Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 17
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 17

Recenze (355)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady máme třicetileté výročí natočení první řady tohoto seriálu, a i po těch letech je pořád na co se dívat. První série u mě jasně dominuje nad ostatními řadami, ty už nepřinesly tak dokonalou souhru mezi vyšetřováním a vědeckým pokrokem, v čem byly ale srovnatelné, to bylo obsazení jednotlivých epizod a s tím související herecké výkony. Uživateli nascendimu seriál připomínal knihu Století detektivů, a v tom se rozhodně nemýlil. Thorwaldova kniha mě svého času úplně fascinovala a první řada z ní naprosto jasně vychází, pozdější série už se knihou neinspirovaly a bylo to znát. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výjimečný formát. 1. Skvělý výchozí námět psaný historií kriminálního zločinu. 2. Výčet hereckého obsazení vzhledem k množství postav sice obsáhlý, ale i ty méně známé, či v době natáčení začínající figurky dotvářejí zkušenější herecké figury. 3. Perfektní výprava navozující dobovou atmosféru. 4. Parádní ústřední, chápej úvodní, melodie. 5. Jednotlivé díly tvoří samostatný celek, takže divák nemusí seriál sledovat postupně a stejně se orientuje. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ukázka filmové a televizní profesionality. Kompletní špička české herecké školy plus peníze z tehdejšího Západního Německa spolu dohromady se šťastnou hvězdou udělaly z tohoto seriálu skutečně vrchol žánru. Nevím, co bych téhle ,,detektivní" sérii (Nejde ale spíše o svého druhu hraný dokument? Něco co známe obvykle z produkce BBC?) vytkl. Dá se jen chválit a chválit... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - všechno dobré. Ale na mě je to točeno tu a tam zvláštně, až skoro parodicky, odlehčeně, nevím, jak to vyjádřit. Herci přehrávají, jednotlivé díly nejsou schopné vtáhnout do děje. Styl mi nesedí a dejte mi ještě pár let, třeba v tomto seriálu taky poznám ten vybroušený diamant. Kompletní herecká ekipa té doby. A my můžeme coby pamětníci dávných časů lkát, jaké jsme to kdysi měli herce a možná že jaké máme dnes, což? Kdybych měl aspoň něco vypíchnout, chladná tvář Anke Sevenich při soudní řvanici byla neskutečně podmanivá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímto starým kriminalistickým seriálem jsem byl velice spokojen. Kdysi jsem na něm vyrůstal, přestože jsem neviděl všechny díly (což jsem teď v poslední době samozřejmě napravil). Jednotlivé série i případy měli různorodou kvalitu, ale většina z nich byla na nadprůměrné úrovni a režisér Antonín Moskalyk mě dokázal mile překvapit. Nejvíce se mi líbily první dvě série, ale ani ta poslední nebyla špatná. Třetí byla dost průměrná. Nicméně si myslím, že si tento seriál zaslouží zcela po právu čtyři hvězdy i zvýšenou pozornost. Ztráta času to rozhodně není! ()

Galerie (409)

Zajímavosti (119)

  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)
  • Natáčelo se v Pardubicích, Kutné Hoře a na zámku Zdiby. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Bertillonova (Ondřej Havelka) ctižádost přinesla i jistou zaslepenost a neschopnost sebereflexe. Díky jeho chybě byl odsouzen nevinně na 12 let kapitán Alfred Dreyfus. Za toto se nikdy neumluvil a své pochybení neuznal. (sator)

Reklama

Reklama