Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý indický pár (syn politika a dcera bojovníka za svobodu) se zaplete do atentátu na britského generála během indického osvobozeneckého boje ve 40. letech a dostanou se tak do konfliktu s vlastními rodinami. Ve filmu uvidíme i kritikou nadšeně přijatý polibek, jenž filmu možná dopomohl i k pěti cenám časopisu Filmfare. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vědět, co je to patriotizmus a vlastenctví, počkejte si na poslední půlhodinu. Probodávání démonicky zlých angličanů indickou vlajkou je jen třešinkou na tomhle přepatetizovaném dortu. Tohle Indům baštit nikdy nebudu. Navíc je to hudební kompilát, který nepokrytě vykrádá kde co. Přesto se na to docela hezky dívá. "Hang him!" ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný, avšak jinak hloupý a prázdný film postavený na neúnosně natahované banální zápletce o zapovězené lásce a protikoloniálním odboji. Na rozdíl od řady jiných bollywoodských filmů, které jsou taktéž dějové prosté, nenabízí 1942: A Love Story ani žádné mytologické, náboženské či transtextuální odkazy, jež by ho významově obohacovaly. Otravně repetivní jsou z hlediska vypravěčské strategie i písňové scény, které prostě opakovaně zdůrazňují, že se hlavní hrdinové milují. Akční finále (jehož vybičovaná přepjatost je v rámci bollywoodské poetiky stále akceptovatelná) je tak nakonec vlastně nejzábavnější pasáží, jakou lze v tomto filmu nalézt. Výtvarně mimořádně zdařilou a propracovanou mizanscénou se naštěstí lze kochat od začátku do konce. 50% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Přes zajímavý příběh s romantickou zápletkou a poměrně velký počet "písničkových prostřihů", se to místy dost vleče... Za pochvalu stojí zejména již zmíněné "písničkové prostřihy", které mají velmi pěknou choreografii a odehrávají se na rozmanitých místech... Anil Kapoor a Manisha Koirala jsou hezký pár a moc jim to sluší..)) - Festival Bollywoodského filmu 2007 - ()

toma.baza

všechny recenze uživatele

1. polovina vypadá, že půjde o klasickou love story. Bohatý se zamiluje do chudé dcery povstalce. Ve 2. polovině se ale film soustředí na úsilí Indů zbavit života nenáviděného generála Douglase a stává se z něj celkem akční podívaná. Podstatně zábavnější. ()

Reklama

Reklama