Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 3
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 3

Recenze (355)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - všechno dobré. Ale na mě je to točeno tu a tam zvláštně, až skoro parodicky, odlehčeně, nevím, jak to vyjádřit. Herci přehrávají, jednotlivé díly nejsou schopné vtáhnout do děje. Styl mi nesedí a dejte mi ještě pár let, třeba v tomto seriálu taky poznám ten vybroušený diamant. Kompletní herecká ekipa té doby. A my můžeme coby pamětníci dávných časů lkát, jaké jsme to kdysi měli herce a možná že jaké máme dnes, což? Kdybych měl aspoň něco vypíchnout, chladná tvář Anke Sevenich při soudní řvanici byla neskutečně podmanivá. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál o začátcích kriminalistiky, o dobrodružném objevování nových postupů a metod k odhalení pachatelů. Na velmi vysoké kvalitě zpracování seriálu se jistě podepsala mezinárodní koprodukce (kteroužto připomenou zahraniční herci v českém dabingu). Poutavá titulní znělka mne i po letech přiláká k zhlédnutí reprízy napínavých kriminálních příběhů. >95% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ukázka filmové a televizní profesionality. Kompletní špička české herecké školy plus peníze z tehdejšího Západního Německa spolu dohromady se šťastnou hvězdou udělaly z tohoto seriálu skutečně vrchol žánru. Nevím, co bych téhle ,,detektivní" sérii (Nejde ale spíše o svého druhu hraný dokument? Něco co známe obvykle z produkce BBC?) vytkl. Dá se jen chválit a chválit... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, které k dokonalosti chybí pouze velmi málo. Občas překvapuje dosti libovolným nakládáním s fakty, které jsou často upravovány, zhušťovány a zjednodušovány, v extrémních případech proměněny natolik, že z reality zbude pouze jméno pachatele a pochopitelně i způsob odhalení či dopadení (Hon na rozhlasových vlnách), občas až přílišné zaujetí širším příběhem na úkor případu samotného, sem tam zamrzí poněkud nedotažené herectví. Důvody pro překrucování reálných příběhů jsou přitom často dosti nepochopitelné a ve výsledku značně sráží dokumentární hodnotu celého počinu. Škoda... Celkový dojem: 85% ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • V díle "Portrétní kresba" namluvil lékaře v sanatoriu Jan J. Vágner, který v tom samém díle hraje bankovního úředníka. (dabingstary)

Reklama

Reklama