Policie z New Orleans

Akční / Drama / Krimi / Romantický

USA, 1986, 108 min

Jim McBride

Brad Fiedel

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,685,307Tržby Celosvetovo $-(7.12.2008)

Celkem slušné krimi o zkaženosti policie a policejní morálce. První věcí, ve které tenhle film dost pokulhává, tou je charisma hlavních postav. Jediný Dennis Quaid se snaží o to nehrát, ale být svou postavou, což třeba u jmen jako John Goodman (charismatická pecka z Big Lebowského) se zrovna moc nedaří. Po stránce efektové, scénáristické a kamerové jde o slušný průměr, závěr sám o sobě jest trochu jednoduchý, ale nikterak přeplácaný. Navíc nás utvrzuje v myšlence, že i když někdo vypadá jako blb, ještě to neznamená, že blbem je. ta zmiňovaná romantika jest zde v měřítku úměrném a nijak nevybočuje ze stereotypu jenž film sám o sobě nabízí. Ovšem pro televizi docela dobrý, na to ty 3 hvězdičky tak asi budou stačit. To je asi jako červenej sporťák před vašim barákem, jemuž se zasekávaj dveře. Dá se na něj koukat, ovšem když chcete víc, třeba se projet, riskujete akutní poranění v rozkroku. Stejně jako tady, dokoukat se to dá, ovšem nikterak se při tom nepobavíte.(22.8.2004)

• Grafito

Seriál natočený na motivy tohodle filmu byl kupodivu mnohem vydařenější.. tahle policie ala New Orleans je hodně upachtěná..(6.12.2006)

Film celkově působí jako spíš rozvleklý seriál. Chvílemi neví, na co si opravdu hrát. Škoda, mohlo to dopadnout lépe.(26.3.2010)