Reklama

Reklama

Velké rozčarování

  • USA The Big Chill
Trailer

VOD (1)

Soucitná komedie zkoumající životy sedmi spolubydlících z koleje, kteří se setkávají na pohřbu přítele. Následuje společný víkend s drogami, sexem i přehodnocováním jejich minulosti. Z hvězdného obsazení jmenujme alespoň Toma Berengera, Glenn Closeovou a Meg Tillyovou. (Lucernafilm Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra navozená jak režisérem, tak civilními (výbornými) výkony všech účastníků setkání. Chvílemi se na vás ta vzájemná soudržnost celé partičky přenese a připadáte si jako na setkání po letech s vlastními přáteli..... Jak Glenn Close nemusím, tak tady předvádí jeden z nejmilejších výkonů, jaký jsem v jejím případě viděl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohodlně a mlčky se usaďme do rohu místnosti, abychom nerušili víkendové vzpomínání party bývalých spolužáků, kteří už dávno zašlapali do prachu země své mladistvé ideály. To mi připomíná, že se blíží také můj sraz s bývalými maturanty, snad to bude bez pohřbu a naopak s výborně vybranou hudbou jako v případě Kasdanova kousku!! Tři až čtyři *.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád konverzační filmy, které jsou založené na zajímavém příběhu, ale především mají k dobru skvělé herce. A tady snad ani jeden herec nebyl vybrán špatně, ale všichni dokonale sedli svým rolím, a to jak muži, tak i ženy. Tohle je taková filmová balada o tom, jak je život zkurveně krásný. Ať tak nebo tak, vždycky ho stojí za to žít, protože se můžete smát. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že film točil zručný řemeslník, který si nenechal ani tak velkou plejádu hvězd utrhnou ze řetězu. Pevná režie je to hlavní co jsem si celou dobu uvědomoval. Setkání kamarádů po letech na pohřbu jednoho z nich, to je velké téma. Těžko zvládnutelné. Na to velké obsazení to zkrátka mohlo dopadnout lépe, ale i tak poctivých 70% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Setkání spolužáků při příležitosti smrti jednoho z nich přinášelo své plody. Každý z nich se zamýšlel nad svými minulými skutky, bilancoval, jitřily se hluboko zasuté city a snad i došlo ke změně náhledu na dosavadní životy. Z filmu čišela přirozenost a dobré vychování. Celkovou atmosféru hezky a nenásilně doplňovala pěkná hudba, humor a herecké výkony.. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Roli Alexe měl původně hrát jako jednu ze svých prvních rolí Kevin Costner. Po dotočení filmu se však režisér Lawrence Kasdan rozhodl pro tajemnější atmosféru filmu a všechny natočené flashbacky s postavou Alexe přetočil, díky čemuž se Kevin Costner ve filmu objeví pouze jako mrtvola v úvodu filmu, kdy je Alex připravována do rakve. (maarraa999)
  • Režisér Lawrence Kasdan před natáčením pronajal osamocený dům, kde spolu přesně 4 týdny žila hlavní pětice protagonistů filmu, aby nasáli co nejvíce atmosféru přatelství a vžili se do svých rolí. Po celé 4 týdny také zkoušeli pasáže s filmu. (maarraa999)
  • Hudbu ze 60. tých let k celému filmu vybírala manželka režiséra. (maarraa999)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama