Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Režisér Christian Duguay natočil akční pecku s prvky politického thrilleru s mým oblíbencem Wesley Snipesem. Docela mně znepokojilo zdejší hodnocení, protože 52% mi přijde opravdu málo. Akční scény jsou natočeny opravdu znamenitě a hlavně tedy závěrečné scéna. Souboj mezi Snipesem a Biehnem je opravdu luxuxní. Scénář má díry ale u akčního filmu se to dá nějak překousat. Možná co bych trochu ubral, tak je ta političnost, která dělá možná trochu zmatek, avšak dá se v tom vyznat. Výkon Wesleyeho Snipese je standartní a docela mně uspokojilo jeho bojové umění, které jsem doposud v takové míře neměl možnost a ani mně nejěk nenapadlo, že tento herec by ho mohl takto výborně ovládat. Velmi se mi líbila role Michaela Biehna, která byla vážně super a hlavně dobře zahrána. Tento film je celkem i vácnost, protože další Snipesovy počiny nebyla zdaleka takto dobré. SIlně nadprůměrný film a kdykoliv si ho rád připomenu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby závěrečné klání vyhrál Michael Biehn, mohla bych i přidat hvězdičku... Ale kdepak, zase klišé, jakých je tenhle film plný. Nic extra jsem nečekala, ale zápletka "Art of War" byla přece jen slabší a podstatně nudnější i oproti nulovému očekávání. Jeden efektní souboj je na film s takovým názvem skutečně málo. 40% ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

Film od něhož jsem vůbec nic neočekával a o to víc mě mile překvapil. Obsahuje na můj vkus tak akorát drsných rvaček či zběsilého střílení - tzn. téměř žádné vyjma jedné povinné na konci. Dále existence postavy "obyčejného policajta", který mi připadal skutečně vtipný narozdíl od všech svých tupých kolegů ve filmech podobného žánru. Dále jsem se s mimořádným potěšením nedočkal též obvyklého klišé, tedy že hlavní hrdina nemůže zabít padoucha děj se co děj. Zde mu naopak vystřelí bez mrknutí oka mozek z hlavy. Pro mě jednoznačně film, který nenaštve a není trapný, což je bohužel v posledních letech také třeba oceňovat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Predvidatelny fryler, ktory sice nema herecke vykony, ale akcne sceny stoja za to, a tie pan Snipes zvlada na urovni. Z hercov stoji za spomenutie len ucast sympataka Michaela Biehna /Terminator, Abyss/. Rovnako ako u Death Wish s Charlesom Bronsonom som videl len prvy diel trilogie, dvojku ani trojku som este nevidel. 66 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neil Shaw (Wesley Snipes), pracující v utajení pro OSN se stává svědkem vraždy hlavního čínského představitele při prvním oficiálním jednáním mezu OSN a Čínou. Stává se jedním z hlavních podezřelých a po jeho hlavě jde jak FBI, tak i čínské triády, a musí udělat vše pro to, aby své jméno očistil a našel pravé viníky ... Tento film divákovi nabízí přesně to, co od filmu s Wesley Snipesem čeká - spoustu akce od prvních do poslední minuty, leč bez nějaké větší invence a hlavně s pořádnou dávkou nudy v pozdějších fází (hlavně díky tomu, že je naprosto jasné o co jde). Taky mne docela iritovala ona čínská holka, která byla na začátku dost akční hrdinka, ale jakmile se dala do kupy se Shawem, stala se z ní mávnutím kouzelného proutku ubulená "holka". Ale potěšily mne akční scény - zvlášť ten závěrečný souboj Wesleyho Snipese s Michaelem Biehnem - ale to je tak všechno.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)
  • Sportovní auto, které hlavní hrdina (Wesley Snipes) vezme před nemocnicí, je Chevrolet Camaro z roku 1978. Limuzína, v níž hlavní hrdina přikáže své společnici svléct se do naha, je Cadillac Sedan DeVille z roku 1980. (tulakfelix)
  • Je-li ve filmu záběr na displej mobilního telefonu, jedná se vždy o displej Nokie 5110, i kdyby v záběrech předtím telefonující postava držela jiný mobil. (tulakfelix)

Reklama

Reklama