Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hospoda aneb blbost odshora odsdola. Český sitcom aneb nejrůznorodější hospodská skvadra, jakou si lze vůbec představit! Pivní fajnšmekři různého postavení se u hranatého stolu nad kulatým okrajem půllitru stávají sobě rovnými, vždyť pivo obsahuje vitamíny, hlavně Béčko, takže tihle lidi musí být chytří, zdraví, inteligentní, mrštní, okouzující..no ne? Ehm, ne! Občas jsem se zasmál, většinou nikoli. Většinou za to může slabý scénář. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento seriál uvízl někde uprostřed novácké cesty do pekel. Nebojím se říct, že byl dokonce jakýmsi zrychlovacím elementem. Vždyť přece vsadili na českou omezenost a tupost rozvíjenou hospodským posedáváním. Samozřejmě nechci seriál shazovat zrovna kvůli tomu. Koneckonců prsknout sitcom do hospody už v dějinách párkrát jako nápad docela vyšlo. Ale proklamace tupých štamgastů preferovaných jakousi vyšší intelektuální sociální vrstvou sedíc láskyplně u stolu s několika ještě více tupějšími místními ochmelky a to vše smícháno tak legračně, že se mám jako mlátit smíchy celých třicet minut? Ne, děkuji, více humoru vymyslíme cestou z reálné hospody domů v pět ráno. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních prací Jaroslava Dudka pro komerční televizi. Ladislav Potměšil mezi Discopříběhem a Ordinací. Žádná tragédie to není, čert ví, proč pak Dr. Železný už nechtěl, aby nova nějaké další seriály točila. Česká hospoda, české alibistické prostředí, prostředí mužů - charaktery jsou zajímavě rozdány - dva vzdělanci, dvě lopaty a dva sanktusáci. Dřív se mi to líbilo víc, škoda, že autor nevytvořil i nějaké aktivnější ženské postavy, ale zase, klobouk dolů, pokud Jiří Drejnar psal všechny epizody skoro sám. Některé bizarní historky mají až švandrlíkovské ladění. Zajímavé jsou hostující hvězdy - od Marka Ebena, přes mladé, tehdy neznámé herce (Dolanský), nebo naopak dřívější známé (Pavel Mang) až k Jiřímu Macháčkovi, nebo k jednomu v součanosti nejzaměstnanějšmu filmovému scénáristovi (Marek Epstein!) 50%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, na který se rád podívám opravdu vždy. Sympaticky obsazení herci, kterým vévodí Nárožný a Dvořák a vše se děje tam, kde je to nám Čechům tak blízké. Vůbec nejlepší je ale Václav Knop, Věra Tichánková a Lubomír Lipský, kteří v seriálu nemají konkurenci. Některé díly jsou opravdu hodně blbé, ale u většiny jsem se vážně moc dobře smál. A bez hudby Jardy Uhlíře by to snad už ani nešlo. 80 %. ()

PodPantlofak 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem se díval na každý díl a už tehdy jsem to miloval. Je dobré se po letech vrátit k filmům, které jsme viděli jako malí, zjistíme že spousta věcí nám tehdy uniklo, ať už to jsou vtipy nebo jen výroky hlavních postav. Hláška "Paní Jirásková, nevíte o něm kdo by koupil brusle?" mi v paměti zůstane snad na do smrti. Hospoda ať už se každému nelíbí je nadčasový seriál, protože kecy co vznikají v hospodách stoprocentně pochopí jen ti, kteří občas do té hospody zajdou. A ti kteří tam nechodí, aspoň zjistí o čem si tam povídáme Hospoda v době kdy se vysílala měla mnohem větší ambice, dnes už nic podobného nemůže vzniknout. 5* za nostalgii a ukáplou slzičku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (150)

  • Herečka Eva Čížkovská, představitelka servírky Janinky, během natáčení seriálu čekala narození svého druhého dítěte, dcery Adély, čehož si nikdo nevšiml, protože do pátého měsíce těhotenství přibrala pouze pět kilo. (EKLEKTIK)
  • V 48. epizodě s názvem "Den poté" si lze na začátku na tabuli vedle dveří do kuchyně všimnout nápisu "Jonáš je prase". (Thommy91)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama