Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Igy007 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nemyslím ani tak díky velmi slušnému námětu a lidskému herectví; spíš je to tou formou. Možná jde tak trochu o černou odpověď na Shawshank. Každopádně je moc dobře, že tento film, který jsem poprvé v životě shlédla až včera, vznikl. Těší mě ten konec (neříkám jaký). A že většinou hodnotím na základě vyvolaných emocí, nemůžu jinak než pět (a je mi jedno, zda má ten film nějaké chyby, já nejsem Spáčilka, jsem jen divačka). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

Reklama

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Martin Lawrence se s Eddiem Murphym sice setkal již ve snímku Bumerang, ale tady mu už tentokrát bylo dopřáno daleko více prostoru. Ba co víc, vlastně se oba podělili o hlavní postavy příběhu odehrávající se ve třicátých letech. Což znamená v době rasové segregace vůči černošským obyvatelům. Naprosto každý vlivem účasti obou komiků očekával další výtečnou komedii, ale chyba lávky. Tentokrát oba vsadili na drama, což byl pro mnohé šok a snímek tak, svým způsobem, poslali k ledu. A přitom se zas až tak o hrozné počínání rozhodně nejedná. Životní etuda neprávem na doživotí odsouzených zdánlivě vypadajících kamarádů někde ve věznici mezi komedií a dramatem balancuje, což skutečně často vypadá, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, jak to tedy po žánrové stránce bude. Už jak film začne a objeví se Eddie se svou typickou užvaněností, komediální nadšení nemůže být na pochybách. Když se k němu přidá Martin, všemu dokonáno jest. Jenomže to netrvá dlouho a atmosféra se ubere k vážnějšímu tónu a do legrace již ve své podstatě nikomu náhle není. Děj nijak složitý není. Naopak je jednoduchý až hamba, ale jenom proto, aby bylo dostatek místa na odlehčení pomocí hlášek a přirozeného humoru. A to tu na správný vězeňský film je vše. Počáteční nevraživost mazáků k nováčkům, drsný dozorce, těžká práce vězňů, pokusy o útěk, sport a mnoho dalších. Jen se jedinou chvilinkou netlačí na pilu ve vážnosti či napětí. Na komedii tedy málo popcornového humoru, na drama málo vážnosti. Vznikl tak spíše vězeňský rodinný film cílený zcela na jinou strukturu diváků a když se to vezme kolem a kolem, nakonec proč ne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)

Reklama

Reklama