Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spaghetti western využívající pseudopostavy Djanga a Sartany. Mladý šerif Jack Ronson-Sartana (Fabio Testi) nastoupí do městečka Black City, které je zcela v područí banditů, rozdělených na dvě frakce – tlupu převážně bílých psanců v čele s Budem Wheelerem a na tlupu tvořenou převážně Mexičany s nejvyšším bossem Sánchezem. Nebojácný šerif se s Wheelerovými bandity dostává do konfliktu, právě když do městečka přijíždí tajemný cizinec v temně modré peleríně, Django (Jack Betts) tu má také své zájmy. (Mariin)

(více)

Recenze (5)

MR007 

všechny recenze uživatele

Mariin to vystihl přesně, jen bych k výčtu negativ dodal papírové kulisy. Herci tady nejsou špatní, za ně dva body. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cudujem sa Fabiovi testimu ze do toho vobec liezol + este tie odporne papierove kulisy ...... Fidani bol znamy tym, ze sa ani nesnazil zahrabat stopy po pneumatikach : 2 % ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha průměrných spaghetti westernů, napodobujících slavné postavy Djanga a Sartany, ačkoliv s těmi původními od Corbucciho a Paroliniho nemá nic společného. To by až tak nevadilo, horší je, že příběh i zpracování je plné klišé a filmového neumění. Na herce Fabia Testiho i na Jacka Bettse se sice dá dívat, ale Fidani prostě neuměl vytvořit napětí či dodat příchuť ironie. Hudba dle mého názoru nevhodná, antiwesternová. Takže celkově hodnoceno: další stoprocentní brak, filmový rodokaps k ukrácení dlouhé chvíle při čekání na vlak... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl nějak moc dobrej western. Celé to vypadá jako televizní inscenace, scénář je jako obšlehnutý podle nějaké šablony, obsahuje dost chyb a hloupé dialogy. Hudba pak taky jako by přišla úplně z jiného žánru (všechna už zazněla v jiných špagetách). Ale u tvůrce, jakým byl Demofilo Fidani, je i takováto průměrnost prostě překvapující. Když to srovnám s jeho druhým django-sartanovským filmem z téhož roku, tak tohle je prostě mnohokrát lepší. Jack Betts tady konečně má roli a není jenom panák, který jezdí sem tam, Fabio Testi je pak dost dobrý herec, aby jeho postava působila zajímavě. A občas jsem se opravdu přistihl, že jsem trochu napjatý, jak to dopadne. Nemít srovnání s ničím jiným od Fidaniho, dal bych nanejvýš tak dvě hvězdičky, ale když už jsem od něj viděl mnohem horší kousky, musím dát tři. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama