Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve westernové komedii Karambol se poprvé setkáváme se dvěma hrdiny Lenem a Cobym. Len je obyčejný rváč a dobrácký hromotluk, Coby bývalý voják a nyní hazardní hráč v kulečníku. Když se jednoho dne objeví zpráva, že se v Mexiku objevili padělatelé zbraní, povolá plukovník Howard Johnson do akce svého bývalého muže Cobyho.Ten si jako pomocníka vybere právě Lena. Zanedlouho se objeví podivín Clydeson, který se bude chtít jedné ze zbraní za každou cenu zmocnit. (kyLuke)

(více)

Recenze (21)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem u toho pospával ,ale nemám chuť to ani řádně a v bdělém stavu dokoukat. Děj točící se kolem rychlopalné pistole moc nedával smysl, humor vyvěrající z nápodoby Buda Spencera a Terence Hilla se tady Cantaforovi a Smithovi moc nedařil, jediné, co potěšilo byla hudba Franca Bixia. Šimon a Matouš je prostě vrcholem filmografie téhle plagiátorské dvojice. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Dvojice, co šla "ve šlépějích" slavné dvojice Buda s Terencem, to dřív než v známějším, civilnějším pojetí Šimon a Matouš, zkusili stejně jako Bud s Terencem, na poli špagetti komediálních westernů. A je cítit, že se zatím zajíždějí. I když není to špatné, něco tomu pořád chybí - ta lehkost a přirozenost. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se vysloví jména Paul L. Smith a Antonio Cantarora, okamžitě se u diváků vybaví ´Dva výtečníci´. Dva filmy s touto dvojicí, kteří vlastně napodobují slavné snímky ze současnosti Spencera a Hilla. A nutno uznat, že velmi dobře. Málokdo už ale ví, že oba natočili obdobnou, taktéž dvojici filmů rok před tím a to pod názvem ´Karambol´ dějově se odehrávající na divokém západě a opět po vzoru Spencera a Hilla. Vlastně charakterově a vtipem jakoby jim přímo z oka vypadli. Úspěch byl asi impulsem v tomto pokračovat právě těmi výtečníky. Popisovat film je tedy nošením dřeva do lesa. S porovnáním s duem S&H je to atmosférou, humorem, živostí a vůbec celou zábavností naprosto stejné. Film tedy neurazí a pokud to někdo odsoudí už jenom z důvodu vykrádání nebo hraní si na někoho jiného, jeho věc. Film svůj účel splňuje a to je hlavní. Jen tak pro zajímavost, Paul L. Smith je stejně jako Bud Spencer po smrti a Antonio Cantafora stejně jako Terence Hill se těší plnému zdraví. Není to zvláštní? ()

Delfador 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Je to tak věrná kopie, že někdo kdo moc na filmy s Budem a Terencem nekouká, by zřejmě nepoznal rozdíl. Je to velice zajímavý nápad udělat film s těmito klony. Je to leckdy víc Specerohillovské než filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Paul L. Smith je Budovi opravdu podobný. Grimasy podobné, když člověk přivře oči vidí Buda Spencera. Antonio Cantafora už coby Terence Hill moc přesvědčivý není. Krucinál tyhle dvojice sejít se v jednom filmu, to by musela být řežba! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mně tento žánr baví, ale tohle mi vůbec nesedlo, a to svým dějem. Autoři to asi pochopili, když později dělali krásně jednoduché „Šimony a Matouše“. Rvaček dost, i když poslabších, ale ten děj byl zbytečně zamotaný, spousta postav, některé zbytečné, prostě takový divný mišmaš. Navíc, připravit diváka o závěrečnou rvačku, to je proti pravidlům, a tím to dost pokazili. Docela by mne zajímalo, proč všude uvádíme Antonio Cantafora když je v originálních titulcích a na většině plakátů uveden Michael Coby. Má se psát jméno, pod kterým herec ve filmu hraje. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama