Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Původnímu večerníčku nemůžu nic vytknout, ale tomuto celovečernímu filmu už jo, protože se jen přiživil na jeho slávě. Většina obsahu je šikovně poskládána pouze z jednotlivých dílů. Jinak platí vše co jsem napsal k seriálu. A umístění v místní TOPce ani nemá cenu komentovat - to je prostě nostalgie, která přebije všechno. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Na tomto mieste by sa patrilo, aby som sa vyjadril k hodnoteniu, aké som dal. Nemám vedomosť o tom, že by som ako malý pozeral Mach a Šebestovú, a aj keď áno, tak to vo mne nezanechalo taký dojem, aby som si to pamätal. Nakoľko som sa rozhodol, že si chcem pozrieť všetky filmy v rebríčku najlepších filmov na csfd, nechcel som vynechať ani ten. Ale vo veku 25 rokov, pozerať toto, nie je veľmi dobrý nápad. Uznávam, že ak by som to videl menší, možno by sa mi to páčilo, možno by som dal iné hodnotenie. Ale teraz to nedokážem. Zvládol som pozerať 22 minút (aj to len preto, lebo som jedol chrumky), pričom (po dojedení) som si povedal, že nie, nebudem ďalej míňať čas na niečo také. Ja chápem, že ste to tu viacerí ohodnotili z dojmu, ktorý to vo Vás zanechalo z detstva, ale keby som dal tomuto filmu dve hviezdičky, potom by som všetkým filmom, ktorým som tie dve hviezdičky dal, musel dať tri, tým čo som dal tri, dať štyri a pod. Tiež z vlastných skúseností viem, že ak niečo, čo som videl ako malý (napr. Co je Andy, Pokémon), že ak by som to pozeral teraz, také hodnotenie by som nedal. Ale pamätám si na dojmy z mladosti, páčilo sa mi to, tak som dal iné (lepšie), ako by som dal teraz. Ale teraz to už pozerať nebudem a hodnotenie meniť tiež nebudem. Čiže nebol asi najlepší nápad, že som si to pustil takto neskoro. Aj tak si ale myslím, že takýto film v prvej najlepšej 300 nemá čo hľadať. Ani zďaleka. A hlavne, keď vidím, aké výborné filmy sú v rebríčku za týmto. Whiplash, Titanic, veď to je výsmech týmto filmom, že ich obehne takáto animácia. Nie nie, vážne nie. Bezkonkurenčne najhoršie, čo som z rebríčka doteraz videl a len dúfam, že ma už nič horšie nepotká. ()

Reklama

IvoP 

všechny recenze uživatele

Ono se říká Žlabava i Žlababa. V knížce "Mach a Šebestová za školou" je to psáno jaka Žlabava. A také je tam jiné znění úsudkové úlohy, a sice "Když jeden hlupák porazí strom a dva hlupáci vylijou pět kýblů svinstva do řeky, kolik to dělá vrťátek?". Učitelka z planety Ťap-Ťap se jmenovala Ťapťulka. Seriál se v roce 1976 v televizi nevysílal, tehdy teprve vznikal. Poprvé v televizi běžel 6.-11.října 1982 a byly odvysílány tyto díly v tomto pořadí: - O utrženém sluchátku - Školní výlet - Člověk neandrtálský - Kropáček má angínu - Vzorné chování - Policejní pes V roce 1983 se mezi epizody "Kropáček má angínu" a "Vzorné chování" vložily epizody "Zoologická zahrada" a "Přírodní zákony", v roce 1984 mezi epizody "Přírodní zákony" a "Vzorné chování" vložila epizoda "Piráti". V roce 1986 se odvysílaly zbývající epizody a ty se vložily na konec. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama