Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

POMO 

všechny recenze uživatele

D-Tox je thriller, v ktorom A nesúvisí s B, a po B prichádza D. Na vine musí byť strih. Do tak blbého scenára by nikto neinvestoval $55 miliónov. Chudák Sylvester Stallone, tak sa herecky snažil... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

D-Tox by se dal rozdělit na tři části. Na začátku vidíme klasickou kriminálku-honba za vrahem. Potom následuje existencionální drama, kde se Sly neúspěšně snaží ze sebe vyždímat nějaké hlubší emoce a poté přichází vyvražďovačka ve stísněném prostoru, ze kterého není úniku, na téma "vrah je mezi náma a hádejte, kdo přežije." D-Tox, natočený ve widescreen formátu, měl být původně nasazen do kin, ale nakonec po katastrofálních zkušebních projekcích zůstalo jen u VHS. Vinou děravého, omšelého scenáře a vizuálu laciného béčka se chce říci: "Není divu." ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který objektivně není dobrý, ale pro úderný opening, skvělé obsazení a pro potřeby příběhu fajnové prostředí se k němu rád pravidelně vracím. Škoda, že D-Tox nedokáže držet žádné téma - slasher, thriller, drama, to vše je tu vlastně vždycky jen lehce naťuknuto a nakonec nerozvedeno. Škoda, potenciál to fakt mělo. 60% Director's Cut Napravení starých hříchů a potvrzení toho, že režisér zpravidla ví, co dělá a zmrví mu to studio. Pořád sice platí, že finální vyvražďování není příliš zajímavé (postav je příliš, aby přechod z "tajemného zabijáka" na Jasona Voorheese nepůsobil na sílu) a i v případě režisérské verze se karty vyloží až příliš rychle na stůl (pokud jde o odhalení identity vraha). Ale ve výsledku mám z režisérské verze mnohem lepší pocit a přijde mi škoda, že ho studio zařízlo. Svou skladbou a postupnou prací s informacemi jde o výrazně chytřejší podívanou, podstatně lépe zde vynikne Stalloneho dramatický výkon (režisérská verze má sice "jen" o pět minut více než kinoverze, ale neobsahuje závěrečné titulky, takže jsme ve skutečnosti na nějakých 10 minutách), nemluvě o přehlednějším představení vedlejších charakterů. Bohužel i tak nelze režisérskou verzi plně doporučit, protože její kvalita je mizerná. Jde o přepis z VHSky a kvalita obrazu je na hraně snesitelnosti. Svou cenu má tak především pro Slyovi fanoušky a zvědavce jako jsem já, kteří chtějí znát odpověď na otázku "co mohlo být". 75% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

5/10... Prekvapivo presvedčivý Stallone v béčku plnom béčkových výkonov béčkových hercov. Film sa rozbieha ako thrilller so solídnou zápletkou, ale skončí ako totálny nezmysel, z ktorého evidentne niekto vystrihal polhodinu dialógov prehlbujúcich charaktery a motivácie jednotlivých postáv a nechal len scény zmäteného pobehovania v metelici a po temných chodbách protialkoholickej liečebne, ktorá vyzerá ako zlieváreň v tretieho Votrelca. Nenudil som sa, ale ku koncu už mi bolo celkom jedno, kto je vrah a prečo ich vlastne všetkých zamordoval. Škoda, za istých okolností to mohol byť veľmi dobrý film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení vypovídá nad tím, že D-Tox je vcelku zvláštní film hlavně tím jak je natočený. Hlavní roli zde ztvárnil Sly ale je to průměr nad průměr. To co je tak zajímavé na filmu je jeho efektivita, která si zahrává tak, že by se mohla rovnat s thrillery první kategorie. Jen tam chybí to důrazné slovo o to chytnou se diváka a nepustit. Možná právě proto takové hodnocení. Podle mě, tři hvězdičky jsou akorát, ani hodně ani málo. Na takovýto film to bohatě stačí. Ale znovu se na něj nepodívám ani náhodou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$55milionovTržby USA $79,161Tržby Celosvetovo $6,416,302║ s týmito číslami sa film stáva jedným z najväčších prepadákov vôbec __Thriller kde skoro nič nefunguje, Stallone len pobehuje z miesta na miesto bez toho aby to malo ako taký väčší význam, po celý čas sa nevybuduje žiadna atmosféra, tobôž napätie, zlý strih, ani kamera vedená skúseným Deanom Semlerom moc nepovie, tupý scenár a hlavne nevyužité dosť známe herecké obsadenie ako Tom Berenger, Robert Patrick, Jeffrey Wright, Charles S. Dutton a Kris Kristofferson tam nedokáže nič spraviť vďaka fakt plytkému scenáru a na čo tam bol minutý dosť slušný 55milionový rozpočet to fakt neviem. Stalloneho najhoršia úloha čo som s ním videl, ešte že neskôr prišiel Rocky Balboa, ináč by bol na čisto zatratení. V určitom slova zmysle chcel ísť film v šľapajach thrillerov ako Sedem či Zberateľ bozkov, na čo navnaďovali už úvodné titulky. /20%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Stallone už asi definitivně přesedlal na žánr filmů určených rovnou jako krmě nenasytného videotrhu, protože na takový slátaniny se do kina opravdu nechodí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ron L. Brinkerhoff .. Snímku se z úvodu daří, byť průměrnou formou, bavit. Kriminální linka plná krutých vražd sice nepřináší nic nového, spíše až kopíruje jiné, zdařilejší thrillery (Se7en je velký vzor), ale nenudí. Vše jaksitaksi funguje - tedy alespoň do doby, než se Stallone psychicky zlomí a odjede na nucené léčení. Pak se celek zhroutí do velmi slabého a omšelého psychologického dramatu s tajemným vrahem v uzavřené skupině, který zabíjí v zájmu vyšších mocí a tím napíná nervy hlavní postavy na maximum... mno, je to provar! 30%. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $55 million tržby celosvetovo : $79,161 .-sám nemôžem uveriť tím tržbám,ale na boxofficemojo to tak je udané(možno chyba) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na strašidlá neverím.“ – „Lebo si ich zatiaľ nestretla.“ D-Tox vôbec počas natáčania nepôsobil zlým dojmom. Skôr naopak: v titulnej úlohe síce vyslúžilý, ale stále fajn Sly Stallone, v podporných rolách plno zaujímavých a atraktívnych tvárí (Courtney B. Vance, Tom Berenger, Stephen Lang, Charles S. Dutton, Robert Patrick, Kris Kristofferson), režíroval tvorca obľúbeného deväťdesiatkového slasheru Viem, čo ste robili minulé leto, rozpočet bol pekných 55 miliónov a námet pôsobil atraktívnym, pútavým dojmom. Skupina na alkohole a drogách závislých policajtov sa v gigantickom opustenom komplexe uprostred zasnežených hôr dostane do hľadáčika sériového vraha, to je niečo, čo proste chcete vidieť. Výsledok  žiaľ totálne vyhorel, celosvetová tržba nepresiahla 7 (slovom: sedem!) miliónov dolárov a tak nečudo, že u nás šiel film rovno na DVD. Snímka sa údajne brutálne prestrihávala a výsledok tomu pravdupovediac plne odpovedá. Scény sú zmätené, správanie postáv dáva malú (až nijakú) logiku, je to chaoticky zostrihané a  na snímke je celkovo poznať, že vznikala v problémoch. Hovorí sa, že od poslednej klapky po uvedenie na trh ubehlo niekoľko rokov (!), čo je u netrikového filmu šialené. A keď som si to požičal na DVD, ozaj sa nekonal žiadny zázrak. Keď som si to však následne pozrel na jeseň 2018, zaskočilo ma, ako sa mi to páčilo. Jasné, strih bol stále strašný, kuriózny scenár ani omylom nebol hodný Oscara a napriek silnému kastingu sa (bohužiaľ v kľúčových rolách, ale nechcem spoilerovať) pred kamerou objavuje zopár hercov, ktorí sú vyložene o ničom. Avšak atmosféra je skvelá, zariadenie pre detox má veľa do seba, zamrznuté jazerá, zasnežené hory a lesy, snehové záveje, miesto, z ktorého sa nemožno dostať, miesto temné, s množstvom chodieb, miestností, tmavých kútov a ešte temnejších ventilačných šácht. Ideálne prostredie pre teror. Takže s odstupom rokov prekvapivo vydarený a najmä atmosférický ponurý thriller. S extra blbým scenárom. Ale kameraman Dean Semler (Max Max 2, Tanec s vlkmi) si to tu dosť dáva. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Na to jakej na to maj všichni kritici negativní ohlas mě to dost potěšilo.Stallone je celkem v pohodě, ale nečekejte snad nějaké podezřelé "alkoholické drama"-v ústraní léčebního ústavu začne někdo vraždit a režíroval to Jim Gillespie (Tajemství loň. léta), takže snad všichni víte na čem jste ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Průměrný a občas ještě spíš horší thriller, který je však jedním z těch lepších Slyových filmů posledních let. A vypadalo to tak zajímavě, tolik známých herců tu hrálo (ne přímo superhvězdy, ale jeden jak druhej známej) a ani scénář nebyl úplně k zahození. Jenže v tomto případě se víc než co jiného jedná o zprasenou režijní práci, kdy například odchod do té léčebny je naprosto nenavazující na předchozí děj. Střední část, kdy se Sly snaží z toho tříměsíčního alkoholismu vyléčit je nejslabší a to ne proto, že by se herci hrát nesnažili. V tomto případě však zklamal zase scénárista. Finální sekvence vyvražďování neznámým vrahem je jak okopírovaná ze špatnýho teen horroru (aby ne, když rejža natočil i Tajemství loňského léta), kde se vyvražďovaní chovají jako idioti a místo být pohromadě v jedné skupině, tak se rozlezou do celýho komplexu, každej hezky připraven na takový "ty domácí žvejkačky". Konec, kdy je vrah zabit a Sly dokonce dokáže odejít po svých už je spíš k smíchu. Jenže tu je taky ta počáteční hodně dobrá kriminální část. Takovej, kdyby byl celej film, byl bych na vrcholu blaha, jenže není a tak je to průměr. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další rádoby áčková, leč neuvěřitelně >vypocená< slátanina, hodná umu mistra S.S. Faktem pak zůstává, že howniwood by potřeboval obdobnou léčebnu pro narušené scénáristy. Mohli by se tam magoři vopíchávat propisovačkama při proškrtávání těch svých duchaprostých slátanin... Vrchovatě hod(v)no nováckých a jinotelevizních trumberů, intoxikovaných touhle amiánskou popcorntůrou...:-( ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stallone trošku přestřelil. I když film není celkově zas tak špatnej, dějově mi přišel jak kdyby ho rozmixovali a pak ještě proprali v pračce. Skoro bych dal za 3, ale ostatní filmy se Stallonem se mi líbili o dost víc. 45 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět měl potenciál, ale scenárista s rejžou ho totálně zabili. Tak nudný paranoidní thriller v odříznutém uzavřeném prostoru, abyste pohledali, a bohaté obsazení ani impozantní barák to bohužel nespasí. Proč do toho Sly šel (byť už byla jeho sláva dlouho na ústupu), je mi záhadou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu a plagátu som čakal nejaké reinkarnované sci-fi béčko, no s tým, čo som nakoniec dostal som bol nadmieru spokojný. Jednoduchý béčkový thriller so sériovým vrahom, zaťažený nulovým výsledkom pri pokuse o drámu, avšak skvelo odľahčený s horrorovou líniou, ktorá skvelo podporila thrillerovú účasť napätia. Sly sa predviedol a miestami aj niečo zahral, logika nebola miestami vôbec, ale záverečné minúty som sa skvele bavil. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V týchto časoch mal Stallone to najlepšie dávno za sebou, jeden priemerný film striedal druhý, za čo ale mohli hlavne nezaujímavé témy, ale D-Tox mal predsa len naviac, ako jeden z mála ponúkal aj solídnu zápletku a ďalšie klady, ale kvalitou teda moc neovplýva. A pritom na prvý pohľad všetko vyzerá tak dobre, pokiaľ akčný herec nehrá v akčnom žánri, najlepšia voľba je vždy nejaká drsná detektívka a tu úvod pôsobí veľmi dobre, pôsobí to správne temne, vrah je neznámy a hlavne inteligentný, aby bol vždy krok pred všetkými a k tomu ten osobný motív, vražda milovanej manželky, tento film mal teda vykročené skvelo. Ale aj potom to ponúka stále veľký potenciál, mám rád túto tému, kedy je skupina ľudí odrezaných od sveta, v tomto prípade všetko skúsení policajti z rôznych oblastí v zariadení uprostred snehovej búrky ďaleko od mesta, pričom jeden z nich je vrah a tak nikto neverí nikomu, aj v tomto období sa táto téma použila viackrát a vždy s dobrým výsledkom, ale práve D-Tox dopláca na veľmi slabý scenár. Film má síce skvelé tempo, takže nudiť sa tu rozhodne nedá, ale aj toto je skôr problém, miesto postupného budovania atmosféry sa tu stále niečo deje, ale v tak nezáživnom podaní, aké si pri filmoch s touto tématikou vôbec nespomínam. Ten scenár už nezaujímavejší snáď ani nemohol byť. A aj ten vrah, ktorý úvodnú fázu pôsobí inteligentne sa tak tu vôbec nespráva, akoby sa jednalo o úplne inú osobu a tu je z neho len nejaký treťotriedny záporák. A aby toho nebolo málo, finále je rovnako nezaujímavé, ako celá táto väčšina filmu. Obsadenie je síce skvelé, ale postavy sú na tom omnoho horšie. Sylvester Stallone je bez problémov, ako detektív ma tu bavil dokonca aj v tej horšej časti. Mimo neho sa tu nájde plno známych vedľajších tvárí, ktoré vždy rád vidím ako Tom Berenger, Stephen Lang, Robert Patrick, Charles S. Dutton alebo aj Sean Patrick Flanery, ale prakticky nikto z nich ničím nezaujme. Jedine asi len ten Robert Patrick v dvoch, troch krátkych scénach a tým to končí. Akčne tu nie je absolútne o čo stáť, to sú tak nevýrazné a nezaujímavé momenty, že sa na ne zabudne skôr, než vôbec skončia a rovnako sú na tom úmrtia, pri podobných kriminálkach si na tomto dávali vždy záležať, ale tu žiadna likvidácia nestojí za pozornosť. A režisér to tiež absolútne nezvládol, rozpočet bol slušný, takže vizuálne to očakávane nevyzerá zle, ale atmosféra a napätie sú väčšinu času nulové, rovnako emócie a pocit nedôvery, tu skutočne jedine ten úvod za niečo stojí, zvyšok akoby točil niekto iný a úplne neschopný. Takže toto bol zaslúžený prepadák, dá sa na to pozerať, ale vzhľadom na tématiku, obsadenie a rozpočet sa tu očakáva omnoho viac. V konkurencii D-Tox neobstojí. 55% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone má sice už svá nejlepší herecká léta za sebou, ale tohle se docela povedlo. Drsnější béčková kriminálka s kvalitní akcí a dobrou závěrečnou temnou půlhodinou. Není to sice žádné veledílo, ale jako napínavá podívaná s atraktivním prostředím, charismatickým odpudivým záporákem a slušným Slyem je to více než uspokojivé. ()

Reklama

Reklama