Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

Gemini 

všechny recenze uživatele

První a zřejmě nejlepší story z ponurého Gothamu na filmovém plátně. Atmosféra comicsu dýchá ze všech koutů, Michael Keaton jako Batman je podle mě překonán jenom Christianem Balem (obzvlášť Val Kilmer a vůbec celý Batman Forever mu nesahá ani po kotníky), a Jacka Nicholsona coby padoucha už nikdo netrumfnul - ne, ani Heath Ledger;) Co ještě chybí....ano, jistě, Danny Elfman a jeho soundtrack. K tomu snad není co dodat... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné převedení komiksu na filmové plátno. Jack Nicholson jako záporák Joker je naprosto nepřekonatelný a žádný po něm se mu nevyrovná ani trochu. Hlavní postavou má být sice Batman alias Michael Keaton, ale Nicholson ho svým ďábelským výkonem zcela zastínil a odsunul na druhou kojel. Smekám před Timem Burtonem, protože to zvládl na výbornou. Lepší čtyři hvězdičky..... ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Gotham City v podaní Tima Burtona pripomína jeden veľký hlien zaschnutý niekde medzi hltanom a pažerákom - nechutný, slizký, plný svinstva a špiny. Niet preto divu, že láka také podradné živly akým je aj napríklad Joker (Nicholson), šialenec a estrádoví herec v jednej osobe, ktorý ako dieťa zažil zrejme niečo veľmi nepekné a rád by túto radosť dožičil aj iným. Ale to sa nám prerátal, somrák jeden, pretože zabudol, že skutočným kráľom tohto mesta je latexový netopier (Keaton) a ten na takéto srandičky vôbec nemá náladu. (oficiálny text Meliesa) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherne vykreslená špinavosť, bieda a strach, ktorý číha z ulíc Gotham City. Svkelé kulisy, efekty, batmanovsko-hrdinské nápady a o Nicholsonovi ani nehovorím. Asi jediný film, kde je záporákovi venované toľko priestoru na jeho psychologické vykreslenie. Trošku mi vadilo, že v pár scénach bola použitá až prehnaná comicsovosť. 80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Burtonovsky Batman je veľmi zaujímavý a to predovšetkým spracovaním a atmosférou. Skvelému Burtonovské temnému Gothamu, dopomáha tiež aj brilantná Elfmanová hudba. Casting sa tiež vydaril, Jack Nicholson alias Joker, ťahá jeden bláznivý nápad za druhým. Taktiež aj Michael Keaton skvelo zapasoval do kostýmu Batmana a aj jeho civilný Bruce Wayne je sympťák. No a Kim Basigner okúzli ako pekná novinárka Vicki Valeoá. Zaujmavé spracovanie, príjemná nostalgia, ale aj dobrá réžia, kulisy, či výprava. Rád sa k tomuto vraciam. Obľúbené soundtracky: The Batman Theme, Descent into Mystery, Charge of the Batmobile. 90% - 5* ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Když si Vicki Valeová (Kim Basinger) a Alexander Knox (Robert Wuhl) prohlížejí u Waynea (Michael Keaton) síň s figurínami, lze zahlédnout hned dva odkazy na starší padouchy z komiksu o Batmanovi. Figurína s plynovou maskou je odkazem na Ratcatchera a figurína s černozeleným papírovým drakem je odkaz na Kitemana. (NiaWolf)
  • Když Joker (Jack Nicholson) začne vypouštět jedovatý plyn do ovzduší, Knox (Robert Wuhl) řekne Vicky (Kim Basinger), ať se zavře do auta. Vicky poté rychle zavře okénko a po chvíli nastartuje a odjíždí –⁠ avšak v jednom záběru je možné zpozorovat, že zapomněla zavřít zadní okno. (Pepy)
  • Když Batman (Michael Keaton) řekne Vicky (Kim Basinger), že váží více než 50 kilo, zastavuje Batmobil pomocí dálkového ovládání a následně sklopí ruku ovladačem podél těla. V následujícím záběru ji ale má stále nahoře. (Pepy)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama