Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Průmyslník a sběratel umění Richard je nalezen mrtev. Sebevražda nebo vražda? Jedno je jisté, vdově náleží pojistné šest milionů. Jeden neobyčejný komisař zahajuje neobyčejné vyšetřování... (MacGuffin)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námětem klasická francouzská detektivka, zpracováním klasický Lelouch. Poprvé použil kameru na autě a na motorce, oboje bylo velmi zajímavé. Rozhodně nejvtipnější momenty nastaly při práci komisaře se psem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně nejslabší Lelouchův film, bohužel. Nejpozoruhodnější zůstávají dvě adrenalinové jízdy napříč městem, rekonstrující možné a nepříliš pravděpodobné úniky pachatele během vykonání zločinu. Zvláště to jejich nasnímání z pohledu jezdce v autě a na motorce divákovi sprostředkuje u těchto scén přímo autentický vizuální zážitek. Byli by součástí mnohem zajímavějšího snímku, klidně by mohli patřit ke kultovním akčním scénám z kriminálek 70. let... po zhlédnutí této vyčpělé detektivky je jasné, proč si mnohem pozornosti vysloužil až krátký snímek z dalšího roku C'était un rendez-vous, kde Lelouch zběsilou jízdu autem v podobném duchu nasmímal pro samostatný titul. Jinak musím říct, že jak mne Serge Reggiani poměrně dost zaujal jako mladší, povětšinou ve filmech ještě černobílých z 50./60. let (např. Zlatá hříva nebo Marie-Octobre), jako hlavní policejní komisař v pokročilém věku mne zde nechával naprosto chladným, ba přímo až otravoval, o jeho spoluvyšetřujících kolezích ani nemluvím. Celkově taková nemastná neslaná detektivka, ve které se pořád chodilo po návštěvách a pojídalo a pojídalo... zklamání. 55% ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Průmyslník a sběratel umění Richard je nalezen mrtev. Sebevražda nebo vražda? Jedno je jisté, vdově náleží pojistné šest milionů. Jeden neobyčejný komisař zahajuje neobyčejné vyšetřování... ()

Reklama

Reklama