Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu tak maly hodnoceni, tohle je fakt zabavnej serial. Je pravda, ze dilu by mohlo bejt vic, ale takle aspon nejsou moc stejny. Samozrejme kvalita je kolisava, od par prumernejch az nudnejch po naprosto dokonaly (zaloha na palmare). Herci taky hrajou slusne, coz je hlavne zasluha slusnyho scenare a dobre zvolenejch predstavitelu. Na tohle se vzdy rad kouknu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hospoda aneb blbost odshora odsdola. Český sitcom aneb nejrůznorodější hospodská skvadra, jakou si lze vůbec představit! Pivní fajnšmekři různého postavení se u hranatého stolu nad kulatým okrajem půllitru stávají sobě rovnými, vždyť pivo obsahuje vitamíny, hlavně Béčko, takže tihle lidi musí být chytří, zdraví, inteligentní, mrštní, okouzující..no ne? Ehm, ne! Občas jsem se zasmál, většinou nikoli. Většinou za to může slabý scénář. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, ve kterém se naše herecká elita zhostila postav nejrůznějších českých typů - sofistikovaného právníka, inteligentního psychiatra, užvaněného řidiče, zdrženlivého topiče, slizkého domovníka, nerudné báby, sklerotického dědka, popudlivého hostinského a jiných. Největší sodou je zřejmě díl "Záloha na palmáre", ve kterém si štamgasti upečou "zajíce". "Neříkej mi dědku, já ti taky neříkám cucáku." (261.) ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

No vida, další nápad, jak dostat české tatíky z hospody občas domů. Naservírujem jim hospodu přímo k láhváči do obýváku. A ještě jim takhle mnohem déle vydrží vycházkové tepláky! Budou hezky sedět doma, navíc ve fajnové herecké společnosti, takže se k nim na gauči přivine i nejedna jejich "stará", s hřejivým pocitem zadostiučinění, jenž znají pouze vítězové. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/5 - takovy lehce nadprumerny bohuzel v prubehu tech 25 minut i v jednotlivych dilech nevyrovany cesky serial, ktery drzi nad vodou herecke kreace zucastnenych a jejich sporadicke ale NEBETYCNE hlasky. Kanyza a Narozny jsou bozi a zbytek tech vypitku jim znamenite sekunduje. Skoro bych rekl, ze je to obraz novodobeho ceskeho naroda jako takoveho. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (150)

  • Přestože Novák (Ladislav Potměšil) tvrdí, že je vyučený elektrikář, nedokáže ve 12. epizodě "Píchačky" rozeznat nulák od fázi na zásuvce a skoro se zabije elektrickým proudem. (ČSFD)
  • V 28. díle dostane Zatloukal (Jan Kanyza) krabičku doutníků. Jednomu rozbalí pozlátko, v následujícím záběru ale má doutník opět originálně zabalený a říká, že si jej vykouří až doma. (rakovnik)
  • Postava Goliáše (Jiří Krytinář) se jmenuje křestním jménem David. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama