Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený žoldák obdrží od jednoho amerického koncernu zvláštní úkol: má prozkoumat platinová ložiska v jisté africké zemi. Posléze má připravit puč, aby se k moci dostala podnikání příznivě nakloněná opozice. Na místě se však seznámí se skutečnou situací a pro svého zaměstnavatele se stane příliš informovanou, nepohodlnou osobou... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Drsnak Christopher Walken dava pekne do drzky ciernym papuliam v Afrike, aby sa im pekne pomstil za neadekvatne spravanie voci nemu, ked tam bol po prvykrat. Bola to fajn akcia na konci filmu a zvysok filmu sa niesol v kecani, ale nie zbytocnom, len sem tam to aj mohli skratit a pustit sa rovno do akcie a co najviac postrielat nepriatelov:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa tvorcovia snažili o nejakú humanisticko-politickú variantu na sériu 'Rambo', ale toto nevyšlo. Až príliš znudená hodina a pol, kým sa začne poriadne niečo diať. Dovtedy sa jedná len o nepodarený pokus o vojenskú drámu, či politickú špionáž. Prakticky sa vôbec nič nedeje, občas náznak zmeny tempa, no ten poriadny príde až vo finále a to už toho veľa nezachránilo. Zachrániť sa poradilo aspoň to, že film nepadol do podpriemeru. I vďaka Walkenovi. a keď to tak zhrniem, tak zaradenie do žánru akčný je dosť okrajové. 60%. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Na akčný film málo akcie, na dobrodružný žiadne dobrodružno a na vojnový je to len také plánovacie. Film začína až kdesi v druhej polke, v prvej treba prekonať značnú nudu. Sorry, ale Walken mi tam vôbec ale vôbec nepasoval, to už mohli do hlavnej role obsadiť radšej Berengera, ten vyzerá a hrá aspoň sebavedome. Ako ukážka toho, ako málo môže stačiť na násilný prevrat kdesi v bohom zabudnutej Afrike to ale obstojí, aj keď dnes to bude zaiste sofistikovanejšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mladý Christopher Walken ve velmi pomalém snímku o žoldácích, kteří jsou najati, aby způsobili revoluci v jedné malé zemi velmi daleko od jejich rodiště. John Irvin se na 118nácti minutách snaží rozehrát hru, ve které jde morálka a "to, co je správné" stranou před penězi. Avšak ne vše je o penězích a někdy i ti nejhorší lidé najímání na špinavou práci mohou projevit emoce a konat v rozporu s jejich úkolem. Snímek je příliš pomalý, aby pořádně diváka zaujal a jeho příběh je ve své podstatě strašně jednoduchý. S trochu větší snahou sestříhat film na 90 minut by šlo o mnohem lepší podívanou. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Vyjímečné úkoly si žádají vyjímečné prostředky.Dokonalý plán a nejlíp bandu chlapů, kteří jsou chytří, úskoční a nelítostní.Ti se nezaleknou lecčeho.Špecialisté na slovo vzatí.Ještě když je k tomu vede Christopher Walken coby Kočka Shannon..Jedná se o dost zdařilou adaptaci knižní předlohy, jejíž čtenou verzi jsem kdysi poslouchal v rozhlase.Rozhodně skvěle zmapovaná celková příprava a nákup zbraní na akci.Film mě bavil. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natáčen převážně v Belize. Úvodní scéna, při níž žoldáci utíkají ze středoamerické země, byla natočena na Miami Gliderport, nedaleko Miami na Floridě. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama