Reklama

Reklama

Bible - Starý zákon: Jákob

(TV film)
  • Česko Biblické příběhy: Jákob (více)

Obsahy(1)

Film vypráví o dvou bratrech - Jákobovi a Ezauovi, o lásce, zášti, touze po bohatství a naději. Je vyprávěním o obyčejném muži, který se rozhodne vzít dění do svých rukou. Jákob dvakrát ošidí svého bratra - poprvé o jeho prvorozenství, podruhé o otcovo požehnání. Dostane se mu toho, co chtěl, ale za obrovskou cenu... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sean Bean jako Ezau je zcela určitě nejlepší faktor filmu... Nicméně celkově se film nijak strašně nevleče, i ostatní postavy mají něco do sebe, a je to dost přesné zpracování biblického příběhu, což se v dnešní době cení. Když přidáme i Morriconeho, i přesto že hudbu tak úplně netvořil, jsou to slušné 4 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to spíše výpravné než kdovíjak nadprůměrné. Ale svůj význam má již sám fakt, že se v takové formě příběh podává. Jak jinak by dnes člověk přišel k bibli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to menej ako Abrahám, Jozef a Mojžíš, ale nemôžem ani tvrdiť, že ma to nebavilo. Po obsahovej stránke je to presné biblické podanie. Ani výprava nebola najhoršia. Tiež ma zaujal pohľad na mladého chlpatého Seana Beana, ako v Biblii, nie nadarmo sa hovorí, že si zarastený ako Ezau... 65/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád zfilmované biblické příběhy. Zobrazují většinou naprosto jiné věci, než ty, které jsou jádrem příběhu. Zatímco Kniha knih řeší v tom kterém příběhu dejme tomu morálku nebo věrnost Hospodinu, filmaři budou na stejném místě řešit kostýmy, lokace nebo dialogy. Flagrantnímu míjení se se smyslem předlohy navíc paradoxně nahrává nemimetičnost starozákonního textu, neboť pokud jej chceme zfilmovat, chtě nechtě musíme řešit právě onu nešťastnou mimesis... Celkový dojem 65% ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poměrně věrný Biblický příběh. Chybělo mi akorát nekolik scén - např nepostavil oltář na místě, kde měl vidění žebříku z nebe, jen prostě odešel. A taktéž něco málo nadbývalo - např jasnovidec v domě Lábana. Ale žádné velké odklony od Bible jsem nezaznamenal. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

6.5/10 Žehnání Izáka Jákobovi: Hle, vůně mého syna jako vůně pole jemuž žehná Hospodin. Dej ti Bůh z rosy nebes a ze žírnosti Země i hojnost obilí a moštu. Ať ti slouží lidská pokolení, ať se ti klanějí národy. Budeš panovat nad svými bratry a synové tvé matky se ti budou klanět. Kdo prokleje tebe, bude proklet, kdo žehnat tobě bude, sám bude požehnán ! Žehnání Izáka Ezauovi: Tvé sídliště bude bez žírnosti země, bez rosy shůry, rosy nebeské. Bude tě živit meč, avšak svému bratru budeš sloužit. Jen když se budeš toulat bez domova setřeš jeho jho ze své šíje. ( Jákob - David, Šalomoun, Ježíš. Ezau - převážně Muslimský svět ). Co se filmu samotého týče, doba je zachycena půvabně a představitelé obou bratří si s rolemi poradili výborně - rozdíl jejich charaktrerů zahráli velice citlivě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z jedenadvacetidílného cyklu biblických příběhů, který vznikl jako velkolepý mezinárodní projekt s koprodukční účastí České televize. Scénář : Lionel Chetwynd. Kamera : Ennio Guarnieri. Hrají : Matthew Modine jako Jacob. CITÁT - Bojuje s člověkem, bojuje s Bohem, dokud nezjistí, kým opravdu je a jaké je jeho poslání......... ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Opět celkem věrně natočeno dle Bible, jenže Jákob se tak nějak, stejně jako Mojžíš, moc vlekl (chyběly zvraty jako např. v Josefovi) a snad ničím mě nezaujal (krom toho, že už zas tam byl Sean Bean jako Ezau, jsa poslední dobou taky téměř ve všem). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh o Jakobovi je vykreslený zaujímavo, či už jeho podvod, jeho útek a lopotenie sa 14 rokov, znova útek, takisto jeho prieky s bratom Ezauom, ktorého dobre stvárnil S.Bean či zvodná Boylová, ktorá ztvárnila Rachel. Takisto Morriconeho hudba sa vydarila, známe výroky, dobre zachytená dobrodružnosť, ktorá nie je častokrát v biblických príbehoch. Hodnotenie: 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, slabší epizoda - takže za to hodnocení ten film zas tolik nemůže, je to prostě dáno předlohou. Herecky je i tato epizoda vydařená, Sean Bean byl tradičně fajn, zpracování a hudba jako vždy na jedničku, nicméně dějově to prostě není úplně ono. První polovina byla hodně fajn, druhí půle, ač pořád ve znamení výborné atmosféry a výpravy, už byla slabší a já děkuji tvůrcům, že už tak slabší příběh nenatáhli na dva díly - takže další plus. Vydařená adaptace, v rámci cyklu slabší. 60%. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 * a 85 % . Tenhle film - stejně jako další z této biblické série byl zčásti natáčen v Maroku. V jedné z rolí se objevila i Lara Flynn Boyle(-ová) známá z kultovního seriálu D.Lynche Městečko Twin Peaks (Sheryl Leeová zase ve filmu o králi Davidovi - 1997.... ) . ()

Reklama

Reklama