Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království za ruce by dal hrdina amerického filmu, který sice není tak úplně člověk, přestože se chová lidštěji než většina lidí v jeho okolí. Edward je výtvorem starého vynálezce, který však zemřel dříve než jej stačil dokončit a nahradit důmyslnou sestavu ostrých břitů lidskýma rukama. Edward zůstal úplně sám v chátrajícím hradě a kdovíjak dlouho trvalo, než jej zcela náhodou objevila podnikavá Peggy a vzala s sebou do města. Přestože Edward vypadá jako nějaké hrozivé monstrum, ve skutečnosti je hodný, milý a velmi plachý. Brzy si získá uznání a obdiv svým střihačským uměním, jenže jak už to chodí, jsou i lidé závistiví a zlí, jímž chlapcova obliba nedá spát, obzvláště když si všimnou náklonnosti, kterou chová k hezké dívce Kim. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (987)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by nebyl tím, čím je, kdyby do hlavní role nebyl obsazen Johnny Depp. Dovedete si představit jinou tvář, která je smutná, zasněná a dojímavá tak, jako ta jeho?Ta, která ve vás probudí účast a i z těch největších cyniků vydoluje aspoň ždibec empatie s osudem Edwarda, který, ač měl srdce na dlani, dostával od více či méně bizarních figurek zaprděné bezchybné čtvrti kapky jen proto, že byl jiný...... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tim Burton umí na publiku opravdu zapracovat. Přesně odměřené dávky sentimentality, romantiky, dramatičnosti, humoru a napětí dokáže poskládat v jeden kompaktní a jednolitý celek, který umocní ještě působivou hudbou a tím navodí procítěnou atmosféru a má diváka tam, kde chce. Střihoruký Edward je přesně ten případ a Tim mě opravdu dostal. I já, kterého hned tak něco nedojme, jsem byl naměko. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Rytíř smutné postavy Johny Depp vybavený nůžkami v příběhu o zamilovaném monstru a víle, jejíž dotek vysvobozuje z prokletí jinakosti. Ale tahle zakřivená kytara nemá jen romantické struny. Jedna ze strun alegoricky reflektuje neviditelné zlo moralní prohnilosti v sousedství, kde se krutá vypočítavost váží na kilogramy a přetvářka na tuny.Divné pohádky pro divné děti vypráví podivín Tim Burton tak podmanivě, že mezi slzami vždy prosvítá úsměv. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Introduction (Titles) ,2. Storytime ,3. Castle On The Hill ,4. Beautiful New World/Home Sweet Home ,5. The Cookie Factory ,6. Ballet De Suburbia (Suite) ,7. Ice Dance ,8. Edward Meets the World: Etiquette Lesson ,9. Edwardo The Barber ,10. Esmeralda ,11. Death! ,12. The Tide Turns (Suite) ,13. The Final Confrontation ,14. Farewell... ,15. The Grand Finale ,16. The End ,17. With These Hands - Tom Jones , ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu celkem zábavná fantasy podívaná, na druhou zase přeslazená a na můj vkus divně vykonstruovaná romance. Některé momenty mě hodně pobavily. Myslím si, že tu chybí žánr komedie. Ale ten příběh a hlavně závěrečná půlhodinka, když se sympatie náhle otočí, byly prostě divný. Na podobný fantasy úlety moc nejsem, tento se mi svým způsobem líbil, ale stejně tam je i něco, co prostě ve filmech moc nemusím (asi ta přehnaná sentimentalita a burtonovské úletovské nápady). 65% ()

Galerie (170)

Zajímavosti (65)

  • Obchodní dům Southgate Center skutečně existuje. (Nick321)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 1990 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (více)

Reklama

Reklama