Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 19
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 19

Recenze (355)

sud 

všechny recenze uživatele

Psal se rok 1989, do Sametové revoluce zbývalo ještě několik měsíců. Režiséru Antonínu Moskalykovi se zrodil v hlavě nápad natočil kriminálně-historický seriál "Dobrodružství kriminalistiky". Seriál o převratných objevech v dějinách kriminalistiky, odlévání stop, daktyloskopie, krevní obraz a dalších třiadvacet objevů. Do toho si pozval (někdy i s pomocí německé koprodukce) skvělé herce, kteří se opravdu snažili a podali výtečné výkony. Okořenil famózní akční tajemnou hudbou Karla Svobody a naservíroval divákům báječný seriál, který potěší i po bůh ví kolikátém shlédnutí. Sice ty poslední díly nebyly tak suprové jako ty ze začátku (první díl Stopa je snad ten nejlepší), ale to mě nepřinutí abych své hodnocení změnil. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ukázka filmové a televizní profesionality. Kompletní špička české herecké školy plus peníze z tehdejšího Západního Německa spolu dohromady se šťastnou hvězdou udělaly z tohoto seriálu skutečně vrchol žánru. Nevím, co bych téhle ,,detektivní" sérii (Nejde ale spíše o svého druhu hraný dokument? Něco co známe obvykle z produkce BBC?) vytkl. Dá se jen chválit a chválit... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • V seriálu je obsaženo 150 let vývoje kriminalistiky. (M.B)
  • V díle "Portrétní kresba" namluvil lékaře v sanatoriu Jan J. Vágner, který v tom samém díle hraje bankovního úředníka. (dabingstary)
  • V epizodě "Identifikační kresba", který se odehrává v roce 1932, jezdí vozidla po asfaltu, přestože se v té době jezdilo po dlažebních kostkách. (M.B)

Reklama

Reklama