Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Basilio je 31letý alkoholik, nezaměstnaný automechanik, který většinu času tráví ve svém oblíbeném baru Trees Lounge. Když ho opustí jeho těhotná dívka a odejde k jeho nejlepšímu příteli, zkusí Tommy dát svůj život znovu dohromady. Na chvíli mu pomůže nečekaná smrt jeho strýce: začne jezdit s jeho zmrzlinovou dodávkou. Nebezpečně se však zaplete se svou sedmnáctiletou pomocnicí Debbie. Film je černou komedií o lidech, kteří nedokážou najít své místo ve světě, ale dokonale znají své místo u baru.

Citlivé a nevtíravé vyprávění o outsiderech, kteří se snaží bojovat se svými životními problémy a těžkostmi, je zasazeno do prostředí nižších středních vrstev v nedalekém předměstí New Yorku. Snímek upoutá atmosférou téměř „waitsovské" kocoviny, mnoha vtipnými detaily (několikrát se opakující motiv malého chlapečka, který si marně pokouší koupit zmrzlinku, je ve své podstatě analogický s nenaplněnými snahami ústřední postavy šňupnout si koks) a nenásilnou výzvou k lidské sounáležitosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Môj "najnovší" objav Steve Buscemi(ale stále nemám páru jak sa to vyslovuje :D) je po režisérskej aj hereckej stránke jednoducho AWESOME. Jeho filmy som si hneď zamiloval a nenásytne pozerám všetko čo vydá, kde hrá... Trees Lounge je taký pohodový movie ktorý nie je moc akčný(neurobte takú chybu ako ja a pustite si to najneskôr o 20:00 :)) ale aj tak to dokáže vyvážiť ostatnými faktormi. Dobre som sa pobavil a neľutujem ani ten čas ani tie peniaze :) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Na dně (sklenky). /Pří/pitky na malé velké smutky. Abonmá v lokále, v němž ani ten sebelepší mok neuhasí žízeň, neurovná rozhozený rok. Jen neopatrný dlouhý lok, nepatrná kapka vláhy na pomalu usychající život. Výpary stavu ztroskotání, (lokál)ní odlesky nevolnosti marných chvil nečinnosti. Máme otevřeno, až do rána bílého... Steve ví, o čem mluví. Mluví z duše těch, kterým zakotvit ve vytouženém přístavu, z různých důvodů přáno není, a tak sem tam, od ničeho k ničemu zevluje lidské pinožení. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Parádní decentní a malý film, který vás nadchne zejména pokud se správně trefí do vašeho rozpoložení. Naprosto dokonale vykreslené real charaktery, jak Tommyho, tak všech co se kolem něj pohybují, se všemi těmi napůl dobrými napůl špatnými vlastnostmi, chybami které dělají a následným litováním. Tohle je vzaté opravdu od srdíčka a s velkým citem pro realitu. Herci dokonale sednou, exceluje samosebou hlavně ústřední Buscemiho Tommy (líp se to myslím snad ani nedalo zahrát), výborná a kouzelná je taky Chloë Sevigny jako mladá Debbie (pár takovejch podobnejch jsem určitě dřív potkal) a za zmínku taky stojí Daniel Baldwin jako odpornej scumbag (a Debbiin tata) Jerry. A taky je prdel jak furt všichni jezděj těma kárama nalití :-) . ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít trochu idiotsky, ale tenhle film mi (s trochou nadsázky) změnil život. Když jsem Můj nejmilejší bar viděl poprvé asi před 10 lety, což bylo v době, kdy jsem makal v jedný zmrdofirmě zavřenej někde v kanclu, tak jsem si řikal, že bych vlastně docela bral takhle nějak žít. Rozvážet zmrzlinu někde v papundeklový čtvrti a pak si vypít pár piv a panáků v nejmilejšim baru, to by byla paráda. Přestože hlavní postava tady působí spíš jako takovej zoufalec a lůzr, tak mně ten Tommyho život připadal velice pohodovej. V tý době jsem prostě začal svůj další život směřovat k nějaký pohodovější práci. A je to docela zajímavý, ale já jsem opravdu začal díky nějaký shodě okolností pracovat jako automechanik, přestože moje vzdělání bylo gymnázium a neměl jsem absolutně žádnou praxi. Několik let jsem teda pracoval jako automechanik, pak jsem se stal nezaměstnaným automechanikem a nakonec jsem se teda dostal k rozvážení pizzy (tady se to trochu liší, protože ve filmu Tommy rozváží zmrzlinu). No prostě jsem si prožil podobný životní situace jako Tommy. Rozdíl je akorát v tom, že já jsem si ty svoje životní etapy barovýho povaleče, nezaměstnanýho automechanika a rozvozce pizzy rozprostřel do delšího časovýho období. A ještě teda narozdíl od filmu nemám problém s tim, že bych nějaký ženský udělal dítě (nebo o tom aspoň nevim). Ale až na pár rozdílů, je ten film jak z mýho života. Co víc k tomu napsat? Možná to neni nejlepší film na světě, ale je to prostě moje srdcová záležitost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

v podstatě prostinký film neřešící žádná závažná témata, pouze jakýmsi nostalgickým, místy utrápeným, ale místy i velmi milým způsobem plným naděje nahlíží na předměstský život obyčejných i trochu méně šťastných a neúspěšných lidiček. Trees Lounge je jemně emocionální snímek, který se i přesto, že vlastně pořádně nic neřeší, dokáže dotknout divákovy duše, pokud mu je prostředí nejmilejšího baru a život sympatických looserů aspoň trochu povědomý... Moc pěkné, ale mohlo to být krapet výraznější. 8/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Steve Buscemi jednou ve skutečnosti opravdu pracoval jako řidič zmrzlinářského vozu přesně v ulicích, kde se natáčel Trees Lounge. (Sonnik)

Reklama

Reklama