Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán námorníctva sa musí dostať k nukleárnej ponorke, ktorá uviazla na dne oceánu. (TV Markíza)

Recenze (27)

curunir 

všechny recenze uživatele

Vlastne tak 3.5*. Dobre obsadený (v malej úlohe tu debutoval Christopher Reeve), avšak neveľmi známy a tiež nijak výnimočný film, ktorý by tiež mohol spadať do katastrofického žánru. I keď film nepôsobí nijak honosne, má slušné tempo a občas aj niekoľko pôsobivých momentov. Neviem, o čo išlo užívateľom v ich predchádzajúcich dvoch komentároch. (3. komentár k filmu) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU THE FELL THAT CALLED FOR A BUCKET OF CHICKEN? Hafo napínavý snímek a navíc o ponorce a to já prostě můžu. Jako bonus tu ještě účinkuje velikán Charlton 'nezničitelný' Heston. Ponorka zasažená lodí, která v mlze jela poslepu, protože měla rozbitý sonar, ponorka se poroučí ke dnu a obrovské drama může začít. Ze začátku nic nenasvědčovalo, že by se záchranou akcí měl být nějaký problém. Ponorka v ideálním úhlu, moře klidné, modrá obloha a na racky to bylo daleko od pevniny, takže ti dali taky pokoj, jenže pak se objevil sesuv půdy a dole začalo být pořádné horko. Kdo má rád ponorky, tak si přijde na své. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma o záchrane jednej ponorky, ktorá uviazla na dne a mieri vďaka zosunom čoraz hlbšie. Treba riešiť náročné úlohy a preto sa rolí chytajú také hviezdy ako Heston, Carradine či Keach. Sranda, že Christopher Reeve točil v rovnakom roku hlavnú úlohu v megatrháku Superman a v tomto si strúhol iba nepodstatnú a drobnú vedľajšiu rolu. Od príbehu nečakajte tempo, dôraz je kladený skôr na dramatické prvky, pár špeciálnych efektov a hru s modelmi vo vodnej nádrži. Niekedy akoby film koketoval s televíznym spracovaním. Nič, čo by trvalejšie ostalo v pamäti, preto sa divím tomu hviezdnemu obsadeniu. Hodnotenie: 55% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film jde celkem rychle na věc. Hlavní a zásadní událost se stane už mezi 10 a 15 minutou, ale možná, že právě v tom je ten problém, protože ten zbytek filmu věnovaný záchranářské akci mě až tak nestrhnul. Nedá se říct, že bych se vyloženě nudil, technická stránka filmu mi přišla ok, ale chybí tu nějaká větší obava o postavy. Všichni jsou až moc v pohodě a přesvědčení o tom, že budou zachráněni, ale jo vidět se to dá.60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film o kterým jsem v životě neslyšel. Ponorka po srážce s lodí bez radaru klesne na dno a rozjíždí se dramatická záchranná operace. Herecky slušné (hrdina Heston, v pozadí Carradine, Cox atd..), technicky taky slušné, dokonce se to ani nerozjíždí hodinu jak to bylo u podobných filmů obvyklé. Stejně mě to ale nijak nestrhlo, dokonce i ty dvě "nečekané" úmrtí mě nechaly chladnými. Možná je to námětem, protože katastrofické filmy ani ponorkové filmy mě zas tak neberou a možná taky tím, že režisér nedokázal přijít s jedinou wow či překvapivou scénou. Průměrné 3*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Posádka ponorky si čekání na vyzvednutí krátí sledováním filmu Čelisti (1975). (JohnSmith)

Reklama

Reklama