Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policista Jake Hoyt je povýšen, převelen do protidrogového oddělení a přidělen drsnému černošskému detektivovi Alonzovi Harrisovi. Na předměstí černošské čtvrti Alonzo zabaví drogy trojici studentů a donutí Jakea, aby drogu vyzkoušel. Nepozorovaně mu však podstrčí silnější dávku. Omámeného ho poté představí svému informátorovi, drogovému dealerovi Rogerovi. Jake neschvaluje Alonzovy drsné metody, a navíc si všimne, že jeho kolega se sám pohybuje za hranicí zákona, když si nechává zabavené drogy a peníze. Další cesta vede do luxusního podniku, kde se detektiv setká se třemi muži. S pomocí úplatku si obstará povolení k prohlídce a s několika členy protidrogové jednotky přepadne Rogerův dům. Pod podlahou tu najdou bednu se čtyřmi miliony dolarů. Jake však nepřijme svůj podíl a stejně tak odmítne zastřelit bezbranného Rogera. Nakonec to udělá Alonzo sám, vše narafičí tak, aby to vypadalo jako zabití v sebeobraně, a před přivolanými posilami společně vypovědí, že Rogera zabil Jake. Má ještě nějakou naději zachránit si život a pustit se s proradným kolegou do boje? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (591)

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré psychologické krimi se skvěle hrajícím Denzelem Washingtonem (právem oceněného oscarem) v roli zkušeného detektiva, kterého špína ulic změnila ze zásadového policisty do bezpáteřního hajzla který si, ač na správnější straně barikády, v ničem nezadá ani s největšími gangstery. Ethan Hawke jako mladý nováček, kterého Washington zaučuje a pokouší se vtáhnout do svého světa, pak trochu stojí v pozadí a nedokáže na sebe strhnout mnoho pozornost, přestože i on hraje velice dobře.Samotný drsný příběh je parádní, ale trochu ho sráží režisérova snaha o zalíbení se mladé "MTV" generaci pomocí zpomalených záběrů a líbivých filtrů, přičemž trocha špíny a syrovosti reality by tu rozhodně prospěla víc. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jestli dávají za tohle Oscary... stejně mám pocit, že Oscar pro nejlepšího herce se dává hlavně kvůli tomu, jak moc kontroverzní postavu hraje, a ne jak ji hraje. A tenhle film, ten to totálně potvrzuje. Ethan byl sice v pohodě, ale to tuhle kůl věcičku, která se tak strašně snaží být "opravdová", v mých očích bohužel nedokáže pozdvihnout výš než ke slabému (hodně slabému) průměru. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Keep Your Eyes Open (film dialogue) ,2. W.O.L.V.E.S. - Krumbsnatcha featuring M.O.P. ,3. Bounce, Rock, Golden State - Golden State featuring Xzibit ,4. Put It On Me - Dr. Dre & DJ Quik with Mimi ,5. #1 - Nelly ,6. F*** You - Pharoahe Monch ,7. Watch The Police - VC-Murder & Trick Daddy ,8. Dirty Ryders - The Lox ,9. Crooked Cop - Napalm ,10. American Dream - P. Diddy & The Bad Boy Family featuring David Bowie ,11. Greed - Cypress Hill featuring Kokane ,12. Guns 'N Roses - The Clipse featuring The Neptunes ,13. Tha Squeeze - Gang Starr ,14. Let Us Go - King Jacob & Professot ,15. Training Day (In My Hood) - Roscoe ,16. Protect Your Head - Soldier B ,17. Wolf Or Sheep (film score) , ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé! Denzel Washington je pán! Skvělý herec, který mě bavil vážně po celý film, musela jsem se smát, usmívat, mračit, držet mu palce, nenávidět ho, tolik tváří, lásky a nenávisti jsem snad ještě neviděla u žádné role. Dokonalá atmosféra u "fízlů a negrů". Jeden slušný druhý ne, a dělá si z něho akorát srandu, ale potom na to doplatí. Rozhodně jsem vůbec nečekala, že to takhle dopadne, konec mě opravdu hodně dostal. Ethan Hawke je sice takový typ, který se moc do takové role nehodí, ale budiž, zvládl ji dobře. Musím pochválit i skvělou hudbu, která se vážně hodí do celého prostředí dealerů a poldů. Vážně vynikající film, i když spíše pro chlapy, mě uchvátil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jaká náhoda, že za rok 2001 získala sošku za hlavní roli jako první afroamerická herečka v historii Halle Berry (její postava v Plesu příšer mimochodem rasismu čelí), v mužské kategorii uspěl rovněž černošský Denzel Washington, který byl po Sidneym Poitierovi (opakuju, že šlo o hlavní part) teprve druhým oceněným. Už jen při oznámení nominací musela afroamerická herecká komunita jásat. Ten stejný večer, který moderovala černošská Whoopi Goldberg, získal navíc za celoživotní dílo Čestnou cenu právě Poitier. Ano, Akademie byla dlouhé roky k černým umělcům notoricky skoupá. Komentáře se shodovaly, že daný rok nastal konec předlouhé éry přehlížení tvůrců jiné barvy pleti. Souhlasím, jen to mohli akademici, vědomi si minulých přešlapů, udělat méně nápadně. Ať už si bílý Hollywood vykupoval své svědomí či nikoliv, nemění to nic na tom, že Washington tenhle policejní kus táhne. Jsem rád, že po letech jsem mohl o jednu hvězdu zvednout, ač scénárista David Ayer psal hodně podle příručky, i když se u toho tváří hlubokomyslně. Antoine Fuqua naštěstí už tehdy režíroval s docela velkou jistotou, postupně zvyšuje tempo, scénám nechybí napětí a atmosféra (natáčelo se v reálném prostředí pouličních gangů). Jedna z těch nejednoznačných Denzelových rolí je po právu na ovace ve stoje, ovšem s Oscarem bych byl opatrnější. Intenzivní kousek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (38)

  • Poprvé se stalo, aby některý z losangeleských gangů souhlasil s natáčením přímo v jejich domovské lokalitě Imperial Courts. (don corleone)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Training Day se dočká prequelu

Training Day se dočká prequelu

13.10.2019

Studio Warner Bros. chystá prequel ke kultovnímu krimi drama Training Day. Hlavní role v původním filmu vynesla herci Denzelu Washingtonovi Oscara, zatímco Ethan Hawke si odnesl za vedlejší roli… (více)

Training Day se dočká pokračování

Training Day se dočká pokračování

07.02.2016

Kriminální klasika, za níž si Denzel Washington odnesl domů Oscara, míří na malou obrazovku. Pilotní díl nového seriálu natočí Antoine Fuqua, režisér filmového Training Daye, přičemž se do svojí… (více)

Reklama

Reklama