Plakáty
Příběh se odehrává na konci 19. století. Dr. Carlisle píše knihu na téma morálních hodnot a čeká na schválení od akademické rady. Jeho nejbližší kamarád, profesor Anderson, však s publikací nesouhlasí, protože podle něj nelze kázat morálku bez autority Ježíše Krista. Mezi profesory dochází k rozepři. Dr. Carlisle se snaží přemluvit svého kolegu, ale ten má své argumenty, a aby dokázal, proč to tak vnímá, zve dr. Carlisle do svého domu, kde mu odkrývá svůj vynález – stroj času. Dr. Carlisle je poslán do 21. století, aby objevil pravdu o morálce a způsobu života tamějších lidí. (yakoob)
║Rozpočet $825,000║Tržby USA $1,284,142║Tržby Celosvetovo $-║(8.4.2010)
Brouk
Ač jsem byl skálopevně přesvědčen před shlédnutím filmu, že se jedná o nejtvrdší křesťanskou propagandu, což mě, jako pro člověka, který má dlouhodobě evolučně nepřekenotalný odpor ke katolické církvi (nikoli víře, ale instituci) stavělo do určité zkreslující pozice a přesto, že je de facto v každé větě láska k bohu zmiňována, film samotný je spíše sondou k naší pokoře a uvědomění si hodnot..... A musím říct, že je to film, který 100% v každém z diváků zanechá stopu.... a mohu jen doporučit jej shlédnout (P.S. mám jej v DVD kvalitě)(23.2.2010)
honajz
Celá ta myšlenka, jak jsme se za sto let změnili - a překvapivě ne k lepšímu, jak všichni čekali od uvolnění řekněme mravů a zboření všech možných tabu - celá ta myšlenka je moc zajímavá a docela vkusně podaná. Jasně, je tam pár náboženských přesvědčování, ale tady to patří k věci, odtud ten profesor přišel, z prostředí, kde Boží hodnoty byly považovány za neotřesitelné. Skutečně jdeme stále níž na inteligenčním žebříčku? (Narážím teď na dokonalou "parodii" současných stavů Idiocracy.) Jak bychom naopak reagovali my, být vrženi o sto let zpátky, kde by na nás koukali jak na neotesané burany? Kterými jsme se de facto skutečně stali.(30.12.2010)
yakoob
Opravdu povedený křesťansko-sci-fi snímek s nádechem komedie. Zkřížit komedii s křesťanskými myšlenkami byl skvělý tah. Jen si zkuste zasadit člověka z 19. století do dnešní doby a vznikne vám z toho komedie, která neztrapňuje ani není vulgární. Pro mne nejlepší scéna, když dr. Carlisle udiveně sedí poprvé v kině, a pak v následující scéně jak z něho utíká a při tom vykřikuje: „Zastavte film, ten člověk na obrazovce zrovna řekl Boží jméno nadarmo!!!“. No a právě jsou to věci, které už ani nevnímáme a ani se nad nimi nepozastavujeme. Svět se mění, ale Bůh je stále stejný...(18.9.2007)
Politik
Opravdu hezké, jen možná trošku béčkové, ale i tak se mi dost líbil člověk z 19. století v roce 2000. Bohužel však je to celé o teologii, Bohu a hlavně Ježíšovi. Naštěstí však toto všechno filmu moc neubírá na kvalitě. Těžko zhodnotit, ale těch 70% by tak nějak odpovídalo.(8.8.2011)
Skuby47
Zvláštní a zajímavý snímek zabývající se otázkou víry a morálky. Pro věřícího člověka nepřináší nic převratného a pro nevěřícího je spíš dogmatický a málo přesvědčivý. Hodnotit herecké výkony nebo technické či umělecké parametry filmu v tomto případě nebudu, protože o ty tu nejde. Napíšu, co se mi v souvislosti s filmem honilo hlavou. I když Desatero představuje jakýsi morální kodex a asi i základ novodobého zákonodárství, v moderním světě ve střetnutí vědy s vírou, dostává víra pěkně na frak. A to ponechám stranou církve a jejich světské reprezentanty, kteří na tom mají svůj podíl honbou za majetkem, nedůvěryhodnou politikou a pedofilními kauzami. Člověk, který káže vodu a sám pije víno, nemůže lidi přesvědčovat o morálce či víře, pokud sám nejde příkladem. Víra nepotřebuje agitaci, ta buď je nebo není. Nedá se naučit ani přesvědčováním získat. Věříme, protože chceme věřit. Tento film srovnává víru a morálku ve dvou časových rovinách, nutí k přemýšlení a i když současnost trochu odlehčuje a přikrašluje, rozhodně stojí za shlédnutí. Tak mě v této souvislosti napadá, jak by asi reagoval hlavní hrdina, kdyby zabloudil na zdejší diskuzi.(16.5.2012)
RobLord
odpad!Tento pánbíčkářský celuloid dává slovům ŠEREDNÝ a OBLUDNÝ úplně nový rozměr. :) Z lidí 19. století dělá vysoce morální persony, a to díky autoritě Ježíše Krista (vzpomněl jsem si na snímek: http://www.csfd.cz/film/238550-bila-stuha/, jehož děj se odehrává jen pár let po teologově cestě do budoucnosti), načež je impotentní i ve schopnosti popsat současnost. Dr. Carlisle je v roce 2000 zděšený pomalu k infarktu, i když se ocitl v nadmíru IDYLICKÉ Americe, která na mne působila oproti mnou obývané Plzni jako Kvítečkov z Neználka. Přesto film doporučuji, aby případný divák seznal, jaké příšernosti se točí.(29.4.2012)
KrestanFilms
Film ke shlédnutí ZDE(1.5.2012)