Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve věznici Viterbo zavraždí klíčového svědka z procesu s mafií. Bývalý zloděj Nico Giraldi, který je teď policistou v utajení, proto odjíždí případ vyšetřit do New Yorku. (Netflix)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V pořadí čtvrtý film z Giraldiho dlouhé krimi-komediální série, o něco slabší a méně zábavnější než ty tři předchozí (dost nápadů a situací tady bylo recyklováno z předchozích filmů), ale stále to ještě ušlo, bohužel akce oproti předchozím filmům tu značně pokulhávala. Velmi vtipný úvod, kdo by na to přišel, děda šmíruje dalekohledem svlékající se holku z baráku od naproti, zatímco zloději jen pár metrů od něj, mu mezitím kompletně vybílej byt-) Začátek byl vůbec velmi slibný, pak jako by film ztratil už dech. Tomas znovu ve fešném montérkovém vohozu (kostýmů tu měl ale víc), a po krátké epizodce v Itálii, opět (jako v předchozích dvou dílech, i když jen krátce) v Americe (New York, Los Angeles-krásné záběry, především u druhého města), v boji proti mafii, kde mu hrozí dokonce i trest smrt v plynové komoře! Film drží nad vodou velmi dobré obsazení, krom Miliana, se zde objevil třeba legendární Enzo Cannavale (číšník emigrant) nebo Eli Wallach (podle mě ale v trochu zbytečné a nevděčné úloze), dále některé vtipné dialogy a momenty (zde především ve spojení Milian-Fumero, v potrhlé roli nymfomanky, dcery šéfa mafie, nezapomenutelný je Nicův tanec v pokoji právě před ní, nebo Nico jako číšník a pizza v obličeji gangstera!!!). Dobrý Goblinův soundtrack, zde určitě palec nahoru. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

U mě opět jen mírný nadprůměr. Tentokrát jsem se nedočkal žádné originální honičky, pouze solidních rvaček, z nichž ovšem tentokrát minimálně v jedné zřejmě zastupoval Miliana rozpoznatelný double (což jsem v předchozích filmech nezaznamenal). Zaujal vtipný začátek, zahrnující obnaženou dívčinu bezprostředně po úvodních titulcích, návrat postavy Větříka a vtipně provedenou vykrádačku. Potěšily také nové postavy číšníka Savatoreho, neodolatelné mafiánské dcery Marii Sole a především jejího otce v podání ikonického Eliho Walacha (v titulcích ovšem uvedeného jako Ely). 65 %. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

To spojenie krimi a komédie mi tu vôbec nesadlo a Milian v tých svojich divných outfitoch mi tu tiež nebol dvakrát sympatický. Čistý priemer 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale meles z cesty Karle, to, ze ty povazujes film za priemerny este neznamena ze on aj priemerny je. Na Karlovu adresu dodam ze veri v dementalne picoidy ako zidovska ritualna vrazda - a podla Karla Chrochta je zidospiknuti na kazdom druhom rohu. Staci sa zacitat do jeho komentarov. Uz sa necudujem, ze ta Snorlax vyjebala /ne vyhodila, vyjebala/ z oblubenych. Nahodou pre mna v tejto dost dlhej poliziotteschi serii ide o vyborny film porovnatelny s fajnou jednickou Squadra Antiscippo 1976. Bruno Corbucci konecne reziser na urovni, pozeram, ze natocil celu poliziotteschi seriu. Tomas Milian nesmie chybat, fakt kvalitny herec, zacinam pomaly zboznovat Miliana. Pazzafini ani Hemmings uz zaujem, nemali, taxa Corbuccimu aspon podarilo zlanarit Enzo Cannavaleho /Caputo u filmov ako Piedone Lo Sbirro, policajt v Africe a v HongKongu/. Eli Wallach mi nikdy nebol sympaticky, nemam tohoto herca rad, radsej bych uvidel slusneho Ernesta Borgnineho za seba. Film zacina vybornou scenou ako chlap sleduje holku ktora sa vyzlieka a zatial mu zlodeji poodnasaju vsetko z bytu. fakt dobra scena. tempo sa potom zvolni, ale nechybaju ani rvacky a nahanacka. Stale seria na urovni, upadok prisiel az s Squadra Antigangsters 1979 : 85 % ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama