Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv. Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml), ji zasáhne u srdce. K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou. Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (161)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když ten paralelní svět fungoval u Žen v běhu, tak se Horský ani nepokoušel vymýšlet nic nového a nadělil ho do kin znovu. Škoda, že tentokrát už skoro nikdo nepřišel. Zase tam všichni hledají lásku a zase ji všichni rychle najdou. Překážky jsou pouze na oko, aby se film natáhl alespoň na hodinu a půl, ale celý je tak pitomě naivní, že ho ani není možné moc kritizovat. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Tento film je jako pít Meltu. Není to špatné, ale hluboký zážitek (umělecký či gastronomický) z toho taky mít nebudete. Přehlídka usměvavých krásných sympatických lidí (s výjimkou kostnaté Pidrmanové a Taclíka, jako vždy hrajícího sám sebe), kteří mají každý jednu charakterovou vlastnost. To, že se dozvíme, kdo připravil Pidrmanovou o panenství, ale nevíme nic o tom, kým ona je (rozuměj: profese, vzdělání, zájmy, koníčky) ani jaká je, považuju za scénáristickou zkratku hraničící s neschopností. Bolek Polívka je vdovec, který nemá doma jedinou fotku se svou zesnulou ženou. Všechny postavy chodí pořád ve stejném oblečení (a když si toho všimnu já, který si obecně nevšímám toho, co má kdo na sobě, znamená, že už to bylo opravdu do očí bijící). Pětiletý Honzík hláškuje vtipy, za které by se styděl i Troška v Kameňáku (semínka od melounu!), a tvůrci spoléhají na to, že stokrát slyšené bude z úst dítěte roztomilé. Ačkoliv nejsem milovník psů a ačkoliv považuju basseta za jednu z nejošklivějších ras, tak vlastně dvojice psů podala nejlepší herecký výkon. P.S.: Ačkoliv jsem odpůrce přístupu "homosexuála má hrát homosexuál", opravdu nemáme nějakého herce na vozíku? Vladimír Polívka s namakanýma nohama, kterýma přitom nemůže pohnout, nepůsobí příliš věrohodně. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nebýt nahodilých zadarmo předpremiér, jen tak bych se k některým českým filmům nedostal a ve vybraných případech by to byla i poměrně škoda. Srdce na dlani je druhotným výtvorem party, co před 3 lety splácala veleúspěšné Ženy v běhu a skoro každým coulem je tady vidět, že jde o totožné tvůrce. Zase tu máme stoprocentní herecký ansámbl, romantickou zápletku, která absentuje stinné stránky a hýří optimismem a díky tomu až pohádkové zobrazení, jak funguje láska. Pokud bude mít někdo tendenci hlubokomyslně analyzovat zdejší vztahové peripetie, film si neužije. Pokud ale někdo chce na poli desítek českých romantických komedií, co ročně vzniknou, něco, co nestojí jen na nevěře či nedůvěře, Srdce na dlani si může patřičně užít. [viděno v Cinestar Plzeň 18.1.2022] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem si oholila nohy... Docela příjemná, nenáročná podívaná, při které jsem si po téměř třiceti letech zase užil návštěvu letního kina. Od začátku víte, kdo s kým se dá dohromady a jak skončí všechny zápletky, ale sympatické herecké obsazení vás udrží ve střehu. Bolek Polívka je čím starší, tím lepší, z jeho postavy doslova vyzařuje pozitivní energie, dočkáte se i psí lásky a několika vynikajících (ale opravdu) HLÁŠEK, které zde pravidelně pronáší nejmladší člen hereckého uskupení. No a happyend. Na český film posledních let, určitě nadprůměr. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Máme tady začátek roku a už tu máme pravděpodobně nejlepší  český film od dob Žen v pokušení a Žen v běhu. Máme tady sympatické postavy romance mezi něma funguje dialogy taky fungují a jde vidět, že si s tím dal někdo práci na rozdíl od jiných českých filmů kde jde vidět, že herci odříkávají texty. Uznávám, že ten kluk je na úrovni Kameňáků , ale zase dá se to zkousnout. Menší výtka k řešení s tou těhotnou čekal jsem , že se k ní vrátí a nebo mu ta ženská pomůže k ní zpět , ale tady to vyznělo do ztracena. P.s. ten chlap co měl toho psa než ho od něho koupily mě připomněl toho chlápka co týral Gumpa ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • „Srdce na dlani je příjemný a chytrý film s humorem. V životě mnohých je radosti málo a tato komedie pěstuje úsměv a inteligentní legraci,“ řekl o filmu Bolek Polívka. (SONY_)
  • Když Pavel (Matouš Ruml) zachraňuje Honzíka (Jenda Čadil) z bazénu a následně z něj vyleze, má vlasy od vody „učesané“ směrem dolů, v dalším záběru je má učesané na stranu a pak zase dolů. (griph)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama