Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bandité Monetero a Pajondo vykradou vlak, který převážel 300 000 dolarů ve zlatě. Pajondo ale Monetera zradí a se zlatem uteče. Brzy je ale zabit, před smrtí prozradí, že zlato schoval, ale jediným vodítkem je stará medaile s erbovním znamením. Monetero je rozhodnut zlato najít, není ale sám - bankovní úředník Clayton, který na transport dohlížel, chce zlato také najít, a ještě se k tomu připlete tajemný lovec odměn, který chce i odměnu za Moneterovu hlavu. (špaček421)

(více)

Recenze (7)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Castellariho westernů, v němž se silně inspiroval Leonem, zvláště posledními dvěma díly dolarové trilogie. Takže tu máme lovce lidí, jdoucího po banditovi, který ukradl hromadu peněz, tentokrát z vlaku, máme tu tři hrdiny, kteří jdou po onom zlatě, trojsouboj na konci a z Pro pár dolarů navíc doslova vykradenou dalekohledovou scénu. Na druhou stranu se Castellari snaží od svého vzoru oprostit, takže sice tu máme velké detaily tváří, ale film je založený hlavně na akci a dobrodružství, takže tu nejsou žádné pomalé scény (snad akorát úplný závěr je přetažený). Dokonce se snaží Leoneho (a jiné) filmy shodit, protože v prologu lovec lidí sejme tři zločince - kteří se zatraceně podobají Moncovi, Mortimerovi a Djangovi (nebo, chcete-li, Eastwoodovi, Van Cleefovi a Nerovi). Kromě toho je film velice nadsazený, takže ano, jsou tu doma i bitky ála Spencer a Hill (bohužel včetně rvačky ve vodě, jako vždycky) a srandovně pozvednuté obočí Gérarda Hertera. Žádné brutality ani dramatičnost sem nepatří. Hlavní postavy hrají George Hilton jako klasický muž bez jména, tyhle role mu šly asi nejlíp. Edd Byrnes hraje úředníčka, který má dohled nad převáženým zlatem - a nebo je to ještě jinak? Sympatického banditu pak hraje Gilbert Roland, sem se celkem hodil - i když možná bych tam radši viděl Van Cleefa. Dál se tu objevuje například Pedro Sanchez (naštěstí jen chvilku) a v kupodivu docela výrazné roli Riccardo Pizzuti, ještě než dostával nakládačky od Spencera (tak ji tu dostal od Hiltona). Co se týče hudby, moc mi neseděla - ale De Masi mi neseděl snad nikdy. Celkově slušný western pro pobavení, pokud nehledáte něco závažnějšího - to jsem zrovna nehledal a dobře jsem si vybral. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvych reziserskych pocinov rezisera Enza G. castelalriho, no a nic moc teda. Jo, suhlasim, ze je to akasi odpoved na Serdza Leoneho, ale odpoved plana a chaba- rezisersky i duchom. Kulisy plane. dialogy miestami az nepocuvatelne - zo znamejsich hercov som videl len Pizzutiho, to bol snad najmlatenejsi herec kinematografie vobec : 55 % ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Zmes vážneho westernu, budspenserovskej buchnátovacej grotesky a napodobenina Leoneho legendárneho filmu Il buono, il brutto, il cattivo (Dobrý, zlý a škaredý, Taliansko, Španielsko, USA/NSR 1966)v jednom. Plus neustála zmena postojov hlavných hrdinov k sebe i svojim kumpánom, zrada a účelové spojenctvá v každom ohľade, no najviac v záujme poriadneho obohatenia sa. To všetko čímsi pripomenulo predobraz bláznivého kórejského filmu Joheunnom nabbeunnom isanghannom (Dobrý, zlý a čudný, Južná Kórea, 2008). Zábavné, zdĺhavé, dobré. Lepší priemer, tak trochu vykrádajúci z každej špagetovej špajze po troške. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Měl jsem jistá očekávání, ta se ovšem nevyplnila. Kdybych věděl, že to točil Castellari, tak bych snad ani nedoufal. Nemám ho rád. Mě tenhle western prostě ničím nebavil. Napínavost akce je zabitá komediálním vyzněním a ten neustále připomínaný veliký nadhled všech postav mi přišel až sebeparodicky křečovitý. Jako by se herci ani nesnažili vytvořit dobrou scénu a jen se přišli na plac pobavit. Měla to být původně čistokrevná parodie? Možná ano, ale zdá se že chyběly nápady, a tak to zůstalo někde na půli cesty. Příběh vypadá, že byl seškrábaný po shlédnutí TGBU. Ukryté zlato, tři lstiví hrdinové, kteří se v zájmu prachů občas spojí a občas podrazí. Zajímavej je snad jenom samotnej úvod a závěr. Nic jiného si nejsem po čase schopný vybavit. Kdybych to viděl v lepší kvalitě, možná by se mi to líbilo o chlup víc. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobre natočená a zábavná variácia na Leoneho. Pátranie po zlate z vlakovej lúpeže plné päsťovačiek, ale aj prestreliek, všetko s príjemným nadhľadom, svižné, akčné. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama