Reklama

Reklama

Velké rozčarování

  • USA The Big Chill
Trailer

VOD (1)

Soucitná komedie zkoumající životy sedmi spolubydlících z koleje, kteří se setkávají na pohřbu přítele. Následuje společný víkend s drogami, sexem i přehodnocováním jejich minulosti. Z hvězdného obsazení jmenujme alespoň Toma Berengera, Glenn Closeovou a Meg Tillyovou. (Lucernafilm Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Han22 

všechny recenze uživatele

Krásný film s naprosto skvostným obsazením a perfektním soudtrackem plným starých pecek. Herci snda ani nehrají, opravdu to vypadá jako by sešla partička starých kamarádů zapařit na chatě přes víkend. A tak se popíjí, hulí tráva, dělají se blbosti a řeší se vážná i nevážná témata, lidi se párují a nikdo nemá na konci chuť odjet a vrátit se do skutečného života. I když všechny svede dohromady smutná událost, film není smutný, spíše pohladí po duši, máte pocit, že s těmi lidmi tam jste a chtěli byste být i nadále. Hodně hodně mi to připomíná pár takových srazů s kamarády, kdy člověk může pokecat i o věcech, na který se většinou nedostane při normálních několikahodinových posezeních v hospodě. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Parta dávných přátel se sektává, u příležitosti pohřbu jednoho z nich. Víkend stráví pospolu ve velkém domě, pijou, hulí, souloží a přitom zjišťují, že ačkoli všichni dospěli a mají své životy, stále jsou nejlepšími přáteli... Spíše než celovečerní film mi to připadne jako situační komedie (no dobře, možná to ani až tak komedie není). Vzhledem k tomu se film potýká s dost nudnými momenty (kdyby se to zkrátilo tak na hodku, tak by to bylo o dost lepší), ale na druhou stranu herecké obsazení je takřka dokonalé. Sice přítomní herci v té době ještě nebyli tak slavní, ale posuďte sami: Tom Berenger, Jeff Goldblum, Kevin Kline, William Hurt ... s tím už reřisér Lawrence Kashdan moc práce neměl... A pravda, v některých momentech mi to nepřišlo jako "film", ale opravdu jako setkání dávných přátel.... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pohodlně a mlčky se usaďme do rohu místnosti, abychom nerušili víkendové vzpomínání party bývalých spolužáků, kteří už dávno zašlapali do prachu země své mladistvé ideály. To mi připomíná, že se blíží také můj sraz s bývalými maturanty, snad to bude bez pohřbu a naopak s výborně vybranou hudbou jako v případě Kasdanova kousku!! Tři až čtyři *.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickove herecke obsadenie a renomovany reziser slubovali skvely filmovy zazitok. Ale mna to nenadchlo. Vôbec mi nesadla ta parta ludi a tym padom ma nezaujimali ich problemy. Jedine co ma zaujalo bol skvely soundtrack. Uz len kvôli hercom mi to je luto a pravdepodobne to ostatnym sadne podstatne lepsie ako mne. Takze aj ked film v ziadnom ohlade nie je priemerny, tak mna bavil len priemerne. 5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo ste chceli vedieť o frustrovaných tridsiatnikoch v 80tych rokoch a báli ste sa opýtať. 80te roky boli zlo, takže bývalým deťom kvetín sa dostáva časom, hádajte čo, veľké rozčarovanie. Ich pocity sú samozrejme univerzálne, takže podobne sa začínam cítiť aj ja a moja generácia. Kasdanovi sa podarilo natočiť akúsi všeobecnú úprimnú výpoveď jednej generácie. Ktorý režisér si to dnes môže povedať? A ktorý sa o to vôbec pokúsil? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Hudbu ze 60. tých let k celému filmu vybírala manželka režiséra. (maarraa999)
  • Režisér Lawrence Kasdan před natáčením pronajal osamocený dům, kde spolu přesně 4 týdny žila hlavní pětice protagonistů filmu, aby nasáli co nejvíce atmosféru přatelství a vžili se do svých rolí. Po celé 4 týdny také zkoušeli pasáže s filmu. (maarraa999)
  • Roli Alexe měl původně hrát jako jednu ze svých prvních rolí Kevin Costner. Po dotočení filmu se však režisér Lawrence Kasdan rozhodl pro tajemnější atmosféru filmu a všechny natočené flashbacky s postavou Alexe přetočil, díky čemuž se Kevin Costner ve filmu objeví pouze jako mrtvola v úvodu filmu, kdy je Alex připravována do rakve. (maarraa999)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama