Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"No faktem je, že čím mají lidi víc, tím za míň stojí!"                                                                                                              Tim Burton a jeho pohádky pro dospělé! Nemohu říct, že je to zrovna můj šálek čaje, jelikož nejsem právě cílová skupina, vzdávám se raději komentáře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VYypadám, že vtipkuju?" Jedenáct let poté, co Donnerův Superman definoval superhrdinský velkofilm, se toho svého dočkal i Batman v režii Tima Burtona. Burton ho pojednal jako výpravnou ateliérovou komiksovou pohádku s pro něj typickou temnou a groteskní atmosférou a několika až hororovými momenty, tedy jako protipól úsměvně pitomoučkého parodického seriálu ze 60. let. A jako takovému není jeho filmu prakticky co vytknout. Přesto mě ale nikdy moc nebavil (i když se mi Burtonovo Gotham City moc líbí) a mnohem víc mi vyhovuje Nolanovo realistické pojetí vycházející z komiksových Batmanů od Franka Millera. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslená špinavosť, bieda a strach, ktorý číha z ulíc Gotham City. Svkelé kulisy, efekty, batmanovsko-hrdinské nápady a o Nicholsonovi ani nehovorím. Asi jediný film, kde je záporákovi venované toľko priestoru na jeho psychologické vykreslenie. Trošku mi vadilo, že v pár scénach bola použitá až prehnaná comicsovosť. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tell me something, my friend. You ever dance with the devil in the pale moonlight?“ Brilantní ústřední hudební motiv Elfmana, Bat-Signal protínající oblohu nočního Gotham City, nesmrtelný škleb nového Já Jacka Napiera a špetka filozofování netopýřího muže („I made you, you made me first.“). Vizionář Burton názorně ukázal, jak by mělo vypadat převedení comicsu na filmové plátno. Jedna perlička na závěr: Pro roli Batmana byl zvažován i Bill Murray. Ano, čtete dobře, Batmana.. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ach to boli časy keď som si ako 10 ročný sadol pred TV (a nielen ja) a prvý raz bez dychu sledoval tento filmový klenot medzi komixami, ktorý rozhodol, že je to bezprostredne môj najobľúbenejší komixový hrdina:) Skvelá temná atmosféra, šialený a zvrátený Joker v podaní majstra Jacka Nicholsona a vynikajúca hudba Dannyho Elfmana pod taktovkou Tima Burtona, to je dokonalá kombinácia a pre malého diváka 1000 násobne. Žiaden film ma tak nedostal ako tento, skrátka bomba a aj keď s odstupom času má isté komixové chyby (Joker nezabil Batmanovi rodičov alebo Batmanovo pravidlo - Nezabiješ) stále sa jedná o jeden z najlepšie nakrútených komixových filmov aké som kedy videl. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Mohutný motor na přídi Batmobilu jej ve skutečnosti nepohání. Jedná se o nefunkční část motoru Rolls-Royce Olympus Spey. (Robbi)
  • Chyba při výpočtech vytváření kabiny způsobila, že uši Batmanova (Michael Keaton) kostýmu přečnívaly její kryt. Herec se tedy musel při jejím zavírání v sedadle patřičně zkroutit. (Robbi)
  • Gothamská katedrála, v ktorej sa odohráva záver filmu, neexistuje. Filmári postavili iba vchod do nej, zvyšok je vytvorený pomocou miniatúr a CGI. (DaliX)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama