Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (70)

kedluben 

všechny recenze uživatele

Tolik let jsem neviděl Bolka a ani Lolka. Tak jsem je sehnal: "To se Vám děti bude líbit!" Moc jsem v to ale nedoufal. Ani já jsem si nebyl úplně jistý. Přeci jen opar času mohl zastínit nějaké ty nedostatky či trapnosti. Míra nostalgie není zrovna měřítkem kvality. Ale nakonec docela jo. I ty děti se dívaly rády. Nenene, nechte Bolkololka na pokoji. Kterej je vlastně Bolek a kterej Lolek. Ví to vůbec někdo? Bolek jako že bolšoj, takže ten větší? Ach jo. Je to stejný jako s Křemílkem a Vochomůrkou. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Tyhle dva latentní homochlapce jsem nikdy neměl rád. Dva zmrdi, jeden bez vlasů a druhej se silně feminimnímy znaky, tropí spoustu legrácek, ale celé je to podané tak strašně kýčovitě a jakože zábavně, že bych za autory rovnou šoupl do gulagu. Je zločin to pouštět dětem a nevím, proč se tomu tak stále děje. Na druhou stranu některé silné jedince tato série o dvou labilních Pšoncích nakopne k prozření, po kterém si uvědomí, že nikdy nebudou chtít dopadnout jako oni dva. Já jsem prozřel a nyní jsem hezký, bohatý, inteligentní a všemi adorovaný mladý muž. Ach, dzięki skurwiele... ()

Reklama

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál mi připomíná Pata a Mata, ale v polském podání. Bolek a Lolek jsou ale šikovný a smůla se jim nelepí na paty. Když jsem byla malá strašně ráda jsem se na ně dívala a prožívala s nimi dobrodružství. Taky jsem měla s nimi omalovánky a ráda jsem je kreslila i vybarvovala. Bohužel časy se mění a teď už mi připadají dost dětinské a tak jsem přešla na Simpsonovi. Kdo je zná, ví o kom je řeč. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Země z tehdejšího východního bloku tedy například Poláci a Maďaři vždycky uměli potěšit a to nejen dětské publikum. Tento půvabný dobrodružný seriál o dvou malých klucích je myslím si jasným příkladem. V našich televizích se tyto roztomilé příběhy objevující takřka rok co rok. Tyto staré krátké animované filmy, jsem měl rád ale ještě raději jsem měl pozdější už namluvený dlouhometrážný film pod názvem Velké putování Bolka a Lolka z roku 1977, a nebo ještě ty další epizody pod názvem Olympiáda Bolka a Lolka . Spolu se Smolíkama, Lovcem Pampalinim aj. absolutní klasika svého žánru. Přesto ale kvalit těch dvou zmiňovaných samozřejmě nedosahuje. Ale zase když to srovnám a porovnám například s těmi leckdy volovinami co se točí dnes.? Tak to je ještě hezkééé, nenáročné a pohodové.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

S dvouletou neteřinkou jsem sledoval Bolka a Lolka - na horách a jejich jízdu autem. Myslel jsem si, že po krtečkovi to na ni bude ještě složitější, ale bavila se, příběh komentovala a já si osvěžil některé klukoviny polské dvojice. Dokonce se mi podařilo při Bolkově snění identifikovat kdo je kdo - Bolek je ten menší, oplácanější, Lolek vyšší, vlasatější. Některé momenty jsou podobné jako v Krtkovi - slétávání ze skály s pomocí deštníku. A ten příběh v horách, i když animovaný, mi připomenul některá tatranská panorámata. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Obyvatelia piatich poľských miest majú uvedenú ako svoju adresu Ulica Lolka a Bolka. Jeden z ilegálnych vysielačov legendárnej Solidarity bol pomenovaný Lolek a Bolek. (Raccoon.city)
  • Koncom 90-tych rokov sa syn pána Nehrebeckého, autora postavičiek, rozhodol nadviazať na otcov odkaz a vydal knižný komiks o dobrodružstvách bratrancov Lolka a Bolka. (Raccoon.city)
  • Na začiatku bola jedna malá súťaž poľskej televízie, ktorá plánovala natočiť zopár kreslených rozprávok. Vyhrali to Lolek s Bolkom Studia Filmów Rysunkowych. 10 minút deja znamenalo nakresliť ručne 5 až 7 tisíc obrázkov a trvalo aj pol roka, kým vyrobili jeden diel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama