Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 14
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 14

Recenze (355)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se tímhle seriálem nechali inspirovat Kanaďané a natočili podle něj detektiva Murdocha. To, že to je podle skutečných událostí, jenom přidává na kvalitě už tak dobrého seriálu, který byl ve své době jistě přelomový. Škoda jen toho laciného televizního zpracování, jinak tomu není co vytknout. 90% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jako velká milovnice krimi v různých polohách jsem byla velmi potěšena tímto seriálem, který mapuje vývoj kriminalistiky a dopad nových poznatků vědy na vyřešení zločinů. Zajímavé případy, vycházející ze skutečnosti a skvělé obsazení i režie (opět smekám před panem Moskalykem). Výborně jsem se bavila a navíc se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

starý dobrý časy,,,a šlo to taky....trochu mě udivuje, když na to tak koukam, že je v dnešní době pořád tolik nevobjasnenejch připadu,a cajti furt brečej: "máme sice jeho DNA, ale nevíme jak pachatel vypadá" ....přitom, řešní se přímo nabízí..kriminalistický klonování,,,, vezmu toho déenáče, zasadím do květináče.. nebo kam se to sakra dává, občas ho zaleju, pohnojím, vyhodím přebytečný poo... no a až mi vyroste,,,tak je v podstatě hotovo,,,pak už jenom vyfotit a zlikvidovat klon... jasný jak facka, ne? pak mi djte vedět, kde si mám vyzvednout nobelovku ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem nedávno psal, že jsem se v 70. a 80. letech na televizi nedíval, tak to asi nebylo uplně pravda. Na seriál Dobrodružství kriminalistiky jsem se díval a dokonce s chutí. Herci se chovalii a vypadali uvolněně, někdy až rozpustile a celé to bylo vpravdě instruktivní, pro diváka podané spíš zábavnou formou. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělý český! detektivní seriál. Z některých dílů ve svých třiceti i po dvaceti letech od shlédnutí stále čerpám poznatky a pravidla kriminalistiky. Když jsem nyní viděl díl, který jsem si nepamatoval, nemohl jsem ho nedokoukat. Ač v něm hráli moji nepříliš oblíbení herci, jeho obsazení dokonale sedlo. A na Ondru Havelku s otiskama atd nikdy určitě nezapomenu. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Po naložení zraněné na nosítka se zřízenci nedomluvili a každý šel na jinou stranu. (sator)
  • Natáčelo se v klášteře Chotěšov, Praze na Hradčanech, Starém Městě - Klementinu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama