Reklama

Reklama

Na vrchol

  • USA The Climb
všechny plakáty
Trailer

Derrick Williams (Jason George) je horolezec, odhodlaný dokázat sobě i celému světu, že nepotřebuje nikoho a vystačí si sám. Neváhá kvůli tomu riskovat. Vytáhni se, nebo táhni – to je jeho heslo. A vytahovat se umí. Protože táhnout domů pro něj nepadá v úvahu. Je tak trochu pravým opakem Michaela Harrise (Ned Vaughn), jiného horolezce, s nímž Derricka chtěj nechtěj spojí cesta za uskutečněním jejich životního snu, výstupu na velmi nebezpečnou andskou velehoru. Michael neriskuje víc, než musí, a dobře ví, že v životě jsou i důležitější věci než lezení po horách. Ale právě v horách se život odhaluje až na dřeň. O tom, co má v životě opravdu cenu, je tento film. A také o cestě k otci. A o tom, že ztratit někdy znamená nalézt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

vodnarik 

všechny recenze uživatele

Presne takéto filmy sa naozaj oplatí vidieť. Tento je o horolezectve, ktoré dá dokopy dvoch odlišných ľudí s opačným pohľadom na svet. Ale tiež o priateľstve, ktoré obom zmení život. O láske, ktorá nepozná hraníc. O viere, ktorá pretvára ľudské srdce. Nie je to akčňák s nadupanými digitálnymi, či inými wow efektami, ale snímok s jasným posolstvom. Po druhom zhliadnutí nemôžem inak, ako dať tomuto dielu najvyššie hodnotenie a posielam ho do svojej Top 10. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Film Na vrchol, není žádným velkofilmem. Křesťanské filmy většinou dost bojují s rozpočtem a je to znát i zde. Záchraná akce téměř hned na počátku, ale diváka šikovně zaháčkuje a ten následující hodinu a půl sleduje sice jednoduchý, ale přesto dramatický snímek s pěknýmy záběry z hor a skalních stěn. Příběh rychle a v mnoha ohledech předvídatelně směřuje k cíli. Já sem ho shlédnul s chutí a nejen proto, že jsem sám po skalách kdysi také lezl. Jak už ale bývá zvykem, filmy, kde se vytáhne bible i jen na malou chvilinku, mají dost rozporuplné hodnocení. Je to ale logické. Vždyť i víra v Boha nevyvolává často u ostatních lidí nijak kladné emoce. Dal bych za tři hvězdičky. Ale za dobře podané poselství jednu přidávám. ()

Reklama

Marina111 

všechny recenze uživatele

Z morálneho hľadiska celkom fajn, pre katolíkov možno dokonca inšpirujúce, ale inak ... Symbolika diela sa obmedzuje na vrcholy a ich zdolávanie, objavuje sa tu mnoho odkazov na Biliu, pár pekných myšlienok možno v danej chvíli pohladí, ale život zrejme nezmení a herci v hlavných úlohach sú sympatickí, no nijako mimoriadne presvedčiví ... Skrátka, tento film ani zďaleka nedosiahol VRCHOL svojich vlastných možností ... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám fobii z výšek a mrazivé počasí mi taky nedělá dobře, proto mě horolezecký sport naplňuje obdivem a sleduji ho nejraději doma v teple u televize. Tento snímek, charakterizovaný jako akční, po dramatické a sportovní stránce nepatří k nejoriginálnějším, co jsem viděla. Pokud ho budu hodnotit jako psychologické drama, tak to je jiná. Film vyzdvihující morálku, dodržování daných slibů, zásadovost, odpovědnost k rodině, kamarádství a obětavost i za cenu života, není zase tak častý. Příběh je zvolna plynoucí, natáčený v krásném horském prostředí a dost se zabývá otázkou víry. Tady bych vypustila úplný závěr, nebylo ho třeba. Stačilo jen zaklepat na dveře, protože někdy méně, znamená více. ()

Slavomír 

všechny recenze uživatele

Byť to na mne, ani by som oň nezakopol. Climb som videl na nemenovanej hodine, nemenovaného docenta, na nemenovanej škole. "Priniesol som Vám film, získal aj niekoľko ocenení." Holt, nie je Climb ako Climb a šéf nám zrejme chcel ukázať jeho Novozélandského menovca. Takto: Nie je to zlý film, no nie je to žiadny skvost. Je nudný, predvídateľný, mdlý. Priemerný televízny projekt, za viac peňazí (tých majú americkí katolíci dosť). Rozpočet sa prejavil na dobrej a vhodne zvolenej hudbe a záberoch prírody (v prvých minútach sa mi na jazyk tislo slovo "Cliffhanger") To, že je to TV záležitosť - na dialógoch. George by to aj uhral, keby nerozprával ako keby práve vyliezol z ghetta. Nebyť tých posledných cca 3 minút obsahujúcich klystír Bibliou... netrklo by mi, že ide o náboženskú agitku. Kamera:50%, hudba:70%, dialógy: 30%, posolstvo: ...hm... dajme tomu, že 50%, ak majú Transformeri 49%... ()

Reklama

Reklama