Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tolik práce a tak málo času... Snímek, který zbožňuji již od útlého dětství, dodnes jeden z nejlépe zfilmovaných komiksů a také první film historie, který za prvních deset dnů v kinech vydělal 100 milionů dolarů. Tim Burton dal vzniknout úžasné atmosféře Gothamu, jejíž ponurost na vás dýchne z každého záběru. Herecké obsazení má Batman vynikající, ale všemu a všem zde vládne jeden jediný muž. Jack Nicholson. S úsměvem na rtech a grácií sobě vlastní, vytvořil jednu z nejpozoruhodnějších filmových postav všech dob a svou nejlepší hereckou kreaci. Ať si kdo chce co chce říká, jeho Joker - to je dokonale důvtipné ztělesnění zla. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Batman pro mě, numero uno se vším všudy. Komixovost z něho přímo čiší. Burton to vzal pěkně po svém, temné a chladné prostředí Gothamu, je opravdu to, kde se může Batman pořádně vyřádit. A taky, že jo, Keaton si to užívá naplno a já také. Nicholson v roli Jokera určite zahrál suprově a krásná Kim jen uzavírá komplet dokonalosti. Atmosféra filmu je hutná, při úvodních titulcích mě běhal mráz po zádech. Ikdyž se Joker snaží sebevíc, tak hlavní hvězdou Gothamu je Batman, jsou ho plné noviny a televize:) Burton mě opravdu potěšil. Málem bych zapomněl na výborného Danny Elfmana! "You Ever Dance With The Devil In The Pale Moonlight?" 19.4.2017 Bylo moc super vidět tento skvost na velkém plátně v rámci filmového festivalu Jacka Nicholsona v pražském Aeru [Kino Aero] ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Největším problémem pro mě byla asi volba režiséra. Nemohu si pomoci, ale Tim Burton má strašně nudný styl a jeho Batman postrádá tempo, nadhled a všechno ostatní co o 15 let později zdobilo Nolanovu dynamickou podívanou. Michael Keaton byl nevýrazný a démonický, bezchybný výkon Jacka Nicholsona také na všechno nestačí. Alespoň na Kim Basinger se dobře koukalo....60% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Gotham City, Bruce Wayne, Tim Burton. Ano, BATMAN, Temný rytíř přichází a je třeba říci, že v dobré formě. A jakého se dočkal příběhu? Poměrně zajímavého, už jen tím, že se proti němu postavil JOKER s podobou Jacka Nicholsona. Kdo že je Joker? Obyčejný gangster, ale s tou výjimkou, že když dělal jednu černou prácičku pro svého zlotřilého bosse narazil na netopýřího muže. Ten jej hodil do kyseliny a voala vznikla podivná kreatura, která se chce pomstít a přitom zničit celé Gotham City. To ovšem Batman nemůže dopustit. Muž s netopýřím kostýmem má jednu podstatnou výhodu oproti svým superkolegům. Je to jen člověk s nejmodernější technikou, žádný bůh, který se nedá zabít a možná proto dokáže jeho příběh zaujmout více a navíc vypadá mnohem realističtěji. Tim Burton se naštěstí nesnažil natočit film podle komické kreslené série, ale podle nové, temnější a depresivnější, navíc použil kulisy, připomínající komiks, a tak se z jeho filmu stává klasika, která si zaslouží pozornost. Michael Keaton, Burtonův favorit je v batmanovské roli dostatečně temný a v milionářské nafoukaný, sobecký a zárověň i citlivý. NO a Jack Nicholson? K tomu nemám slov. Fantazie. Absolutní triumf. Jack si svou roli naprosto užívá a z plátna to přímo čiší. Pro fandy komiksu nutnost, pro nováčka, zajímavý počin. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

První Batman sice v době premíéry vyvolal nadšené ohlasy a dodnes se o něm sáhodlouze básní, já se ovšem s oslavnými názory neztotožňjuji. Batman sází všechny karty na atmosféru, kterou doluje pomocí skvělé výpravy a sní spojené výtvarné stránky (při pohledu na Gotham city vyvstávají na mysl klíčová slova jako: temnota, gotika, pohádka, či horor), parádní hudby a pochopitelně režie. Batman je skvělý tam, kde stylovost stojí v popředí i v pozadí - vražda Bruceových rodičů, průlety Gothamem, nebo famózní závěr v katedrále jsou nezapomenutelnými perlami. ale aby mohli znít oslavné famfáry, bylo by třeba ještě HODNĚ zapracovat na struktuře a vývoji děje, uchopit Batmanovu postavu jinak než profláklým schizofrením způsobem (v civilu ňouma, v superhrdinském kostýmu drsňák největší) a nemilosrdně odstřihnout zdlouhavé a nudné pasáže zachycující debaty gothamských hlavounů. Ač se vyjmenované nedostatky jeví jako méně závažné není tomu tak - jsou srmtící stejně jako pistole, kterou Joker sestřelil na pohled nadupanou bat-stíhačku. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Keith Short který pomáhal vytvořit nový Batmobil, vybíral jeho základ ze tří různých vozů. Byly to: Ford Mustang, Jaguar (typ se neuvádí) a Chevy Impala. Nakonec vyhrála Impala, na kterou byly přimontovány dva kulomety Browning a další rekvizity. (ajaxx)
  • Chyba při výpočtech vytváření kabiny způsobila, že uši Batmanova (Michael Keaton) kostýmu přečnívaly její kryt. Herec se tedy musel při jejím zavírání v sedadle patřičně zkroutit. (Robbi)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama