Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

POMO 

všechny recenze uživatele

Elegantne vystinutá atmosféra starých európskych krimináliek, výborní herci a perfektné autonaháňačky vychádzajú nazmar kvôli rutinnému a nič neriešiacemu scenáru. Škoda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takhle se točí hrdinský epos. Nebo film o samurajích, pokud chcete. Příběh je ukázkově spletitý a zamlžený, honičky a akční scény výborně natočené a všemu vévodí výkony pánů DeNira a Reno. Tedy ne že by se ti ostatní měli za něco stydět, ale hlavní role prostě je hlavní role. Scénář Davida Mameta byl výborně zužitkován, žádné fanfáry, žádná sláva, kvalitní deziluzivní protiváha hustým akčním (techno)thrillerům. Ronin je součástí mého zlatého fondu, takže mu dávám 90%, a závěrem doporučuji mladšího a lacinějšího bratříčka jménem Spartan - tam Mamet ukazuje, jak to klidně mohlo kdysi být se Samem. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není nic lepšího, než se nechat unášet akčním dějem, který vyžaduje jen minimum mozkových závitů, ale zároveň je ucelený a má myšlenku... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční krimithriller ze staré školy, v němž je pečlivé budování atmosféry dlouhými bezeslovnými scénami, svědčícími o dokonalém ovládnutí mizanscény, přinejmenším stejně důležité jako následná akce (stejně jako u Hitchcocka přitom vůbec nevadí, že o objektech, které ono napětí generují, zde konkrétně o kufříku, nezvíme v zásadě nic podstatného). Ta rovněž po evropsku sází více na realismus a práci s prostorem než na rychlé střihy. Automobilové honičky patřily minimálně do druhého Bournea k tomu nejlepšímu od Francouzské spojky. Frankenheimer neodbývá ani psychologické prokreslení postav, takže nesledujeme jenom ploché figurky, jak bývá u heist movies časté. V druhém plánu Ronin funguje jako melancholické zamyšlení nad údělem novodobých samurajů, kteří jsou pouhými pěšáky v neprůhledných hrád jejich pánů, čím je také opodstatněné výrazné zvolnění tempa v druhé polovině filmu. Ronina po druhém zhlédnutí řadím mezi cinefilní slasti, jejichž výskyt v současné kinematografii je kromobyčejně vzácný - film velmi zábavný, velmi chytrý, řemeslně precizní. 85% Zajímavé komentáře: Isherwood, tron, Adman, Indy ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nad některými logickými dírami by se dalo debatovat hodiny, ovšem jinak je to zručně natočené a sympatické. Potěší Jan Tříska v (jak jinak) malé roli. Honičky perfektní, to je jasné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Setkání dvou mých oblíbenců dopadlo dobře rozehravájí poměrně kombinované hrátky, na ktere se však dá s přehledme koukat. SAKRA DALŠÍ FILM KDE NEVÍM CO BYLO V KUFŘÍKU !! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $41,616,262Tržby Celosvetovo $93,416,262║ Robert De Niro a zbesilé naháňačky na autách sú ozdobou tohto filmu, to ostatné až tak veľkoryso pre dej nefunguje. Hlavne prílišná naivita pri chytaní nejakých tých protivníkov tu je dosť od veci, lebo ako na bežiacom páse za každým ten čo je vedení z pištoľou u hlavy, nejakou šťastnou náhodou sa vymaní a dáva sa na útek, takéto vymanenie zo zajatia by sa raz dalo zniesť ale keď to tu je ponúkané dookola, dosť to kazí stavbu deju a zbytočne to zráža úroveň filmu viac a viac k zemi ale aspoň že to je koniec koncov celkom slušný priemer o tom niet pochýb ale pod lepším režisérskym vedeným by to malo určite na viac. /65%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Příjemný, svižný akční snímeček s jednou z nejlepších automobilových honiček, které jsem měl možnost ve filmu vidět. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J.D. Zeik, David Mamet .. In feudal Japan, the warrior class of Samurai were sworn to protect their liege lords with their lives. Those Samurai whose liege was killed suffered a great shame, and they were forced to wander the land, looking for work as hired swords or bandits. These masterless warriors were no longer referred to as Samurai, they were known by another name: such men were called RONIN. _ _ _ "Žádný otázky, žádný odpovědi. Tak to mezi námi chodí. Smíříš se s tím a život jde dál. Možná je to lekce číslo tři.." Za tři. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak má vypadat dobrý akční krimi film, to opakovaně předvádí John Frankenheimer. Přesně ve stylu vynikající Francouzské spojky situuje děj svého filmu znovu do Francie, kam přivádí několik figur bez minulosti (respektive s hodně tajemnou a temnou minulostí) a reinkarnuje osu transatlantického propojení, tentokráte jako expozici nutnou k fabulaci o světě internovaném studenou válkou. Žádné patetické slintání nad americkou vlajkou, žádné zbytečné kaskády efektů pro efekt, ale stará dobrá drsná škola s ryze patriarchálním světem (až na jednu čestnou výjimku), v němž společnost ovládají muži pokročilého středního věku, kteří moc dobře znají cenu svého života i smrti. Když se dívám na tenhle film, příliš silně si uvědomuji, že bych nikdy nechtěl skutečnému novodobému roninovi zkřížit cestu... Frankenheimerův Ronin je ozvěnou drsných kriminálek 70. let, krimi thrillerů odehrávajících se v období studené války let 80. a starého dobrého (evropského) filmu noir, kterého je tu ovšem nejméně... Strhující film, jemuž by prospěla kratší stopáž... Podobné filmy: Leon, Nelítostný souboj, Collateral, Dějiny násilí, Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vincent a Sam jsou nejzajímavější postavy gangu, který se připravuje na loupež kufříku se záhadným obsahem. akce se zdaří, ovšem jeden z týmu si kufřík nechá pro sebe. to ale neměl dělat, protože Sam je zabiják k pohledání a Vincent také celej život nic jinýho nedělal. kriminálka míchaná s akcí, napětí, svět tajných agentů a podsvětí, automobilové honičky, charisma J.Rena a R.D.Nira, záhadný kufřík, ve kterém bylo..... , já už vlastně nevím.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Ronin Theme ,2. Team Assembles ,3. A New Friendship ,4. The Case ,5. The Exchange ,6. The Getaway ,7. Thank You ,8. Metro ,9. Sam and Spencer ,10. Safehouse in Nice ,11. Carousel for Little Tamao ,12. Taking Photos ,13. Et Toi, Comment Ca Va? ,14. Passion ,15. This Is the Day ,16. Sinister Gregor ,17. Arles ,18. Gunfight at the Amphitheater ,19. The Girl Sold Us Out ,20. You Can't Kill Me ,21. The Ronin Myth ,22. Wrong Way ,23. Sam Goes for the Case ,24. I Came for Seamus ,25. You Are a Dead Man ,26. Good Knowing You , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Návrat k old style špionážním thrillerům s nevysvětlitelnou zápletkou,ale se spoustou úžasné akce,obzvlášt ohromující automobilové naháněčky na svůj rok byly velmi zdařilé. Robert De Niro září, Jean Reno zde lehce za ním zaostává,ale to jsou jen malé drobnosti. Výtečná zábava. 80% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tam, kde začíná obsah kufříku, tam "končí" akční žánr. Jen si to přiznejte, milovníci akce, že motivace postav je to poslední, kvůli čemu na filmy chodíte. Že vám jsou ukradení umírající civilové a logika děje. Nějak se mi zdá, byť možná jen zdá, že tenhle film sice neboří žánr, ale boří svého diváka :) a přitom všem si nenechal vzít atmosféru drsných kriminálek staré školy. Může to být jen projekce mých tužeb, ale ocením ji. Silné ***. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vyzerám ako Terminátor?“ Napriek tomu, že má RONIN niekoľko slabých miest (nezaujímaví nepriatelia, zbytočne dlhá minutáž, vyzradenie nezaujímavého obsahu mcguffinského kufríka, zbytočný ženský element), nakrútil veterán Frankenheimer (FRANCÚZSKA SPOJKA II) na staré kolená film zo starej, noblesnej školy. Projektily bolia a autá jazdia málokedy pomaly. Snímke dozaista pomáha výborné herecké obsadenie antagonistov: De Niro a Reno sú pár, ktorý prekvapivo dobre funguje. Bravo, šéfovi kastingu! Mne by nikdy nenapadlo urobiť buddy pár z týchto pánov. Nedoceneným je príjemne realistický (a teda uveriteľný) Sean Bean. Snímke v konečnom dôsledku dominuje smutná osudová atmosféra starých vlkov, noriacich sa samotársky do tmy zabudnutia záverečných titulkov po tom, čo úspešne dokončili ďalšiu krvavú fušku v poradí. Potešia tiež vydarené hlášky a dialógy ("Už si niekoho zabil?" - "Pár ľudí som urazil."). Rozpočet 55, celosvetová tržba len o 20 miliónov viac. Škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, vsechno je tu dobry, ale presto jsem se nudil. John Frankenheimer podle me neumi tocit akci, protoze i kdyz je sebelepsi, vzdy se najde neco na cem se to cely pomrda a zacne to nudit. A to je pripad i tohohle filmu. Herecky vykony jsou slusny. De Nira nemam rad, ale predved dalsi pohodovej vykon, Jean Reno mi prisel jeste lepsi, ale bohuzel nedostal vic prostoru. Pribeh je spis prumernej a to, ze na zacatku jsou nejaky kecy kdo to byli roninove, mi prislo spis jako takova snaha o ozvlastneni snimku, protoze tohle je proste prumerna kriminalka. Samozrejme tu jsou i nejaky petihvezdickovy sceny, ale ne moc, takze vetsinu casu film pusobi umele natahovane a nudne. Lepsi 3*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vidět odrovnat osmdesát auťáků při automobilových honičkách v tomhle filmu skoro zabolí. Nicméně neměly chybu. Například honička v protisměru byla parádní i když pominu fakt, že to muselo být přesně vypočítaný. Šlapala jsem na brdový pedály co to dalo. A hláška při jedné situaci, kterou pronesl Sam "já s dovolením omdlím" také neměla chybu. Po režijní stránce nemám vůbec žádnou námitku, ale až natrefím na Frankenhemera, tak to bude teprve honička před mučením o tom, co bylo v tom pitomým kufříku na brusle.... ()

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama