Co kdyby...?

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie

Československo, 1972, 8 min

Satiricky laděný film pro všechny misantropy, kteří si umí zdůvodnit, proč něco neudělat. Misantrop se poučí a ostatní se pobaví. Jako všechny Macourkovy filmy má lehce surreálný nádech, což ,přiznávám, se mi velmi líbí. Kresba Adolf Born, ikdyž tentokrát to není příběh pro děti.(31.3.2004)

Film, který je důležitý tím, že se při něm poprvé sešla osvědčená trojka Macourek, Doubrava a Born, kteří později spáchali několik kultovních animovaných počinů. Jde o grotesku na téma škarohlídského pohledu na svět. Hlavní hrdina si svým záporným přístupem k okolí nakonec vyslouží potupnou smrt - kdo s čím zachází, tím také schází... Celkový dojem: 75 %.(2.1.2009)

První počin, u kterého najdete v kolonce režie trojici Macourek + Born + Doubrava. Born si zde ujíždí na "krendencóznosti", může si to dovolit, protože nejde o snímeček pro děti. Příběh je fajn, nese prvek poučení, nechybí vitp, prostě - parádní záležitost.(7.3.2011)

Parádní animáček, ve kterém si hlavní hrdina v různých situacích představí, co by se asi mohlo stát, tedy co kdyby? Výbornej závěr vrcholí perfektní pointou! Skvělá hudba - Zdeněk Šikola. Na festivalu Ars film v Kroměříži získal snímek hlavní cenu.(6.3.2011)

Miluju tyhle krátký a výstižný snímky :-) http://www.youtube.com/watch?v=vcCxVj8099A(5.5.2012)