Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (987)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho filmu hrůzu. Johnnyho jsem úplně nenáviděla, protože mi přiváděl noční můry. Ale i já jsem vyrostla a poznala, jak je tenhle filmek dokonalé dílo :) Johnny Depp se tak empaticky vciťuje do svých rolí, že mu věříte každý okamžik. Moje pocity jsou tak zmatené. Chtěla bych toho tolik říct ale zároveň nemám slov.. Střihoruký Edward se k Vám tak silně prostříhá, že ho s nůžkama v srdci ještě rádi ucítíte :) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě tento film spíš děsil, teď už dokážu ocenit jeho půvaby. Výborná režie Burtona, krásné (a mírně depresivní) scenérie zasněžené krajiny a hlavně Johnny Depp. Nedokážu si představit lepšího představitele Edwarda...Jen ten konec mohl být lepší, při prvním shlédnutí jsem jako malá brečela... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známa klasika od amerického režiséra Tima Burtona. Edward, podivuhodný, mlčanlivý mladý muž má na rukách namiesto prstov niekoľko dlhých, ostrých nožníc. Takže preto "Nožnicovoruký Edward". Konzumná, pokrytecká spoločnosť malomeštiakov z predmestia nedokáže dlho tolerovať jeho odlišnosť. Nechápu jeho citlivú dušu túžiacu po úprimnej láske. Jediný, kto zostane pri ňom stáť až do konca je sympatická teenagerka Kim, ktorú si zahrala mladučká Winona Ryder. Tento film je prvou spoluprácou Tima Burtona s Johnny Deppom. A hneď na prvý krát im to výborne sadlo. Vznikol perfektný, vizuálne aj emotívne dokonalý, snímok. Takmer vždy keď začne vonku snežiť spomeniem si na Edwarda. ***** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dojemný, milý film, ale na druhou stranu, zas taková emocionální pecka to z mého pohledu není. Johnny je ve své roli výborný a rozhodně si ji může zapsat na seznam těch "nezapomenutelných", ostatní postavy jsou však spíše karikatury a Winonino "vyznání" a vůbec její city nejsou dostatečně důvěryhodné. Příběh samotný ale může velmi dobře fungovat jako kritika společnosti, maloměšťáctví a z tohoto pohledu je pro mě osobně film mnohem cennější než netradiční romantika/moderní pohádka s "tak trochu jiným" hrdinou. 4* a Depp si u mě zase zvýšil renomé. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ploché, barevné americké předměstí a hned vedle temný, zarostlý kopec se sídlem na vrcholu. "Edward" je zkrátka pohádka a vyčítat mu nelogičnosti, je jako přestat číst dětem Karkulku, protože je v ní mluvící vlk, kterého si tupé děcko splete s babičkou... Zázrak ne, milé a burtonovské ano. Depp příjemný, Elfman výborný a zapracování Avonu boží.xD ()

Galerie (170)

Zajímavosti (65)

  • Natáčení začalo 26. března 1990 a skončilo 19. července 1990. Natáčelo se ve státech USA – Florida a Kalifornie. (duklak2)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1990 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Reklama

Reklama