Reklama

Reklama

1. MISE

(seriál)
Česko, (2021–2022), 40 h 38 min (Minutáž: 55–63 min)

Hrají:

Jan Dolanský, Marek Němec, Kristýna Leichtová, Pavel Řezníček, Roman Zach, Igor Chmela, Ondřej Rychlý, Sára Rychlíková, Radúz Mácha, Annette Nesvadbová (více)
(další profese)

Epizody(42)

Obsahy(1)

Dvanáct osobností, dvanáct příběhů a jeden společný cíl: být jedním ze čtyř nejúspěšnějších, zasloužit se o místo v elitní jednotce a stát se součástí odvážné mise, na jejímž konci bude nespočet zachráněných lidských životů. Tvrdý výcvik pod vedením špiček v oboru, ale i praxe ve vojenské nemocnici postaví dvanáct mladých lékařů před nevšední profesní výzvy, čelem k vzrušujícím situacím a vstříc prostředím, jež jsou očím i myslím běžné veřejnosti obvykle nedostupná. Obstojí jen ti nejlepší, nejslabší články výcvik a tím i seriál v jednotlivých dílech opustí. Profesní linku mediků i jejich školitelů proplétá i spletitá vztahová linie. Seriál vykresluje vojenské lékaře jako úctyhodné profesionály, ale i jako muže a ženy z masa, kostí, s duší a svědomím. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další typická seriálová zpotvořenina. 1)  Ach jo. Začalo to na dobrých třech hvězdičkách, v posledních dílech se dílo potácí někde kolem hvězdičky jediné._____ 2)  Nevadí mi, že jde o spin off Modrého kódu. Nevadí mi hraní na vojáčky, byť chvílemi dost směšné. Nevadí mi soup opera jako žánr. Neřeším věrohodnost děje a prostředí. Vadí mi mizerná úroveň řemesla a promarněná šance._____ 3)  Seriál drží nad vodou atraktivní prostředí i téma a samozřejmě pár charismatických nebo přitažlivých herců. Za ty první uvedu 43letého Jana Dolanského (šéf výcviku), za ty druhé silně přitažlivého 29letého Ondřeje Rychlého (lékař Prokop ve výcviku)._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k prvnímu roku natáčení - 2021._____ 5)  Dát píseň Morituri te salutant jako podkladový song k titulkům mi přijde hodně, ale fakt hodně mimo mísu. Svědčí to o totálním nepochopení Krylova díla a odkazu, byť, musím připustit, že podání Václava Noida Bárty mi zlé nepřišlo. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Za mne to nebylo zdaleka tak marné. Asi za to může to mne blízké vojenské prostředí a docela sympatické postavy, včetně povedených hlášek Hofbauera (Marek Němec) a charismatického Hofmana (Jan Dolanský). I když ta předvídatelnost a naivita typická pro tenhle komerční seriálový formát TV Prima tam je všudypřítomná. Takové moje guilty pleasure, řekl bych. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašný seriál s lékařsko-vojenského prostředí... Modrý kód byl v rámci možností fajn a Sestřičky vlastně jen pokračovaly, změn bylo minimum... Ovšem tohle je spin-off, který se úplně vymkl kontrole!! Strašné dialogy, naprosto zcestný hlavní záměr Mise o vytvoření elitních vojenských doktorů!! Co tady ti mladí a krásní lidé předváděli, muselo každého skutečného vojáka akorát vytočit. Nereálné je to tak, že to při sledování fakt ruší. Tohle je o dvě třídy níž, než původní Modrý kód... Co bylo naprostý úlet, bylo zařazení doktorky Růžičkové mezi kadety a rovnou s hodností poručík, když víme, jaké to byla namyšlená a nesnesitelně arogantní fiflena!! Elitní voják jedna báseň! Na Prokopa by se dal použít podobný metr, ale u něj to tak nebije do očí... Těžko uvěřit, že tohle dělali prakticky stejní tvůrci jako Modrý kód a další Prima seriály... ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý seriál s lékařsko-vojenského prostředí. Takový odlehčený Dr. House po česku s vojenskými záležitostmi. Dolanský jako velitel je brutální a zdatně mu sekunduje Němec. Mladí herci/herečky jsou v pohodě. Více info v mých komentářích u jednotlivých epizod. Hodnocení: 64/100. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

1. Mise je typickým televizním seriálem, které se na nás chrlí každý rok. Většina scén se odehrává v kulisách studia, jednotlivé zápletky jsou prvoplánové a i děj tomu odpovídá. Ne pokaždé se postavy chovají logicky a rozumně, ale to je základ podobných seriálů. Na 1. Misi, ale přeci jen jde ocenit trochu originálnější prostředí. Opět se tedy jedná o nemocnici, jde už o druhé pokračování seriálu Modrý kód (následoval Sestřičky modrý kód a nyní postavy přešly do seriálu 1. Mise), ale ne až tak zlé jako jiné seriály. Opět se řeší zvláštní lékařské případy, ale postavy dokáží někdy i překvapit a nejednají, jak by asi divák čekal. I když reálnost je určitě velmi nízko, přeci jen jde o lehce originální téma ač mísené opět s doktorským tématem. Všimněte si, že tito tvůrci jsou pořád jedni a titíž. V minulosti tvořili seriály jako Sestřičky Modrý kód, Krejzovi, Drazí sousedé, Slunečná... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • „Seriál 1. Mise je především hranou dramatickou tvorbou. Scénář seriálu vychází z vojenského prostředí, nemá však dokumentární povahu s cílem kopírovat realitu. Jsme si vědomi odchylek od reality, ty jsou však nezbytné pro vyprávění příběhu, pro jeho diváckou atraktivitu,“ uvedla o seriálu Zuzana Brzáková, šéfredaktorka TV Prima. (SONY_)

Reklama

Reklama