Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V české kotlině je samozřejmě lehké zvítězit v nějakém méně využívaném žánru, minimálně Nováci ale dokázali, že jde u nás sitcom natočit mnohem hůř. Hospoda není geniální, je v ní tuna čecháčství a hodně strojených situací, nechybí tu ovšem timing a co je nejdůležitější, opravdu sehraná parta, které to kamarádství budete věřit i za cenu těch kostrbatých scenáristických kliček. Hospoda opravdu není geniální, je ale svoje, zvolené místo umí využít a herci si své party patřičně vychutnali. Jen občasná teatrálnost Václava Knopa je otravná, ale tenhle novácký estrádní styl byl holt svého času považován za vtipný. 70%... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních prací Jaroslava Dudka pro komerční televizi. Ladislav Potměšil mezi Discopříběhem a Ordinací. Žádná tragédie to není, čert ví, proč pak Dr. Železný už nechtěl, aby nova nějaké další seriály točila. Česká hospoda, české alibistické prostředí, prostředí mužů - charaktery jsou zajímavě rozdány - dva vzdělanci, dvě lopaty a dva sanktusáci. Dřív se mi to líbilo víc, škoda, že autor nevytvořil i nějaké aktivnější ženské postavy, ale zase, klobouk dolů, pokud Jiří Drejnar psal všechny epizody skoro sám. Některé bizarní historky mají až švandrlíkovské ladění. Zajímavé jsou hostující hvězdy - od Marka Ebena, přes mladé, tehdy neznámé herce (Dolanský), nebo naopak dřívější známé (Pavel Mang) až k Jiřímu Macháčkovi, nebo k jednomu v součanosti nejzaměstnanějšmu filmovému scénáristovi (Marek Epstein!) 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z ranějších seriálů televize Nova, který relativně stál za to, obsahoval solidní sortu štamgastů a v neposledním případě, měl zajímavé prostředí, ve kterém se nachází každý žijící nebo vcelku normální Čech, (od čeho jsme také na prvním místě v chlastání piva na světě žejo:) a tak se dá předpokládat, že široké publikum pochopí to co tam nad rozlitým pivem například Kanyza s Menzelem řeší. Mnoho lidí si stojí za tím, že ze začátku Hospoda byla vcelku slušná legrace, od které se nedal čekat inteligentní humor prvního stupně, ale přesto se člověk občas zasmál žvástům, které se tak u piva v poklidu dají řešit. No a pak to šlo postupně do hajzlu až z toho vznikla břečka po který by neštěk ani pes, nedejbože ten tělocvikář, co mu to všechno patřilo. I přesto je Hospoda zatím a asi taky na dlouhou dobu bude nejlepší počin televize Nova, která se s ničím nemazlí a kazí všední život celého národa telenovelami prvního stupně, takhle kazila alespoň tím pivem. Mimochodem představte si kolik se při natáčení muselo vypít galonů piva, kolik herců se vožrat, kolik scén natočit střízlivých... (6/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně známých českých herců ve zvláštních rolích(opravdu zajímavý je Láda Potměšil a jeho rodinka :)). Díly jsou však podle mě celkem nudné, ale je to asi mým mládím.... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tolik kvalitních českých herců a takový brak.Čím to je?Původně měl roli pana Menzela hrát Miloš Kopecký ale zapomínal text a o něco později zemřel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu tak maly hodnoceni, tohle je fakt zabavnej serial. Je pravda, ze dilu by mohlo bejt vic, ale takle aspon nejsou moc stejny. Samozrejme kvalita je kolisava, od par prumernejch az nudnejch po naprosto dokonaly (zaloha na palmare). Herci taky hrajou slusne, coz je hlavne zasluha slusnyho scenare a dobre zvolenejch predstavitelu. Na tohle se vzdy rad kouknu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// V rámci možností už asi lepší seriál z prostředí české hospody vzniknout ani nemohl. Tak si radši dejte ještě jedno a přestaňte brblat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Absolutně skvělý seriál, osobně k němu nemám jakékoli ani ty sebemenší výhrady, ani bych neřekl že to bylo z produkce tehdy začínající TV Nova. Jo to zmíněná televize ještě uměla natočit, dobrý situační sitcom. Anichž by lidem brnkala na nervy tak jako to dělá dnes. Trochu mu škodí jeho časté reprísování, ale to už je jiná..Já se přiznám že jsem nevynechal skoro žádný díl, a vždy jsem se při nich a celkem i inteligentního humoru perfektně bavil. Špatné to opravdu nebylo, některé epizody jako by byli tvůrci tohoto pořadu přímo šity na míru zde některým hercům. Samozřejmě ale že samotné epizody byli značně nevyrovnané a kolísavých hodnot, některé byli přímo slabé, jiné zas o něco lepší takže dobré, a některé přímo výborné. Jedinečné rozpoložení převážně pánského osazenstva také nemělo chybu. Byli tam vlastně velice barvitě vykresleny všechny tipy-charaktery lidí, z nejrůznějších sociálních vrstev kteří se prostě den co den v podvečer scházeli ve své oblíbené hospůdce. Nebudu psát kdo se mi líbil nejvíce, neboť se nechci dočkat žádného přirovnání, ale i štěky pouhopouhého Jiřího Krytináře či pouličního harmonikáře Pavla Vondrušky byli dobré. Ale kdybych přeci jenom měl o kapánek někoho vyzdvihnout tak asi "NEJ" byl přímo ten divnej za pultem co čepoval ten zlatavý mok, při jeho výšplechtech a svérázných odpovědí jsem měl pocit jakoby to ani nemusel hrát, šlo to z něj doslova samo asi holt velice bohaté životem pobrané zkušenosti. Fakt opravdovej vrchní, něco jako pan Abrhám ve filmu "Vrchní prchni", kterému ta role také neuvěřitelně sedla a která mu byla napsána takříkajíc přímo na tělo. Samozřejmě že srovnávat tyto dva zcela odlišné výrobky opravdu ale opravdu nejde:-)) Ale ty role možná ano..Opravdu kvalitní podívaná a určitě i lepší televizní průměr. Tady si myslím že tento seriál je celkem ne-právem zatracován, a tak zbytečně nízko hodnocen. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělý český seriál z hospodského prostředí. Skvělé herecké obsazení v čele s Petrem Nárožným, Ladislavem Potměšilem, Jiřím Menzelem, Bronislavem Poloczekem a Janem Kanyzou. Ano uznávám není to umělecký skvost, ale tady hodnotním srandu, které je více než dost...... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

V Hospodě je líp než na světě. Pivo točí sarkastickej hospodskej Jarda Dušek, jídlo vaří Kachna, jenž si ovšem občas splete psa se zajícem. Do Hospody chodí samá vybraná společnost jako věčně nalitej řidič Novák, rekordy lámající topič Babula, doktoři přes právo i medicínu, věčně bez koruny harmonikář Joska či kamelot David Goliáš. Jo a ještě sem chodí pan domácí učitel, pardon profesor Jonáš. Mně osobně se nelíbí postava Práška či Josky, ale jinak se jedná o skvěle zahrané figury. První série byla výtečná, druhá z ní jen těžila, větších vtipů jsme se však již nedočkali. Nejlepší díly: 2, 4, 6, 7, 9(!), 10, 13, 15, 16(!), 18, 20, 21, 26, 32. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tě vidím, Tomáši, jak piješ, tak bych chtěl, aby mi takhle odtejkala vana." Někteří do hospody pravidelně chodí a jiní zase od manželek, družek a přítelkyň vědí, že se jim tam vlastně ani tak moc nechce. Takže ti, kteří se v podvečer nacházejí v bezpečí pod pantoflí, se alespoň občas mohou nasytit hospodských keců s výčepním Duškem a jeho štamgasty. Mě to někdy připadá zábavné a jindy zase trapné, ale dokud se s protagonisty nacházíme do jedné promile od sebe, tak si vcelku rozumíme. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vtipné mi to přišlo napoprvé. Napodruhé už je to jenom scénáristická křeč odříkaná solidními herci. A napotřetí už to raději zkoušet nebudu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takový pro mě rozporuplný seriál. Některé vtipy jsem považoval za neuvěřitelně trapné a jiné za perfektní, takže dávám průměrné hodnocení a raději jdu o dům dál. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Některý díly lepší, některý horší... Je to takový klábosení u piva o ničem, ale já mam ten seriál docela rád. Tomu seriálu pomáhá hlavně slušný herecký obsazení. Zejména Bronislav Poloczek jako Babula je fakt hustej. Ale Nárožný v roli výčepáka a Potměšil jako takovej typickej hospodskej "všechno vim, všechno znám" jsou taky dobrý. Kanyza, Menzel a další spíš průměr. Na celym seriálu mi nejvíc vadilo, že všechny záporný postavy (zejména pak pan domácí) vypadaly strašně trapně a nereálně. Vždycky jsem si vzpomněl na MASH a postavu Franka Burnse, kterej byl stejnej blb jako pan domácí. Ta podoba byla o to větší, že Franka Burnse daboval právě Václav Knop, kterej tady hrál pana domácího. Jinak si vzpomínám na jeden zážitek, kdy jsem seděl v takový putyce 4. cenový skupiny a z televize se ozvala ona známá písnička "Do naší hospůdky, vedou jen 3 schůdky..." a celá hsopoda ztichla a všichni se ototčili směrem k televizi a sledovali se zaujetim tento seriál. V týhle atmosféře to mělo neuvěřitelný kouzlo :-) Jestli to někomu připadá jako seriál pro primitivy, tak já se hrdě hlásim k primitivům. Jinak nejvíc se mi líbil ten díl, jak tam Wimmer exoval pívo. P.S. Čim jsem starší, tim víc mam nějak pro tenhle seriál slabost :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

v tomhle seriálu nejsou výkony herců tak směšný a amatérský jako v jiných českých seriálech, které se snaží prorazit teď. I když jsou všechny díly se stejnými herci a ve stejné malé hospůdce tak se nestane aby byl nějaký díl stejný nebo podobný a to tomu jenom prospěje a nikdy se nestane aby jste se vyloženě nudilii. Škoda jen, že těch dílů je tak málo ()

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama