Reklama

Reklama

Den poté

  • USA The Day After Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od režiséra filmu Den nezávislosti přichází film plný napětí, akce a ohromujících speciálních efektů. Globální oteplování zapříčiní počátek nové doby ledové, tornáda srovnají se zemí Los Angeles, přílivová vlna zaplaví New York City a celá severní polokoule zmrzne. Klimatolog Jack Hall (Dennis Quaid) musí projít rostoucí superbouří, aby zachránil svého syna (Jake Gyllenhaal), tváří v tvář mocnému nepříteli, s jakým se ještě nesetkal, matce přírodě! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (900)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale tenhle čistě imbecilně zábavný Emmerich mi prostě sedí. V říjnu 2009 (necelý měsíc před Emmerichovým apokalyptickým repete v podobě 2012) už sice Den poté působí technicky pozadu (polovina scenérii je až příliš evidentní afterařina, vlci plandající v luftě jsou zlo a rozmazaná vlna na pozadí má taky ještě mezery, uvidíme, co v 2012), jinak se ale jedná o parádní výpravné velkolepé řemeslo s ekologickým i politickým podtextem a překvapivě slušnými herci i hudbou (Harald Kloser určitě zase něco vykradl, ale zatím má kliku, protože jsem ještě nezjistil, co přesně). Emoce fungují, destrukce má grády, napětí je napínavé, konec je nádherný. A že je to jen tak mimochodem strašně blbé a nerealistické? A koho to zajímá? :) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vy byste chtěli od Emmericha logiku? Nenechte se vysmát! :-) Je pravda, že třeba s Dnem nezávislosti se tohle srovnávat nedá (v kladném i záporném smyslu) ale mě šlo opravdu především o zábavu a triky a ty Emmerich umí skutečně pořád nejlépe. Patriotické se mi to nezdálo moc (ovšem pokud do toho nepočítáte záběr na americkou vlajku), i když jsme se opět dočkali dalšího projevu před shromážděným americkým národem před televizemi. PS za největší zápor filmu považuju to, že se Emmerich nadobro rozešel se skladatelem Davidem Arnoldem. Za tohle rozhodnutí bych mu rozhodně udělil odpad! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Emmerich potvrdil svoje vízie s miernym posolstvom, ale že sa dá na spoluprácu s Greenpeaceom som netušil. Nemohol chýbať americký odkaz na rodinu, ktorý pchajú tkamer všade. Efekty sú tam, kde treba perfektné, no hluchých miest bolo viac než dosť. Mne šlo však hlavne o pobavenie a toho som sa dočkal. 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Emmerich bez zbytečností (patriotismu apod. ) a jeho sklony k ničení co největších měst se znovu probudili. Upřímně... Děkuju!!!! Nikdy sem si nemyslel, že budu koukat s otevřenou pusou jako to bylo před lety při útoků emzáků na svět v Dnu nezávislosti. Pří zničení např. Bílého domu jsem nevěděl jak to udělali (nesmějte se bylo to fakt skvelé ;-)). Tady Emerich ukazuje v čem je nejlepší. Jediná škoda, že film neubýhá jako první jeho část postupné změny Amerických států a Kanady v ledovec, tato skvělá část je bohužel značně poškozena pozdějším: "Synu já Tě zachráním apod.". Druhá část nemá spád, chytlavost a upřímně ani moc smysl, ikdyž pohled na zmrzlou sochu svobody a vzlétající záběr na New york to je nádhera. Celkově nemůžu než dát 4*. Jsou zasloužené, ale kdyby byl film lépe uspořádán a druhá půlka by nenudila, možná by 5* bylo :). Tohle je čistý letní hit a stojí za to... blockbooster jak má být (Troy se má co učit).Pokud někdy nějaká televize bude točit dokument o zmeně klimatu a globálnímu oteplování ví komu má zavolat. :)). PS. teď psali, že oproti předpokládaným 80 letům, nástup doby ledové trval půl roku...těch 6 dní Emmericha už není tak mimo:) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Když pominu holý fakt, že procesy změny proudění a ochlazování, které Emmerich ve svém příběhu popisuje, jsou dlouhodobým procesem na mnoha desítek let (dobrý...nadsázka...beru), to ostatní v příběhu je esencí všeho špatného na současném Hollywoodu, stokrát viděného klišé, nudné až únavné předvídatelnosti všeho, co se na plátně děje, mizerné psychologizace plakátových postav na úrovni literárních pokusů desetiletého dítěte. Ve výsledku až nezdravé zahrávání si s inteligencí a tolerancí normálně uvažujícího diváka. EMMERICHU, TÁHNI!!!!..............PS: Ohodnotit film několika hvězdičkami jenom proto, že má skvělé triky, mi přijde zcestné. V dneší době jsou již kvalitní triky samozřejmostí, nikoliv výsadou. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (24)

  • Newyorské záplavy sa natáčali v obrovskej vodnej nádrži postavenej v interiéroch montrealského Alstomského zariadenia pre opravy a údržbu vlakov. Nakrúcanie tejto časti trvalo dva týždne. (Greenpeacak)
  • Obrazové materiály o tom, jak se chová tornádo, když vtrhne do města, téměř neexistují, takže se tvůrci museli spolehnout na vlastní fantazii. Využili záběry skutečných tornád v krajině, podle nich vytvořili rozmanité počítačové modely a ty zasadili do předtočených záběrů měst. (Specs)

Související novinky

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama