Reklama

Reklama

Wolffův revír

(seriál)
  • Německo Wolffs Revier (více)
Německo, 1992, 173x45 min

Hrají:

Jürgen Heinrich, Nadine Seiffert, Helmut Zierl, Ralf Wolter, Ulrich Matthes, Claus Theo Gärtner, Thom Hoffman, Juraj Kukura, Josef Ostendorf, Alexander Held (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kriminální seriál, který se pohybuje mezi rutinní všedností a zvláštností každého jednotlivého případu a v němž se případy vyšetřují a objasňují s pomocí lidského a často psychologického jemnocitu a menšího fyzického nasazení. V centru dění stojí komisař Andreas Wolff (Jürgen Heinrich), angažovaný čtyřicátník s rozumem, srdcem a citem pro oběti a pachatele, pro něhož je spravedlnost někdy důležitější než zákon. Při řešení případů v hlavním městě Berlíně Wolffa účinně podporují jeho spolupracovníci. Kolega Günther Sawatzki (Klaus Pönitz) je Wolffovou pravou rukou a často mu pomáhá z nebezpečných situací.

Státní zástupce Dr. Peter Fried (Gerd Wameling) se stará o potřebné podněty k zamyšlení a přispívá svým jemnocitem ale i svou vychytralostí k objasňování případů. Velmi sympaticky a realisticky působí seriál prostřednictvím pohledů do Wolffova soukromého života, kterých se nám pravidelně dostává a jež mohou být dokonce spjaty s jednotlivými případy. Především dcera Verena (Nadine Seiffert) s sebou přináší svěží vítr do každého dílu a představuje nám Wolffa z jiné stránky - jako rozvedeného muže a otce, který se navzdory svému náročnému povolání láskyplně stará o svou dceru.

Vrchní komisař Wolff je z rodu policistů, kteří dokážou používat i ne zcela tradiční vyšetřovací metody, aby dopadl pachatele a zjednal nápravu spravedlnosti. Jednou se s falešnou totožností vydává za důkazy do podsvětí, podruhé vytrvale odmítá přijmout přiznání mladistvého výtržníka. Vrah ze žárlivosti, nebezpečný maniak, gang vykradačů obchodů s elektronikou - to jsou "zákazníci" vrchního komisaře Wolffa a jeho dobře fungujícího týmu spolupracovníků z komisařství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

bernau84 

všechny recenze uživatele

poprvé když to dávali tak jsem to šmahem přepnul podruhé už sem to snes. Oproti průjmům typu "Starej", "Sinan Toprak" nebo jinejm německejm krásám to eště de - v jednom díle který se odehrává na pouti hraje i světoznámá horská dráha "Cyklon" na pražskym výstavišti, a co se nestane? žlutý vozík vylítne ven - a tomu já věřim... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nevím, zase tak příšerné se mi to nezdálo, konkrétně pana komisaře na začátku seriálu bych nezařadila do kategorie "příšerný," ale "za hřích stojící"... ale to jsem zase odbočila někam úplně jinam a navíc je nutno počítat s tím, že můj vkus byl vždy trochu podivný. Místy se tomu občas i podařilo vybřednout z obvyklého marastu německých seriálů, ale zásluhou naivní psychologizace a pokusem o rodinnou tématiku to opět sklouzlo když ne ke dnu, tak dost blízko k němu. Nebýt toho úděsného Wolffova fracka - být to moje dcera, přežila by tak pět minut - mohlo to být možná lepší. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Serena nebo Verena? Ale to je jedno, Wolf byl jedním z těch lepších německých kriminálních seriálů, na které jsem se na přelomu dvacátého a jednadvacátého století díval. Nebylo to sice nic moc a s ohledem na dnešní dobu to bylo neskutečně pomalé, opakující se, tupé a snaha o zpracování vztahu "Vrabčák"-Wolf působila neuvěřitelně směšně, ale pořád to šlo. Možná díky tomu, že měl každý díl přijatelných čtyřicet pět minut. Jen kdyby Wolf nebyl tak strašně nesympatický... ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

I když se může zdát, že jednou hvězdičkou tenhle seriál zatracuji, tak to je pravý omyl. Nemohu mu dát příliš dobré hodnocení, protože je pro mě až příliš tuctový. Podívám-li se ale na to hlouběji, tak se jednalo o kvalitní kriminální případy. Dokonce i hlavní představitel nebyl špatný. Nevím proč, ale docela se mi tenhle seriál líbil. Přesto nemůžu jinak než 1*. ()

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý krimiseriál, některé díly jsou nezáživné, ale je také spoustu výborných dílů. Před pár lety to byl můj nejoblíbenější seriál. Souhlasím s některými uživateli, že ta jeho dcera je hnusnej fracek a za to co někdy předvádí bych jí být Wolffem zmlátil a vyhodil z domova(ubytování feťačky doma bez otcova vědomí, dítě v 19 letech, hnusné účesy.....) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama