Žízeň

Austrálie, 1979, 93 min

Rod Hardy

Brian May

Rozpočet $750,000(4.4.2010)

Australský horror, ve kterém upíři nenápadně infiltrovali lidskou společnost, mají své farmy, ve kterých pro krev chovají zdravé a silné lidské jedince a prakticky vůbec se nechovají jako nám známí krvesajové. I hlavní hrdinka Kate, podle všeho potomek Alžběty Bathoryové, má s jejich existencí z počátku problém. Ale oni ji mezi sebou chtějí a když něco chtějí... další z netradičních upířin, která se nese na podbně atmosférické vlně jako jiné australské horrory té doby rozhodně nedělá žánru žádnou ostudu. Možná je trochu dlouhá a místy zmatenější než systém ústecké hromadné dopravy, ale kladů, mezi které počítám i vynikající herce (Henry Silva!), je přeci jen výrazně více.(22.5.2007)

Zajímavý nápad. Podle tvůrců filmu může být upír každý, kdo vám pije krev sluníčko, nesluníčko. Krvesajovové tady tvoří jakousi panskou rasu, která má vybrané lidi ubytované v lidínech (stejně jako krávy v kravínech) a pravidelně si z nich pro sebe odčerpává červenou dobrotu. Nebohá potomkyně krvavé Alžběty Bathoryové, která o svých soukmenovcích a předcích nemá ani tuchu se musí se svojí novou identitou pořádně poprat. Moc odvázaná z toho není, ale krev není voda, že?(12.2.2010)

Kult ľudí, ktorý vedie farmu daľších ľudí žije pre krv. Tento kult najprv unesie ženu, ktorá má byť priamym potomkom svojej predchodzej zakladateľky, Elizabeth Bathory. Úboha žena je v šoku, kult ju neustále núti pit krv. Skúsení televízny Režisér Rod Hardy spolupracoval začiatkom sedemdesiatich rokov na podobných projektoch a tak aj s malých rozpočtom sa veľmi rýchlo vyrovnal a nakrútil zaujímavý upírsky film 60 percent. PS: Možno dosť podceňovaný film v dobe vzniku.(7.5.2010)

• Hunter2222

Upírsky horor síce s dobrou myšlienkou a nápadom, ale neskutočne zle natočený. Odporné postavy, kopec blbých dialógov a ani herecké výkony neboli veľmi dobré. K tomu je to natočene tak fádne a nudne. Ale myšlienka je dobrá a koniec tiež nebol zlý.(6.6.2010)

Na první pohled ambiciózní pokus o upířinu trochu jinak. Zpracování vkusné, místy přímo lahůdkové, Hemmings je fajn a originální námět dělá z tohoto dílka pozoruhodnou záležitost. Více ryze hororových vsuvek by dle mého názoru ale jednoznačně prospělo věci a těch pár, co tam je mohlo klidně více přitlačit na pilu. I tak mi bylo maximálním potěšením.(8.11.2009)

Mytologie komunity v tomto filmu je celkem slušně propracovaná, ve prospěch filmu hovoří i dobrý příběh a atmosféra. Ano je to o upírech, ale nečekejte nagelované hlavy ve fraku, nebo bledé "hip hop" teenagery.(3.11.2009)

Jediné co mi na filmu vadilo a to opravdu dost, byla přemíra naprosto nudných pasáží, které mě dokonale uspávaly až se jim to nakonec i povedlo a já si musel Žízeň pustit znovu, abych vůbec věděl jak to celé dopadlo. Tenhle fakt zřejmě i ovlivnil můj celkový pohled na film, protože zatímco oceňuji režisérovu kreativitu a scénáristův experiment fakt, že jsem se polovinu filmu dost výrazně nudil a nepomohl ani slušný hudební doprovod mi nedovolí jít v hodnocení moc nahoru. Tenhle snímek doporučuji vidět především jen fandům upířího žánru, nebo australské produkce, protože zbytek z toho asi zrovna dvakrát odvázaný nebude.(22.2.2010)

Horror o upírech.(8.2.2007)

• Johny M.

Sice ne úplně špatnej horor, ale nějakym zvláštním způsobem mě nudil :-/ Hromada keců typu "Pij, pij (nebo snad pyj?), napíj se" a trochu tý krve...(22.2.2010)

• Kolssteyn

No to teda bylo..., za svoji shovívavost bych jednu hvězdičku zasložil já!(10.3.2010)

Opravdu netradiční upířina, ale šlape víc než dobře. Jedná se o atmosférickou podivanou o upírech kteří jsou trochu jiní než ve většině filmů o nich, ale není to vůbec na škodu, možná právě na opak.(19.5.2010)

• camper

K tomuhle filmu jsem se dostal vlastně omylem. Chtěl jsem si koupit stejnojmenný film, ale v Korejské produkci. Prostě jsem se na internetu překlikl a následně si přinesl domů něco jiného... Což o to, představitelka hlavní hrdinky byla hezká a dobře se na ní koukalo, nápad to mělo taky dobrej, ale filmaři toho z něj mohli vytěžit víc... Nezaujalo mě to, takový nemastný, neslaný to bylo. Že by mi vadilo stáří filmu a nedostupnost efektů v té době? Prostě od hororu čekám, že se trochu budu bát, nebo že se aspoň občas leknu, ale zde se žádný takový pocit nedostavil...(20.1.2012)

• drankeryth

Ooppsss, to bol teda horor:) Ludia posadnuty po krvi s protezou spicatych zubov v ich ustach, mi pripomenuli nieco na sposob, ako upirske zuby, ktore sa daju kupit na strelnici, ked pridu magori s kolotocmi do mesta,,he he he. Dost ubijajuci dej filmu, ktory som len tak tak dopozeral az do konca. Nic sa v nom nedialo a malo to skor blizsie k prepadaku ako nejakemu napinavemu hororu.(11.3.2011)

• Sociopath

Strašná blbosť... Viac k tomu nemám čo dodať...(21.10.2011)