Reklama

Reklama

Bible - Starý zákon: Jákob

(TV film)
  • Česko Biblické příběhy: Jákob (více)

Obsahy(1)

Film vypráví o dvou bratrech - Jákobovi a Ezauovi, o lásce, zášti, touze po bohatství a naději. Je vyprávěním o obyčejném muži, který se rozhodne vzít dění do svých rukou. Jákob dvakrát ošidí svého bratra - poprvé o jeho prvorozenství, podruhé o otcovo požehnání. Dostane se mu toho, co chtěl, ale za obrovskou cenu... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poměrně věrný Biblický příběh. Chybělo mi akorát nekolik scén - např nepostavil oltář na místě, kde měl vidění žebříku z nebe, jen prostě odešel. A taktéž něco málo nadbývalo - např jasnovidec v domě Lábana. Ale žádné velké odklony od Bible jsem nezaznamenal. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sean Bean jako Ezau je zcela určitě nejlepší faktor filmu... Nicméně celkově se film nijak strašně nevleče, i ostatní postavy mají něco do sebe, a je to dost přesné zpracování biblického příběhu, což se v dnešní době cení. Když přidáme i Morriconeho, i přesto že hudbu tak úplně netvořil, jsou to slušné 4 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Jakobovi je vykreslený zaujímavo, či už jeho podvod, jeho útek a lopotenie sa 14 rokov, znova útek, takisto jeho prieky s bratom Ezauom, ktorého dobre stvárnil S.Bean či zvodná Boylová, ktorá ztvárnila Rachel. Takisto Morriconeho hudba sa vydarila, známe výroky, dobre zachytená dobrodružnosť, ktorá nie je častokrát v biblických príbehoch. Hodnotenie: 75% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád zfilmované biblické příběhy. Zobrazují většinou naprosto jiné věci, než ty, které jsou jádrem příběhu. Zatímco Kniha knih řeší v tom kterém příběhu dejme tomu morálku nebo věrnost Hospodinu, filmaři budou na stejném místě řešit kostýmy, lokace nebo dialogy. Flagrantnímu míjení se se smyslem předlohy navíc paradoxně nahrává nemimetičnost starozákonního textu, neboť pokud jej chceme zfilmovat, chtě nechtě musíme řešit právě onu nešťastnou mimesis... Celkový dojem 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to menej ako Abrahám, Jozef a Mojžíš, ale nemôžem ani tvrdiť, že ma to nebavilo. Po obsahovej stránke je to presné biblické podanie. Ani výprava nebola najhoršia. Tiež ma zaujal pohľad na mladého chlpatého Seana Beana, ako v Biblii, nie nadarmo sa hovorí, že si zarastený ako Ezau... 65/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Maroku. (Terva)

Reklama

Reklama