Reklama

Reklama

VOD (1)

Herci Jack (Keegan-Michael Key) a Samantha (Gillian Jacobsová) sú milenci v súkromí a kolegovia na javisku. Obaja sú členmi hereckého súboru newyorského improvizačného divadla The Commune, ktoré vedie  riaditeľ Miles (Mike Birbiglia). Jack je talentovaný improvizátor a bavič, ktorý zvládne hlavnú úlohu aj stand-up comedy, Samantha je trochu neistá a pôsobí skôr ako konferenciérka predstavení. Ďalšími členmi divadla sú herečka Allison (Kate Micucciová), inak spisovateľka, ktorá už dlhé roky pracuje na grafickom románe, Lindsay (Tami Sagherová), ktorá žije z peňazí svojich bohatých rodičov a Bill (Chris Gethardt), ktorý miluje improvizáciu, ale vôbec si nedôveruje a považuje sa za neúspešného herca. Jedného večera sa v divadle objavia tvorcovia z televízie, ktorí pripravujú prestížnu televíznu zábavnú šou Weekend Live. Zrejme hľadajú nové talenty do svojho programu. Miles sa kedysi zúčastnil na konkurze, ale neúspešne. Jack si večer uchmatne predstavenie pre seba a exceluje, na veľkú zlosť svojich kolegov aj principála. Televízia pozve na konkurz Jacka a Samanthu, ale neistá Sam všetko pokazí a televíznu zmluvu získa len Jack. O kariéru v televízii však majú záujem aj jeho hereckí kolegovia a žiadajú Jacka, aby zaistil ďalšie konkurzy. Do divadla sa začnú hrnúť diváci, ale predovšetkým chcú vidieť Jacka, ktorý sa stal televíznou hviezdou. V divadelnom súbore to začína vrieť a vzťahy sa komplikujú aj v súkromí. Akoby to nestačilo, divadlo sa musí sťahovať do nových priestorov, zvýšiť cenu vstupeniek a stráca svojich divákov aj investície. (TV JOJ)

(více)

Recenze (17)

MMR 

všechny recenze uživatele

Sem tam vtip a sem tam trapnost. A zbytek průměr. Dle mého názoru je toto více než jen komedie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Prečo sú filmy o komikoch vždy také smutné?? Meno Mike Birbiglia si treba zapamätať, za všetko čo tu dokázal. Z úplne ohratého príbehu vytrieskať jemné a zároveň silné emócie, s citom prechádzať medzi žánrami (aj keď primárne je to samozrejme dráma), a hlavne nájsť mieru, aby to nebolo trápne, k čomu mohol stačiť fakt jeden chybný pohľad, alebo gag. A herecky mi z nich prišiel tiež najďalej. Krásne vyvážený (autobiografický?) film. 90% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Šestice komiků, přátel účinkují v komuně a touží se dostat na herecké výsluní v televizním pořadu improvizátorů. Výborně vystavěný scénář, až s lehkostí postavené drama o postupném hroucení přátelství. Každý svého snu nedosáhne, někteří cítí hořkost, jiní stud. Klobouk dolů před herci, kteří jsou v improvizacích skvěli. Nikdy nedojde k úplnému vyhrocení a emočně film tolik nezasáhne, nicméně to pohodové plynutí mi zcela vyhovovalo. Melancholie z filmu jen čiší.......8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně to, co si představuji od nezávislých komedií, které jsou zábavné i vážné. Herci jsou zde naprosto skvělí v tom, že sem tam máte pocit, že prostě improvizovali, stejně jako improvizují ve svém divadelním představení. Je to zábavné, je to dojemné, je to lidsky silné, ale není to ani chvíli vlezlé. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

62% cože? Tohle je krásný vtipně-smutný film o slávě a marnosti toužení po úspěchu. Skoro mě to dojalo k slzám, nekecám. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Nenútený snímok o bande kamarátov a ich improvizačnom divadle. Rôzne priority, osobnostné bloky, ale predovšetkám silné priateľské puto. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Don't Think Twice - aneb opravdul jsem nemusel přemýšlet dvakrát abych věděl, že jde o dobrý film. Tvůrce nám přichystal velice upřímnou a přesnou reprezentaci komediálního prostředí, ve kterém jsou lidé sice přáteli, ale ve skrytu duše spolu přesto soupeří o místo na výsluní. Jelikož se snímek zabývá komedií, nabízí převážně odlehčenou atmosféru napchanou spoustou kvalitních vtipů, ale nebrání se ani vážnější poloze a ve správných chvílích dokáže přitvrdit a dokonce i dojmout. Jde o povedeně zpracovaný příběh touhy po slávě a jejího vlivu na přátelství, který funguje na jedničku a sympaticky čerpá z reálií komediální scény, což mu dodáva na přesvědčivosti a zasvěceným udělá radost mnoho narážek na reálnou komediální scénu. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Urcite nejde jen o komedii. Mozna bych dokonce rekl, ze prevlada drama. Jako celek vsak velmi mila, prijemna a odpocinkova, ale hodne upovidana zalezitost. 80% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě asi bavili herci a ten jednoduchý příběh o partě přátel - takže vlastně to, co nebyla improvizace, ale tradičně sepsaný scénář. Můj velký problém se jmenuje: improvizační divadlo. Nikdy jsem to úplně nechápal. Vžycky tak jako ocením snahu a obdivuju tu pohotovost, ale zároveň vidím, jak je to průměrný oproti tomu, když si tu scénku fakt napíšeš a přichystáš. Nevím, zda scénky z tohoto filmu byly improvizace či napsané, ale věřil bych tomu, že to byla spíš improvizace, protože byly průměrné. Jak píše MMR: sem tam vtip, sem tam trapnost. Improvizace asi není nic pro mě. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoznačné, jak se z kraje zdá. Má to i vážnější polohu a rozhodně si zaslouží oba palce nahoru. Jako velmi lidská sonda do života "impro" umělců celkem silné. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Je ťažké odpustiť feel-good filmu, keď nielenže nezanechá ten good feeling, ale ani žiaden iný. Chápem, čo tu malo byť rozpovedané a papierovo to znie možno funkčne, ale zo zbytočných, nezaujímavých a nepoužiteľných charakterov sa proste dobré drámo upatlať nedá. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe si som "čekol" niečo nové s mojou obľúbenkyňou Gillian Jacobs a celkom to ušlo. Len by som to nepovažoval tak celkom za komédiu, aj keď tam išlo o partičku vtipálkov - bolo tam niekoľko dramatických momentov. Inak to bolo OK. ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

,,Is anyone having a particularly hard day?'' ptá se Gil Jacobs. Pokud ano, film stojí za zhlédnutí. Nedokonalé herecké výkony jsou kompenzovány nejen hrou v hře, čímž se stávají takřka nepostřehnutelnými, ale především myšlenkou filmu. Don't think twice. Je Vám blízký overthinking? ,,Don't think twice and always say yes.'' Každý z nás někdy potřebuje svěží vítr myšlenek a to tento snímek dokáže navodit. Neodejdete z něj s pocitem, že máte schopnosti superhrdiny jako od Marvelu ani nebudete přemýšlet o smyslu byti jako u Mijazakiho. S čím však odejdete je úsměv na tváři a pocit, že i přes problémy, které všichni máme, bychom se měli podívat kupředu, usmát se a říct si ,,don't think twice''. 80% ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Nekomedie a partě newyorských ochotníků, kterým to spolu vážně klape, ale každej sám za sebe by chtěl prorazit na větším place. Nechápu proč jsem si myslel, že mě bude bavit film o "partičce" bez Chmely, asi to bylo tím sympatickým obsazením. Zezačátku jsem to taky chtěl vypnout, ale vydržel jsem a vychází mi lepší průměr. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

I přes sympatické herecké obsazení v čele s Keegan-Michaelem, jehož skeče mám rád, jsem se moc nebavil, chvílemi až nudil. Možná je to jen můj problém, ale styl humoru mi tu opravdu vůbec neseděl. ()

Reklama

Reklama