Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Recenze (758)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří ujíždějí na hollywoodských béčkových scifárnách z tzv. Zlatého věku sci-fi 50.let (jako já), je tohle naprostá povinnost. Cítím, že bych si měl s Burtonem o čem pokecat :o) Minimálně o všech inspiracích z těch největších klasik, kterými je film doslova prošpikován. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to mišmaš, je to přemrštěné, ale podle mě sympaticky a navíc jednoznačně úmyslně. Naprosto "nabušené" herecké obsazení, skvělá vizuální i hudební stránka filmu. Asi bude víc lidí nad tímhle filmem ohrnovat nos, než ho obdivovat, ale svoje příznivce si našel a já patřím mezi ně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jak to shrnout? Nesnáším Toma Jonese, miluju Natalii Portman (soutěž o nejkrásnější prezidentskou dceru konečně našla vítězku:))...kromě nich se tu vyskytuje ještě naivní prezident Jack Nicholson, nesnesitelná první dáma Glenn Close, slizký intoš Brosnan a nesympatická fiflena Sarah Jessica Parker (tímto se omlouvám všem milovníkům Sexu ve městě i mimo něj, tam jí to vyjímečně sluší) ....ale co je hlavní deviza téhle naprosto příšerně (u)jeté parodie na Den Nezávislosti (který už sám o sobě je parodií) a na "klasické" SCI-FI z 50. let? No přece naprosto geniální mimozemšťané a hlavně jejich mluva:)) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je buď psychicky labilní šílenec, anebo génius, jehož myšlenkové pochody nejsem s to pochopit. Anebo obojí. jedno však nelze popřít - Mars útočí není normální film a bude-li se vám líbit záleží právě na vašem duševním stavu. Já zůstávám neutrální. 55% Zajímavé komentáře: Gemini, codeas, Cassandra, spaceboyCZ, kitano, marshall ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po filmu Ospalá díra jsem se nadchl pro tvorbu Tima Burtona. Ovšem po shlédnutí tohoto snímku mé nadšení rychle opadalo. Tohleto že natočil? To už je opravdu lepší Planeta opic... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $37,771,017Tržby Celosvetovo $101,371,017║ Tak toto teda Burton riadne prestrelil, neskutočný výplach, ktorý nespĺňa ani len minimálne kritéria zábavnosti, otras. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu může natočit jen Burton. Je v tom silná pachuť ironie, sarkasmu, pohrdání, obdivem starých dobrých netrikových filmů z let dávno minulých. Vtipky velmi zábavné a vychytaný konec :) ... a at žijí holubice míru :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jonathan Gems .. Takový divný, na Burtona dost netypický, snímek. Poutavým hereckým ansáblem nabitá parodie, která bohužel padá na dost bídném scénáři. Bavil jsem se, ale když si vzpomenu, kdo stál na pozici režiséra, tak to zamrzí.. 70%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie, úžasní Marťanci - jejich vizuální zpodobnění je opravdu pozoruhodné, neskutečné obsazení, které Burton bezohledně vybíjí, úmyslně "přemrštěná" hudba Dannyho Elfmana, úžasný Tom Jones - možná mišmaš, ale pro mě výborná zábava. ()

May 

všechny recenze uživatele

Většina filmařů se drží svého „zažitého“ žánru, ale to rozhodně není případ Tima Burtnona. Edward Scissorhands, Beetljus, Sleepy Hollow všechny tyhle filmy se od sebe liší žánrem, ale přesto jsou v hlouby své duše stejně podivné a tajuplné. A ani Mars Attack není výjimkou; mimozemšťané snažící se vyhladit lidskou rasu, pojatí ale s vtipem, nejedná se o slizké hobotnice jako v Independent Day a ani nic podobného jako je/byl Alien, ale o „sympatická“ zelená stvoření s originálním jazykem. Když jsem byla malá, vyděsil mě tenhle film k smrti, za každým závěsem jsem čekala zelenou příšerku s pistolkou:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chápem, že Burtonovi išlo o láskyplné parodovanie/vzdanie pocty starým béčkarským sci-fi filmom, takže nenapadnem primitívne triky (lebo sú vlastne takmer geniálne... to som prehnal, ale viete, čo tým myslím) ani morbídny zmysel pre humor, ale MARS ÚTOČÍ! skrátka akosi nevyšiel. Do prvej polovice je prekvapivo nudnou prehliadkou hereckých - a iných - hviezd (od Nicholsona cez Closeovú, až po Toma Jonesa), v druhej nečakane spod kontroly sa vymknuté monštrum, ktoré ponúka už len drsné vyvražďovanie hereckých hviezd všetkých váhových kategórií. Asi som stratil zmysel pre humor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze je 5* prehnanejch, ale pro me to je jedna z nejlepsich sci-fi komedii. Pro Burtona ne zas tak obvykly zanr zvladl na vybornou a do filmu dosadil spoustu znamejch tvari. Staci se podivat do titulku - co herec, to hvezda. Martani jsou hodne drsny a nedherne vybuchujou, hodne me pobavil bracha toho kluka, kterej si hraje na vojaka. Taky president je nezapomenutelne ztvarnenej Jackem Nicholsnem. A zaver kdy vsude poustej pisnicku je proste uzasnej. Sice to nepatri mezi nejlepsi Burtonovi filmy, ale pro me je to bezchybne. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film. Ona to totiž není pouhá parodie na sci-fi kategorie B. Je to především parodie na typické schéma amerických katastrofických velkofilmů typu Armageddon, Den Nezávislosti atd. Je vpodstatě jedno, jestli útočí na Zemi mimozemšťané, Godzilla, King Kong nebo raptoři, tenhle film paroduje spíš ten princip. A to dělá zatraceně dobře; mně osobně všechny ty nacionalistické výlevy, kde vystupují inteligentní prezidenti (ha ha), neohrožení hrdinové, připravení položit svůj život při nejbližší možné příležitosti za zpěvu 'Hvězd a pruhů', pěkně lezou na nervy. A to megalomanské obsazení je zde právě proto - kdo by totiž čekal, že tito populární a milovaní představitelé Hollywoodu takřka všichni zemřou nedůstojnou smrtí? Tim Burton je starý lišák... ;-) 70 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dost zábavný snímek, skvěle těžící ze starých béčkových filmů.Burton to opět zvládl naprosto bezchybně. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V úvodu filmu běžící hovězí pečeně, pak nastupuje plejáda holywoodských hvězd. Od přistání Marťanů už to je zábavná a vtipná parodie na scifárny Dnem nezávislosti počínaje. Mimochodem, oba filmy vyšly ve stejném roce, to asi nebude náhoda. A taky design Marťanů s legračními dětskými pistolkami byl úžasný, za hudbou praskající hlavy se zeleným mozkem hvězdu přidávám. "Uaágagagagagaga!" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VYHeZCEFwhI ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: ano, je to nejspíš pitomost. Ale pitomost natočená všemi zúčastněnými s láskou, úctou, nadějí a humorem. Film, který se na rozdíl od jiných nebere smrtelně vážně a nedělá ze sebe nic jiného, než je. A někdy je vyčerpanému a naštvanému divákovi, ztrácejícímu víru v budoucnost filmu, zatraceně zapotřebí, aby si s rozpustilým pousmáním řekl, že přesně takhle to má vypadat, protože správný film je hřištěm pro nikdy nedospěvší děti. A Tom Jones je prostě...Tom Jones. ()

Reklama

Reklama