Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem chtěl tuto blbost z odpadu povýšit na jednu hvězdičku, jelikož mi díl, kdy ožralý pan domácí balí kluka, mi přišel docela zábavný. Můj záměr však vzal za své při citaci Goetheho básně. Když už si tvůrci ani nejsou schopni zjistit její skutečné znění, tak to už je opravdu smutné. Takže: "Wer reitet so spät (nikoli schnell) durch Nacht und Wind, es ist der Vater mit seinem Kind." :))) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

V rámci katerogie "český sitcom", je zatím bez konkurence.. skvělé herecké obsazení v čele s Menzelem, Nárožným, Kanyzou, Dvořákem a Potměšilem... dobře napsané výrazné postavy... svižné epizodky, které nenudily, spousta hvězd jako hosté jednotlivých epizod.. až to budou zase reprízovat, s chutí se na několik namátkou vybraných epozid mrknu.. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já to fakt, fakt nechápu, protože tohle má tak malé hodnocení.. Jak je to možné!? Vždyť tohle je od A do Z majstrštik, kde hapruje snad jenom jeden, nebo dva díly z dvaapadesáti, jinak jsou to záležitosti minimálně na čtyři hvězdy, často na všech pět. A proč je to tak skvělé? Především obrovskej výkon scénáristů v kombinaci s improvizací výtečného obsazení. Navíc, který jiný sitcom dokáže vytočit tak skvělou atmosféru jen v jedné jediné místnosti (a taky na jedné uličce na záchodcích, abych byl přesný). Mimochodem, hlavní jsou tu postavy, všeobecně geniálně napsané, od těch mrzkých a proletářských (PAN Babula, Novák), přes inteligenci (doktoři psychiatrie a práv) až po ... Až po něco hodně, hodně bizarního v podání hospodského obsazení v duu Nárožný / Dvořák. "Vy ignoranti, vy malamuti, vy medajle starý rakouský vysloužilý!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tě vidím, Tomáši, jak piješ, tak bych chtěl, aby mi takhle odtejkala vana." Někteří do hospody pravidelně chodí a jiní zase od manželek, družek a přítelkyň vědí, že se jim tam vlastně ani tak moc nechce. Takže ti, kteří se v podvečer nacházejí v bezpečí pod pantoflí, se alespoň občas mohou nasytit hospodských keců s výčepním Duškem a jeho štamgasty. Mě to někdy připadá zábavné a jindy zase trapné, ale dokud se s protagonisty nacházíme do jedné promile od sebe, tak si vcelku rozumíme. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Absolutní klasika pro každého, kdo dokáže ocenit přiblblý humor, hraní napůl napitých herců, odborné hospodské diskuze a vlastně hospodské prostředí celkově. Každý, kdo už v hospodě někdy seděl určitě zažil nejmíň polovinu událostí jako vystřižených ze seriálu, ale stejně zůstává sledování pořád dokola toho samého zábavou. Hospoda je jeden z mála seriálů, který jsem viděl skrz naskrz tolikrát, že mě v ní už nepřekvapí absloutně nic, ale přesto mě stále baví. Nepochybně nejlepší český seriálový výtvor. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (150)

  • Herečka Eva Čížkovská, představitelka servírky Janinky, během natáčení seriálu čekala narození svého druhého dítěte, dcery Adély, čehož si nikdo nevšiml, protože do pátého měsíce těhotenství přibrala pouze pět kilo. (EKLEKTIK)
  • V první sérii existuje jeden díl, ke kterému byl napsaný scénář, ale nikdy se nerealizoval. Tvůrci našli absolutního dvojníka tehdejšího prezidenta Václava Havla a napadlo je natočit jeden díl o něm. Vše se mělo točit okolo toho, že prezident příjde s ochrankou do hospody na pivo zrovna ve chvíli, kdy tam sedí dva čerstvě propuštění vězni, kteří se s Havlem znají ještě z doby jeho pobytu za mřížemi. Začnou ho prosti, aby udělil milost jejich kamarádovi, který má ještě dva roky sedět. Mezi přemlouváním si prezident stěžuje, že ho jeho fuknce nebaví a nejradši by se vrátil k přikulování. Milost nakonec napíše na účtenku vypůjčenou od Duška (Petr Nárožný). Díl byl v natáčecím plánu, ale prezident Havel mezi tím těžce onemocněl a vedení Novy se nezdálo vhodné pustit díl do výroby. (cundak)
  • Pes babky Jiráskové (Věra Tichánková) se jmenoval Pajda i ve skutečnosti. Oproti své roli měl ale jednu odlišnost. Byla to totiž fena. (cundak)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama