Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (112)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto spŕška nelogických halucinogénnych sračiek azda nedávala zmysel ani samotnému scenáristovi. Snaha zopakovať koncept Inferna absolútne zlyhala. Opakovať kľúč mizerného filmu je myšlienka sama o sebe idiotská, ale ešte idiotskejšie je mať v talóne postavu Kirsty, Pinheada i celý franchise Hellraisera a nakrútiť takýto nudný triviálny nezmyselný žvást, ktorý nemá v podstate nič spoločné s predošlou sériou (taká kocka je tu iba akousi kulisou). Je len málo sérií, ktoré až tak rapídne išli do sračiek, Hellraiser ale v tejto lige bezpochyby vedie. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Tento díl se výrazně liší od předchozích dílů kultovní horrorové série. Režisér Rick Bota spíše hodně zabrousil do psycho-thrilleru až do mysteriózního thrilleru. Filmaři chtěli vložit do této série něco nového, tak děj filmu je hodně zamotaný a hlavně celý film stojí na závěrečné opravdu skvělé pointě. Ale velká škoda, že po celou dobu filmu, hlavní záporák Pinhead zůstával v ústraní. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#6 Hellraiser. Šestý Hellraiser je už druhý video film ze série. Hellseeker je o něco slabší, než předcházející Inferno, ale vrátila se Ashley Laurence, hlavní hrdinka prvních dvou filmů. Vizuál je chladný až odosobněný, přidaná erotika sice není na škodu, ale cenobiti se zas nepovedli. Nevadí mi další detektivka, ale fakt, že to nejlepší je až konec a celkově film nemá přesvědčivou atmosféru. Kirsty by si zasloužila lepší procházku peklem. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

(Zbytečný) derivát Inferna - stejně jako v pětce, i v šestce hlavní (anti)hrdina netuší, co se kolem něj děje a ze střípků matoucích náznaků (asi tušíte: SPOILER vysílaných z Pekla SPOILER) se snaží složit celistvý obraz své (neutěšené) situace, jako v pětce i zde se Pinhead objevuje asi pět minut čistého času (ale i tak si krade celý film pro sebe!). Tu hru bych byl ochoten přijmout (už jsem ji jednou přijal), kdyby mně hlavní (anti)hrdina nepřišel svým provinilým mimoňstvím (stav, kdy nelze postavu číst jinak, než že se chová neadekvátně kvůli tomu, že má černé svědomí) celou dobu napřesdržku (dobře Ti tak!) a kdyby mě závěrečná pointa nepřišla totálně nesmyslná (SPOILER!!! za a) proč by měl Cenobity zajímat někdo, kdo neotevřel Lemarchandovu kostku? - tedy Trevorovy milenky; b) jakou motivací může mít Pinhead proto, aby "řešil" tuto manželskou krizí, tedy vytvářet Trevorovi - jehož popravila vlastní manželka, naše stará známá Kirsty - jeho psychické peklo? - opět Trevor bránu do Pekel neotevřel; opět to otevírá prostor tomu náhledu, že Pinhead je zkrátka jakýsi sběratel duší, rozsévač bolesti a utrpení; jak už jsem naznačil jinde, tuto interpretaci nepřijímám; jsem za Pinheada, který stojí mimo dobro a zlo, za Peklo, u něhož nelze rozlišit bolest od rozkoše, trest od odměny, viz HI a HII SPOILER). Bojím bojím dalších epizod, tohle bylo dost špatné, a co vím z ohlasů, další epizody mají být ještě horší, nicméně stále mám v plánu tuto hororovou sérii v několika příštích nedělích dokoukat. 35 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V tejto časti sú prehádzané dejové linky a naozaj som sa v tom strácal čo je pravda a čo len fantázia,spravili s toho taký miš-maš. Tento film je veľmi chaotický a scenár ukážkovo dodrbaný. Tomuto filmu chýbalo veľa vecí a spomeniem len tie najpodstatnejšie logika,schopný scenár a krvavosť a hlavne to posledné zamrzí,lebo u hallraisera som bol nato zvyknutý a tu naozaj gore bolo minimalne.Aj triky boli veľmi slabučké.Koncová pointa ozrejmila dianie vo filme a troška prekvapila a bola zaujímavá ale ako celkový zmetený dojem už zvrátiť nedokázala. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)

Reklama

Reklama