Plakáty
Charles Whitman často trpí bolestmi hlavy a návaly vzteku. Jedné noci to už neunese, zabije svou matku a později i ženu. Druhý den se vydá nakoupit zbraně, náboje, sbalí si i zásoby jídla a pití a vydá se na vrcholek výškové budovy poblíž univerzity, kde se zabarikáduje a střílí na všechno, co se pohne. Než policisté stihnou zareagovat, v okolí univerzity jsou už desítky obětí tohoto snipera. (jonyyy)
Pohrobek
V noci na 1. srpna 1966 se Charles Whitman (Kurt Russell) zběžně nasnídá, zabije svoji matku, pečlivě si vyčistí boty, zabije svoji ženu, nakoupí střelivo, zabalí krabici zbraní, vystoupá na věž austinské univerzity a začne střílet na vše, co se hýbe... Nepopisuji děj filmu, nýbrž skutečnou událost a v tom je síla tohoto televizního filmu, který si ovšem nemohl dovolit vybrat tuto postavu jako jedinou hlavní a přidal nám hispánského policistu Martineze (Richard Yniguez), který má tvořit protipól "šíleného" střelce. Na čí straně budou naše sympatie už pochopitelně závisí na nás.(27.2.2005)
jonyyy
Pecka! Pecka! Pecka! 24letý Kurt Russell se zabarikáduje na vrcholu mrakodrapu a postřílí půlku města. Výborně natočeno na TV film. Dokonce se objeví i akční scény jako pokus sestřelit snipera z letadla. Navíc jestli jsem dobře pochopil to, co jsem četl jedná se o skutečnou údálost, která snad měla vést k zavedení speciálních policejních jednotek na tyto případy. Ten konec jsem skoro nedýchal! A to aby se někde objevil snajper a během deseti minut na něj střílelo 30 civilistů vlastníma puškama, brokovnicema a snajperkama je možné fakt jen v Americe! :D Veliké překvapení. Časem možná snížím na 4*, ale aktuální zážitek a dojem je silný. 91% Pro zájemce pár screenů: http://filmecek.blogspot.com/2011/04/neznamy-klenot-deadly-tower-1975.html(28.4.2011)
gumli
Veľmi silný príbeh o šialenom vrahovi,ktorý z veže kosí ľudí ako muchy.Užívateľ Pohrobek tu vystihol všetko,niet čo moc dodať.Tento príbeh sa skutočne odohral v roku 1966.Vrah je vyzbrojený ťažkou ďalekonosnou puškou,má kopu munície a vie dobré strieľať.Stručne povedané,je to vynikajúci film sedemdesiatich rokov a ešte k tomu televízny.Čo je asi škoda,lebo ináč by mohol byť ešte lepší.Len pre zaujímavosť,mesto Austin nepovolilo tento film nakrúcať v Austine,film sa točil v meste Baton Rouge.Film je síce jednoduchý,ale je veľmi silný a intenzívny.Škoda že dnes sa už takéto filmy netočia.(26.8.2010)