Reklama

Reklama

Hvězdy v poledne

  • USA Stars at Noon (více)
Trailer

Nevázaná mladá americká novinářka a anglický obchodník s vazbami na ropný průmysl se náhodou setkávají v současné Nikaragui při plnění svých záhadných úkolů. Oba se do sebe vášnivě zamilují, přestože toho o své skutečné profesní identitě vědí jen málo. Zoufale se snaží utéct ze země, odkud je tamější mocné síly nechtějí nechat odejít. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (9)

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Budem zhovievavý a prestrelím hodnotenie, keďže to tu aj tak spadne (alebo už padá) niekde okolo 40%. Režisérka Claire Denis už iná nebude, svojou režisérskou svojráznosťou si veľa fanúšikov nikdy nezískala a zrejme ani nezíska. Stars at Noon nie je žiadna výnimka v jej tvorbe a svojím spôsobom ma film celý čas štval, ale ani raz na nenapadlo ho nedopozerať. Na konci sa dokonca dostavil dojem, že som ho "pochopil", ale neexistujúca chémia medzi hlavnými postavami zostáva problém číslo jedna, ak sa na nej má stavať. A to napriek tomu, že Joe Alwyn je prekvapivo príjemný a snažiaci, nehovoriac o Margaret Qualley (hipisáčke z Ouatih), ktorá mala za svoj výkon dostať Striebornú Palmu z Cannes miesto Zar Emir Ebrahimi zo Svatého Pavúka, ktorý by si ale ako film naopak zaslúžil Grand Prix oveľa viac ako toto juhoamerické peklíčko. Štvrtú hviezdu pridávam za ilúziu, že postavu Daniela hrá pôvodne obsadený Robert Pattinson (kámo, predstav si tú charizmu) a zasadenie ostane verné knižnej predlohe, teda roku 1984 a revolúcií v Nikaragui. V takejto verzii by to bolo teda tip top. PS: Benny Safdie je kráľovsky dobrý scene stealer, of course. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje druhé setkání s Claire Denis a potvrzení, že definitivně nebude patřit mezi moje oblíbené režiséry. Extrémně rozvleklé a zdlouhavé drama o novinářce,která se potřebuje dostat (asi) z Nikaragui a tak se zaplete s jedním angličanem. Hodně se tu souloží, ale ne natolik zajímavě aby to pomohlo k větší zábavnosti a hodně se tu mluví, ale opět nikterak zajímavě a věřím že by to byla dost nuda i kdyby to bylo o půlhodiny kratší...40% ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

I'd rather be a hammer than a nail... Aneb lze si zachovat život, důstojnost, morální i fyzickou integritu a novou nadějí dýchající milostný vztah s cizincem v podobně ožehavém postavení v nejisté politické i ekonomické situaci ve zrádné cizí zemi? (A která země není zrádná, máme-li globalizaci dosahu moci?) A navíc a hlavně, zní tu v podtextu, jak to udělat, jste-li přitažlivá žena ve svízelném postavení, ve světě strukturálního násilí, kde se moc, peníze a rozhodování automaticky pojí s muži a kde muži vědí, co od přitažlivé ženy ve svízelném postavení chtít a jak s ní zacházet? A co když v takové situaci vstoupí takovému člověku do života něco, co září ryzostí a probouzí - nejspíše marnou - naději? *** Velice krásný, přitažlivý a vtahující film o křehkosti existence a prchavých iluzivních momentů důvěry a vzájemnosti ve světě, kde moc jsou peníze a špína a podezíravost, všichni se musí nějak uživit a chtějí přežít a všude je nevolnost... *** Precizně, inteligentně a immerzivně natočený snímek, v němž vůbec nejde o vyřešení zápletky či odhalení identit, ale o to navození pocitu bezvýchodnosti a frustrace ve chvíli, kdy dvěma lidem, kteří si chtě nechtě zadali, začne komplikovat život naděje na ryzí vztah, jaký v dané realitě nelze udržet, jaký vlastně nejspíš ani nemůže existovat (je to jen sen, který nás vábí, dokud o sobě navzájem ještě skoro nic nevíme, jak se zpívá v ústřední písni, sen krásný a neskutečný jako hvězdy v poledne). *~ ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Film so stopážou vyše dvoch hodín vyplnenou neskutočnou prázdnotou a bezobsažnosťou. Zasadenie do exotiky Nikaragui a miestnych pomerov v nej zobrazené poctivo, ale príbeh ústrednej dvojice bez duše, emócií a na podklade len tak naoko predostreného milostného príbehu. Herecké výkony fajn, ale nepotiahli celý snímok a už vôbec nie stopáž. Trošku sklamanie a čakal som určite viac. 45 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tropicky milostny pribeh a ve stylu Claire Denis recept na flustraci. Dva lide ve slozitem svete.Herci delaji s povrchne napsanymi postavami co mohou. Margaret Qualley se snazi ukazat slozitou ambicioznost jeji postavy. Film funguje jako sociopoliticky metafora. Bere ohledy na divakovu inteligenci, ale moc vas dovnitr nevtahne. ()

Galerie (15)

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama