Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci 18. století mladý newyorský konstábl Ichabod Crane trvá na důkladném vyšetřování zločinů a sám vymýšlí nové postupy. To se příliš nelíbí jeho nadřízeným a soudcům, proto se ho rozhodnou elegantně zbavit. Je poslán do vesnice Ospalá díra, kde došlo k sérii vražd. Údajně zde řádí bezhlavý hesenský jezdec, který svým obětem stíná hlavy, které si pak bere s sebou. Byl zde před dvaceti lety zabit a teď se prý mstí, protože hledá svou hlavu. Crane je racionální mladý muž, který na takové pověry rozhodně nevěří. Nestačí se ani ubytovat, když dojde k další vraždě. Syn zavražděného muže mu nabídne své služby a přes počáteční odmítnutí Crane nakonec souhlasí. Konstáblovi se snaží pomoci také krásná dcera místního boháče Katrina Van Tasselová, do níž se Crane zamiloval. Pomalu, ale jistě si Crane začíná dávat dohromady skládačku událostí a zjišťuje, že všichni mrtví měli nějaké společné tajemství… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 251)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná to může vzhledem k negativnímu hodnocení vypadat, že jsem zklamán, ale není tomu tak. Atmosféra je stylová, je okouzlující, ale já jsem si ji vůbec neužil. Musel jsem stále myslet na to, jak je to takové vyumělkované, nepříjemné, předvídatelné, uff, možná i trapné. Na horror jsem byl snad až příliš netečný. Jako pohádka pro dospělé to fungovat může, ale v té mám rád zase roztomilost a tu jsem zde nenašel. Když se k tomu připočte fakt, že nesdílím současnou mánii okolo Johnnyho Deppa a Christině Ricci role takové echt dobračky nesluší, musím jít dolů, i když mě to trochu mrzí. Hudba je velmi dobrá a Elfman stoupá v mém zájmu hodně vysoko a je spolu s atmosférou ( i když počítačovou) to nejznamenitější na celém filmu. Byl bych býval dal tři, ale jsem dneska nějaký zlý, sorry :-) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

TIm Burton obsadil do svého mysteriózního hororu svého dvorního herce Johnny Deppa a výsledek je bombastický. Neuvěřitelně stylový horor s velmi zajímavým příběhem, precizní kamerou, hrůzostrašnou atmosférou a bezhlavým Christopherem Walkenem. Za zmínku určitě stojí i výkon Christiny Ricci. Podle mě nejlepší film jaký do této doby Tim Burton natočil..... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Legenda o vraždiacom bezhlavom prízraku je v zámorí hodne populárna. Ja som sa s týmto strašidelným príbehom prvý krat bližšie zoznámil v roku 1999 prostredníctvom snímku "Ospalá diera", ktorý natočil režisér Tim Burton. Túto horrorovú tému spracoval svojim jedinečným vizuálnym štýlom. Do hlavnej úlohy newyorkského inšpektora Ichaboda Cranea obsadil overeného Johnnyho Deppa. Ten predviedol geniálne kreatívny herecký výkon. Pre mňa je snímok "Ospalá diera" vrcholom spolupráce dua Burton a Depp. ***** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kolega z práce se nedávno ženil. Když nám pak ukazoval svatební fotky, kde stojí vedle sedící nevěsty, na všech neměl hlavu (ne, že bychom o něco přišli). Bezhlavý jezdec Christopher Walken, byl tím prvním, co mi přišlo na mysl. A tahle vymazlená Burtonovka mi teď naopak pokaždé připomene jednu jistou svatební fotografii. A jen tak mimochodem - je to pěkný film... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám rád gotický horror a má ho rád i T.Burton. Nádherný temný les s ještě nádhernějším stromem uprostřed je mistrovským dílem. A to prosím doslova! Burton ho nechal celý vystavět....A jak sám přiznal, architektům se tak povedl, že při rozebírání objevovali hnízdící ptáky, zabydlené veverky, ubytované králíky, o hmyzu snad ani nemluvě...Když J.Depp vytáhne svá udělátka, hned si vzpomenu na J.Švankmajera a Tajemný hrad v Karpatech či Adélu...A pak ty rozkošně létající hlavy - prostě nemaj chybu! O bezhlavém rytíři jsem viděl několik filmů, včetně sovětské verze, která mě jako malého strašila, ovšem Burton je naprostá jednička. Vydejte se na tajemnou výpravu do mlhou zahaleného hvozdu, jen při tom dávejte pozor na hlavu!!! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (51)

  • Pro každou oběť muselo být vytvořeno zvlášť hlava a tělo. (Pir.z.Ka)
  • Michael Gough už byl v důchodu, ale opustil jej, aby si mohl zahrát notáře Hardenbrooka. (Morien)
  • Bezhlavý jezdec (Christopher Walken) si v prvotních scénách nechal zbrousit zuby do špiček. Jeho lebka, kterou ho ovládají, má ale zuby normální. (Dlee)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Další strašidla od Burtona?

Další strašidla od Burtona?

03.06.2008

Popravdě řečeno, už to začíná být trochu únavné. Trochu dost. Burton, Depp, pocta starým hororům, áčkově promakaná béčková atmosféra... znáte to. Ale Tima to asi nikdy neomrzí, přestože téma i styl… (více)

Burton a Carrey

Burton a Carrey

01.12.2005

Kreslíř Robert Ripley proslul ve 30. a 40. letech minulého století hlavně tím, že bral věci všedního lidského života a ve svých kreslených představách je převracel naruby. A právě tento výstřední… (více)

Reklama

Reklama