Reklama

Reklama

Velké rozčarování

  • USA The Big Chill
Trailer

VOD (1)

Soucitná komedie zkoumající životy sedmi spolubydlících z koleje, kteří se setkávají na pohřbu přítele. Následuje společný víkend s drogami, sexem i přehodnocováním jejich minulosti. Z hvězdného obsazení jmenujme alespoň Toma Berengera, Glenn Closeovou a Meg Tillyovou. (Lucernafilm Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem zapomněl, jakmile dojel poslední titulek. Není to špatné a pár scén (stejně jako pár cynických hlášek) mě zaujalo, ale celkově je to dost nuda. Partička přátel, kteří společně studovali v 60. letech, a jsou tedy silně ovlivněni drogami, sexuální nevázaností a vůbec vším, co šedesátky přinesly, se sejde na pohřbu jednoho z nich a řeší, kde se stala chyba; co se za těch 20 let změnilo... Nezní to tak špatně, ale bohužel je film natočen tak nějak nezajímavě. Snažil jsem se postavám přiblížit, ale nešlo to - nechápal jsem, o čem se baví, co pořád řeší. Zkrátka za celou dobu mě příběh ani na chvíli nevtáhl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že film točil zručný řemeslník, který si nenechal ani tak velkou plejádu hvězd utrhnou ze řetězu. Pevná režie je to hlavní co jsem si celou dobu uvědomoval. Setkání kamarádů po letech na pohřbu jednoho z nich, to je velké téma. Těžko zvládnutelné. Na to velké obsazení to zkrátka mohlo dopadnout lépe, ale i tak poctivých 70% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Každá generácia hercov by mala mať takýto film. Sú dosť mladí, aby vyvolávali univerzálnu nostalgiu, ale nie zase teenageri, ktorí pôsobia nevybúrene. Je ich dosť veľa, aby sme skutočne mohli hovoriť o generácii, no nie toľko, aby vznikol problém vytvoriť dostatočný priestor pre každého z nich. Keby sa aj náhodou pre nejakého diváka nenašla konkrétna postava na stotožnenie, príbeh, ktorý ich necháva spomínať na minulosť, tiež vyvoláva nostalgiu. Obsadenie dokáže prekvapiť z dnešného pohľadu škatuliek, do ktorých sa tu prítomní herci vyprofilovali dekádami, lebo najsympatickejšie sa vo filme chovajú známi záporáci Glenn Close a Tom Berenger. Aby som však nezabudol, R.I.P. William Hurt. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spickove herecke obsadenie a renomovany reziser slubovali skvely filmovy zazitok. Ale mna to nenadchlo. Vôbec mi nesadla ta parta ludi a tym padom ma nezaujimali ich problemy. Jedine co ma zaujalo bol skvely soundtrack. Uz len kvôli hercom mi to je luto a pravdepodobne to ostatnym sadne podstatne lepsie ako mne. Takze aj ked film v ziadnom ohlade nie je priemerny, tak mna bavil len priemerne. 5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo ste chceli vedieť o frustrovaných tridsiatnikoch v 80tych rokoch a báli ste sa opýtať. 80te roky boli zlo, takže bývalým deťom kvetín sa dostáva časom, hádajte čo, veľké rozčarovanie. Ich pocity sú samozrejme univerzálne, takže podobne sa začínam cítiť aj ja a moja generácia. Kasdanovi sa podarilo natočiť akúsi všeobecnú úprimnú výpoveď jednej generácie. Ktorý režisér si to dnes môže povedať? A ktorý sa o to vôbec pokúsil? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Roli Alexe měl původně hrát jako jednu ze svých prvních rolí Kevin Costner. Po dotočení filmu se však režisér Lawrence Kasdan rozhodl pro tajemnější atmosféru filmu a všechny natočené flashbacky s postavou Alexe přetočil, díky čemuž se Kevin Costner ve filmu objeví pouze jako mrtvola v úvodu filmu, kdy je Alex připravována do rakve. (maarraa999)
  • Hudbu ze 60. tých let k celému filmu vybírala manželka režiséra. (maarraa999)
  • Režisér Lawrence Kasdan před natáčením pronajal osamocený dům, kde spolu přesně 4 týdny žila hlavní pětice protagonistů filmu, aby nasáli co nejvíce atmosféru přatelství a vžili se do svých rolí. Po celé 4 týdny také zkoušeli pasáže s filmu. (maarraa999)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama