Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně slabší čtyřka, u které budování tajemna graduje u výborných 3. a 4. dílů, pak už je sešup bolestivý. <mírný spoiler>Říkám si, že kdyby úplně vynechali tu zcela zbytnou božskou či jakou entitu a nechali jen princip prosakování, mohlo to být i o dost zajímavější. Sice by to bylo víc do Strange Things, ale nevadilo by mi.</konec spoileru> ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica (ep 05 - 08) značne lepšia oproti prvej (ep 01 - 04), pri ktorej som sa niekoľkokrát zamýšľal či pozerať ďalej alebo nie, miestami som sa nudil, miestami som mal pocit až akéhosi "amatérskeho" hrania. Námet je celkom zaujímavý, potenciál to má tiež (čo naznačuje aj záver), avšak predložený materiál by sa podľa môjho názoru zmestil kľudne do nejakých 4, max 5 epizód bez toho, aby utrpel príbeh, a zároveň by šla hutnosť a kvalita o niečo vyššie. Takto je to také "rozvleklé". Musím však vyzdvihnúť prácu so zvukom, ktorá je parádna. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Super nápad a provedení, které jede víc, jak dvě třetiny, jako dobře namazaný stroj. Ke konci sice trošku zaskřípe, naštěstí se to dá celkem v pohodě přežít. Mamoudou Athie se ukázal jako fantastická volba hlavního hrdiny, což se bohužel o Dnine Shibabi říct nedá. V rámci žánru určitě nadprůměr, kterému by (možná) slušelo zůstat jen u téhle série. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zo seriálu cítiť sympatický retro feeling a vyzerá, že found footage nie je úplne mŕtvy, stačí šikovný prístup, zručné osoby a kvalitný výsledok sa môže dostaviť. /Produkované Jamesom Wanom, to som až dodatočne zistil, ale to nemení nič na veci plus dva diely odrežírovalo osvedčené duo Anson & Moorhead (Synchronic, Spring a iné)./  Dobre namiešaná kombinácia (možné SPOILERY) - found footage, k tomu interdimenzionálne presahy, ktoré ignorujú pojem čas, okultizmus, ľudské obete, záhadný osudový čb film (to evokovalo jednu epizódu Masters of Horror - Cigarette Burns), sekta... (koniec možných SPOILEROV). Prosto koktejl, kde všetko je dohromady vhodne namiešané a chutí to dobre. (Nuž a zaváňa to pravdepodobným záujmom tvorcov o druhú sériu.) Za štyri dávky hviezdneho prachu, chcel som napísať, štyri hviezdy. ;) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] ARCHIVE 81, coby zatím 8 dílná série a mě to bavilo od začátku do konce. Sem tam se najde pár zdlouhavějších scén, ale moc jich není, vyjma asi 7 díl, který mi tu přišel tak nějak navíc. Zpočátku mě zaujme bádání starých, poničených VHS hlavního herce. Krásně je to natočené, jak tu vidíme přítomnost a i minulost té holčiny, co nahrávala ty pásky. Takže vcítění do děje je zde asi nejsilnější stránkou. Nechybí pár tajemných scén a nějaké ty hororové prvky, které tu jsou, drží se sice při zemi, ale fungují perfektně. Takže sledování jak se vše vyvine, mi přijde neskutečně poutavé. Rko je zde také docela slušně využité. Veškeré postavy mě bavily. Jen ten závěr jsem čekal trochu velkolepější, ale to asi přeháním. Přerod do sci-fi žánru se odrazil až asi ve finále a v rozumném měřítku, že mi to nepřišlo přehnané ani moc překombinované. I soundtrack byl vydařený, hodil se do každé scénky. No, to se musí vidět, víc to okecávat nebudu. Během dvou dnů jsem si to shlédl, takže skoro jedním dechem. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama